• Главни одбор

  Димитрије Мајкић

  Нови Београд - Београд

  Биографија
  Саша Радуловић

  дипл. инж. електротехнике

  Чукарица – Београд

  Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и факултет. Отац Будимир, рођен у општини Дечани, Косово и Метохија, лекар, завршио Медицински факултет у Београду, пуковник и начелник санитета Сарајевске Армијске области. Мајка Даница, рођена у општини Бихаћ, економиста, завршила Економски факултет у Београду.

  Завршио је средњу музичку школу, на инструментима виолина, клавир и гитара. Војни рок је одслужио у 1984/85. у Словенији. Дипломирао је на Електротехничком факултет у Сарајеву 1989. године, смер аутоматика и електроника. Одмах након тога добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је правио и водио компаније од гараже до преко 150 запослених. Био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године заједно са породицом како би деца обновила српски језик.

  Српском привредом се бави од 2006. Стекао је лиценцу стечајног управника и портфолио менаџера, стручњака за хартије од вредности. Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. У стечајним поступцима спашавао имовину државе од лупежа. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку Александра и Андреја Вучића, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

  Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне. После само три године, сопственим снагама, нападан од свих, покрет је на изборима 2016. освојио 227.626 гласова и постао најјача опозициона парламентарна странка.

  У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

  Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Вучић већ три године не сме да изађе на ТВ дуел са Сашом Радуловићем јер зна да би након само једног дуела био готов. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

  Биографија
  Душан Павловић

  професор универзитета

  Вождовац – Београд

  Предајем нa Фaкултету политичких нaукa у Беогрaду сaвремену политичку економију сa теоријом јaвног изборa, у звању ванредног професора, а нa Универзитету у Грaцу као професор по позиву предaјем курсеве из економског рaзвојa и економске и политичке трaнзиције у југоисточној Европи. Облaсти интересовaњa су ми теоријa рaционaлног изборa и политичкa економијa демокрaтских устaновa. Објaвио сам више рaдовa из облaсти: Консолидaцијa демокрaтских устaновa у Србији после 2000. године (2007), Списи из политичке економије (2010), Теоријa игaрa. Основне игре и применa (2015). Књигу „Мaшинa зa рaсипaње пaрa“ написао сам на основу искуства стеченог током пет месеци у Министaрству привреде. То је инсaјдерскa причa из кaбинетa министрa привреде Сaше Рaдуловићa 2013-2014. где сам био сaветник министрa.

  Биографија
  Мирослава Миленовић

  форензични рачуновођа

  Врачар – Београд

  Рођена 1963. Године.

  Дипломирала на Универзитету у Београду 1984. године, а на Факултету политичких наука 2004. године стекла је сертификат специјалисте за борбу против тероризма и организованог криминала.

  Похађала је и стекла сертификат за овлашћеног рачуновођу при Удружењу рачуновођа и ревизора Србије, као и код ACCA у Великој Британији диплому ИФРС специјалисте. Стекла је сертификат у САД за овлашћеног истраживача проневера. Усавршавала се и на: SAP Solution Academy, BoldSolomon у Лондону, IFEX-у у Прагу.

  Поседује преко тридесет година радног искуства на пословима администрације, финансија, рачуноводства, пореске регулативе, као и дугогодишње искуство у саветничким услугама у области интерне ревизије.

  У Министарству финансија, 2002. године била је специјална саветница Министра финасија, шеф јединице за реструктурирање јавних предузећа као и секретар Владине Комисије ѕа реструктурирање јавних предузећа. Учествовала је у писању Закона о рачуноводству и ревизији.

  Чланица Савета за борбу против корупције од 2012. године

  У Министарству привреде 2013. године била је специјална саветница Министра привреде.

  Од 2007. године као експерт америчког Министарства правде радила са тужилаштвом као форензични рачуновођа.

  Као експерт Савета Европе, ОЕБСа, UNODC дизајнирала и држала тренинге полиције, тужилаца и судија широм света ради побољшања ефикасности финансијских истрага.
  Од стране ОЕБСа награђена као личност године, 2015. године за борбу против корупције и слободу медија.

  У току 2016. године ради обуке за спречавање прања новца и финансирања тероризма, за ефикасније спровођење финансијских истрага, за проналажење скривене имовине, итд.

  Говори енглески језик.

  Мајка је двоје деце, ћерке од 29 година и сина од 21 године.

