Војводина

Зашто Зрењанинци плаћају гаранцију за воду коју немају?

Извођач услуге пречишћавања воде је захтевао гаранцију да ће услуга пречишћавања воде бити плаћена. Овде није ништа спорно. Међутим обавезе града према конзорцијуму који пречићава воду почињу онда када потече чиста вода, када се то званично потврди.

Без обзира на то град је ову гаранцију за плаћање услуге прибавио од Агенције за осигурање и финансирање извоза (АОФИ) још пре 4 године. Ова гаранција нас је годишње коштала 6,7 милиона динара и тај новац је сваке године предвиђен буџетом града иако чиста вода није била ни на видику.

Доста је било је безуспешно покушавао да убеди Скупштину града да обустави плаћања АОФИ гаранције, подсећајући да обавезе произилазе тек када потече чиста вода. Средином прошле године сама Агенција је одлучила да обустави наплату пошто су увидели да им се плаћа нешто што нема смисла.

То међутим није могло да спречи велику жељу градске власти да се та гаранција ипак плаћа. На седници Скупштине града 27. марта ове године одлучено је да се гаранција плаћа и ове године, али сада не више 6,7 милиона динара него 9,7 милона динара годишње.

Заиста није јасна логика да се плаћа оно што не постоји. Гаранција за наплату услуге пречишћавања воде које нема. Као што је на почетку текста већ написано гаранција није спорна, али да прво видимо хоће ли уопште те чисте воде бити. Судећи по пробном пуштању у рад она није ни најмање извесна.

Александар Коровљев
Доста је било Зрењанин

ДЈБ Зрењанин

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Mozda je neko u toj igri na licnom dobitku. Verovatno procentualno to odlazi u neciji dzep pa tom odgovara da se isplacuje sto vise da bi mu bio veci deo njegovog kolaca. Zanimljivo je kako se lako daju pare koje nisu licno vlasnistvo vec otete od naroda.