  Биографија
  Јасмина Николић

  магистар филолошких наука

  Звездара – Београд

  Магистар сам филолошких наука, хиспаниста, професор шпанског језика и књижевности. Магистрирала сам и дипломирала на Универзитету у Београду. Предајем на Филолошком факултету. Бавим се памћењем и импровизацијом, грађењем културних модела нација и превођењем. Стипендиста сам Министарства спољних послова Шпаније, Шпанске агенције за међународну сарадњу и развој и Института Камоњш. Члан Међународног удружења хиспаниста. Завршила сам XIV београдску гимназију као техничар за топлотну физику. Светски пионир у преношењу агилних метода из софтверске индустрије у образовање. Добитник сам признања “Архонт” за допринос отвореном приступу образовању.
  Заменик председника Стручног тима за реформу високог образовања Републике Србије. Предузетник у области софтверског развоја. Сертификовани канбан коуч. Сертификовани скрам коуч (CSM, CSPO, CSP). Организациони дивелопер. Магистар филолошких наука. Професор шпанског језика и књижевности. Преводилац.Техничар за топлотну физику.

  Биографија
  др Брaнислaв Михaјловић

  доктор техничких наука

  Бор

  Нa пословимa руковођењa производњом, менaџментa, пројектовaњa рудникa, плaнирaњa и нa aнaлизи производње радио сам 39 годинa рaдa у РТБ Бор. Докторирао сам техничке нaуке. Бавим се рудaрском индустријом; индустријом производње и прерaде метaлa и пројектовaњем рудникa. Због мог залагања да се у РТБ Бор потпуно другачије послује и сукоба са пртијским кадровима био сам отпуштан. Активно се борим за реорганизацију РТБ Бора.

  Биографија
  Бранка Стаменковић

  преводилац

  Нови Београд – Београд

  Покретaч сам грaђaнске иницијaтиве “Мaјкa хрaброст” зa побољшaње условa у српским породилиштимa, зa штa сам добилa четири нaгрaде. Кaо стипендистa бритaнског Софијa центрa зa проучaвaње космологије у култури стеклa сам звaње дипломираног културологa нa Велшком универзитету Тринити Сент Дејвид у Великој Бритaнији.

  Биографија
  проф. др Ратко Јанков

  професор универзитета

  Врачар – Београд

  Moја универзитетска каријера трајала је 41 годину на Хемијском факултету Универзитета у Београду и завршио сам је као шеф Катедре за биохемију 2011. године на предметима Хемија природних производа и Имунохемија. Објавио сам више од 100 чланака из биохемије у научним часописима са SCI листе, учествовао на више од 200 научних конференција и написао 9 уџбеника за основну, средњу школу и универзитет. Од 2004. до 2008. године био сам члан Националног просветног савета Републике Србије, док сам од 2007. до 2008. године био помоћник министра за фундаментална истраживања, у Министарству науке Републике Србије. Један сам од оснивача НВО Образовног форума у Београду 2000. године, а од 2013. године и извршни директор. Био сам руководилац експертске групе за образовање наставника у пројекту “Стратегија развоја образовања Србије до 2020+.”

  Биографија
  др Анa Стевaновић

  доктор наука – уметност и медији

  Нови Беогрaд – Београд

  Др Ана Стевановић Матурирала у Петој београдској гимназији. Дипломирала 2008. године менаџмент и продукцију у позоришту, радију и култури на Факултету драмских уметности, у Београду. Докторирала на теми психологије менаџмента и лидерства, организационих иновација установа културе и психологије креативности на истом факултету. Од 2004. године активно учествује у организацији истакнутих културних догађаја, а понајвише се бавила комуникационим стратегијама и односима с јавношћу сарађујући са највећим филмским фестивалима у земљи. Као један од најбољих студената била је стипендиста Министарства просвете и науке РС, Скупшине Града Београда, Републичког завода за развој научног и уметничког подмлатка, Еуробанке ЕФГ и Владе Републике Грчке на Аристотеловом Универзитету у Солуну. Објавила око петнаест научних радова у домаћим и међународним научним часописима у којима је истраживала теме попут медијске цензуре и етике медија, психологије лидерства и комуникационих стратегија. Преко 13 година у области културе и уметности на позицији менаџер за комуникације.

  Биографија
  Војин Биљић

  Врачар - Београд

  Биографија
  Милош Драговић

  Стари Град - Београд

  Биографија
  Владан Аћимовић

  Пожаревац

  Биографија
  Сретен Белошевић

  Чачак

  Биографија
  Милош Михајловић

  Медијана - Ниш

  Биографија
  Дејан Соврлић

  Медијана - Ниш

  Биографија
  Стефан Митровић

  Пантелеј - Ниш

  Биографија
  Мирослав Младеновић

  Врање

  Биографија
  Горан Каличанин

  Краљево

  Биографија
  Биљана Пантовић Вучинић

  Ужице

  Биографија
  Александар Бујић

  Индустријски инжењер

  Нови Сад

  Рођен је 1974. године. Дипломирао је на Факултету техничких наука у Новом Саду, одсек индустријско инжењерство.

  2017. Уредник у Документарном програму Радио- телевизије Војводине
  2015. Уредник у инфотејмент програму Радио- телевизије Војводине
  2014. Уредник специјалних програма у Медијској целини Телевизија Нови Сад

  2012. Новинар уредник у ПЈ Програми на српском језику Радио Новог Сада
  2011. Новинар у ПЈ Програми на српском језику Радио Новог Сада
  2008.  в.д. уредник редакције забавног програма Радио-телевизија Војводине
  2007. Уредник и водитељ емисије “Забавна недеља” Радио-телевизија Војводине
  2007. Аутор и водитељ емисије “Није баш сасвим равна”и квиза “Тешко је бити паметан”; Супер ТВ.

  Био је и главни и одговорни уредник на радију Клик и главни одговорни уредник на радију за село и пољопривреду “Сељак”.

  Од 2016. је председник одбора Доста је било у Новом Саду и председник одборничке групе у градској скупштини. Члан је и Главног одбора Доста је било.

  Говори енглески језик.

  Биографија
  Шандор Ђерфи

  Панчево

  Биографија
  Душко Перин

  Вршац

  Биографија
  Никола Штула

  Суботица

  Биографија
  Игор Ратковић

  Зрењанин

  Биографија
  Радован Радић

  Инђија

  Биографија
  Сретен Белошевић

  Рођен 1975. године у Чачку где је завршио средњу техничку школу.

  Дипломирао на Машинском факултету Универзитета у Београду, смер производно машинство и упоредо завршио и Вишу Пословну школу, смер трговина и маркетинг, такоће у Београду.

  После одслуженог војног рока радио у више домаћих и страних фирми на пословима контроле квалитета у производњи, имплементацији стандарда за квалитет, организацији пословања као и продаји и дистрибуцији металних полуфабриката. Од 2008. је власник и директор сопственог предузећа.

  Говори енглески и служи се руским језиком. Упознат са управљањем базама података.

  Наступао на разним семинарима и трибинама везаним за управљање квалитетом.

  Ожењен је са Слађаном, отац Ање и Михаила.

   

   

  Биографија
  Биљана Марковић

  Рођена 1991. године у Крупњу, где је завршила гимназију.

  Дипломирала 2015. године на Факултету политичких наука, смер за међународне односе.Након дипломирања, стручну праксу обављала у Унији послодаваца Србије у сектору за међународну сарадњу.

  Од марта 2014. члан покрета Доста је било. Члан Главног одбора ДЈБ и општинског одбора Звездара. Ради у посланичком клубу ДЈБ у Скупштини Србије. Члан је прес тима и председница Форума младих ДЈБ.

  Опен дата активисткиња – радом на пројектима чија су основа отворени подаци  тј. подаци који се компјутерски могу лако обрадити, увидела да смањење администрације и бирократских процедура отвара простор за предузетнике, олакшава живот  грађана и смањује корупцију. Воли животиње.

  Биографија
  Тијана Шербула

  Специјалиста је струковни инжењер графичке производње. Лиценирани је наставник практичне наставе у  средњој Графичкој школи од 2005.

  Координатор је тима за развојно планирање школе – 2010. године учествовала  је у писању петогодишњег плана; Координатор тима за самовредновање; председник самосталног синдиката Форум; Координатор Актива практичне наставе; Креатор ученичке секције за компјутерски маркетинг; Званично лице задужено за презентацију школе на сајмовима образовања. Од маја 2016. Одборница ДЈБ у Скупштини општине Звездара. Заменица председника београдског одбора Доста је било. Удата, Вукова мајка.

  Биографија
  Сретен Белошевић

  Рођен 1975. године у Чачку где је завршио средњу техничку школу. Дипломирао на Машинском факултету Универзитета у Београду, смер производно машинство и упоредо завршио и Вишу Пословну школу, смер трговина и маркетинг, такоће у Београду. После одслуженог војног рока радио у више домаћих и страних фирми на пословима контроле квалитета у производњи, имплементацији стандарда за квалитет, организацији пословања као и продаји и дистрибуцији металних полуфабриката. Од 2008. је власник и директор сопственог предузећа.

  Говори енглески и служи се руским језиком. Упознат са управљањем базама података.

  Наступао на разним семинарима и трибинама везаним за управљање квалитетом.

  Ожењен је са Слађаном, отац Ање и Михаила.

   

   

  Биографија