• Главни одбор

  Димитрије Мајкић

  Нови Београд - Београд

  Биографија
  Саша Радуловић

  дипл. инж. електротехнике

  Чукарица – Београд

  Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и факултет. Отац Будимир, рођен у општини Дечани, Косово и Метохија, лекар, завршио Медицински факултет у Београду, пуковник и начелник санитета Сарајевске Армијске области. Мајка Даница, рођена у општини Бихаћ, економиста, завршила Економски факултет у Београду.

  Завршио је средњу музичку школу, на инструментима виолина, клавир и гитара. Војни рок је одслужио у 1984/85. у Словенији. Дипломирао је на Електротехничком факултет у Сарајеву 1989. године, смер аутоматика и електроника. Одмах након тога добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је правио и водио компаније од гараже до преко 150 запослених. Био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године заједно са породицом како би деца обновила српски језик.

  Српском привредом се бави од 2006. Стекао је лиценцу стечајног управника и портфолио менаџера, стручњака за хартије од вредности. Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. У стечајним поступцима спашавао имовину државе од лупежа. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку Александра и Андреја Вучића, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

  Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне. После само три године, сопственим снагама, нападан од свих, покрет је на изборима 2016. освојио 227.626 гласова и постао најјача опозициона парламентарна странка.

  У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

  Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Вучић већ три године не сме да изађе на ТВ дуел са Сашом Радуловићем јер зна да би након само једног дуела био готов. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

  Биографија
  Мирослава Миленовић

  форензични рачуновођа

  Врачар – Београд

  Рођена 1963. Године.

  Дипломирала на Универзитету у Београду 1984. године, а на Факултету политичких наука 2004. године стекла је сертификат специјалисте за борбу против тероризма и организованог криминала.

  Похађала је и стекла сертификат за овлашћеног рачуновођу при Удружењу рачуновођа и ревизора Србије, као и код ACCA у Великој Британији диплому ИФРС специјалисте. Стекла је сертификат у САД за овлашћеног истраживача проневера. Усавршавала се и на: SAP Solution Academy, BoldSolomon у Лондону, IFEX-у у Прагу.

  Поседује преко тридесет година радног искуства на пословима администрације, финансија, рачуноводства, пореске регулативе, као и дугогодишње искуство у саветничким услугама у области интерне ревизије.

  У Министарству финансија, 2002. године била је специјална саветница Министра финасија, шеф јединице за реструктурирање јавних предузећа као и секретар Владине Комисије ѕа реструктурирање јавних предузећа. Учествовала је у писању Закона о рачуноводству и ревизији.

  Чланица Савета за борбу против корупције од 2012. године

  У Министарству привреде 2013. године била је специјална саветница Министра привреде.

  Од 2007. године као експерт америчког Министарства правде радила са тужилаштвом као форензични рачуновођа.

  Као експерт Савета Европе, ОЕБСа, UNODC дизајнирала и држала тренинге полиције, тужилаца и судија широм света ради побољшања ефикасности финансијских истрага.
  Од стране ОЕБСа награђена као личност године, 2015. године за борбу против корупције и слободу медија.

  У току 2016. године ради обуке за спречавање прања новца и финансирања тероризма, за ефикасније спровођење финансијских истрага, за проналажење скривене имовине, итд.

  Говори енглески језик.

  Мајка је двоје деце, ћерке од 29 година и сина од 21 године.

  Биографија
  Бранка Стаменковић

  преводилац

  Нови Београд – Београд

  Покретaч сам грaђaнске иницијaтиве “Мaјкa хрaброст” зa побољшaње условa у српским породилиштимa, зa штa сам добилa четири нaгрaде. Кaо стипендистa бритaнског Софијa центрa зa проучaвaње космологије у култури стеклa сам звaње дипломираног културологa нa Велшком универзитету Тринити Сент Дејвид у Великој Бритaнији.

  Биографија
  Војин Биљић

  Врачар - Београд

  Биографија
  Милош Драговић

  Стари Град - Београд

  Биографија
  Владан Аћимовић

  Пожаревац

  Биографија
  Сретен Белошевић

  Чачак

  Биографија
  Милош Михајловић

  Медијана - Ниш

  Биографија
  Дејан Соврлић

  Медијана - Ниш

  Биографија
  Стефан Митровић

  Пантелеј - Ниш

  Биографија
  Мирослав Младеновић

  Врање

  Биографија
  Горан Каличанин

  Краљево

  Биографија
  Биљана Пантовић Вучинић

  Ужице

  Биографија
  Александар Бујић

  Индустријски инжењер

  Нови Сад

  Рођен је 1974. године. Дипломирао је на Факултету техничких наука у Новом Саду, одсек индустријско инжењерство.

  2017. Уредник у Документарном програму Радио- телевизије Војводине
  2015. Уредник у инфотејмент програму Радио- телевизије Војводине
  2014. Уредник специјалних програма у Медијској целини Телевизија Нови Сад

  2012. Новинар уредник у ПЈ Програми на српском језику Радио Новог Сада
  2011. Новинар у ПЈ Програми на српском језику Радио Новог Сада
  2008.  в.д. уредник редакције забавног програма Радио-телевизија Војводине
  2007. Уредник и водитељ емисије “Забавна недеља” Радио-телевизија Војводине
  2007. Аутор и водитељ емисије “Није баш сасвим равна”и квиза “Тешко је бити паметан”; Супер ТВ.

  Био је и главни и одговорни уредник на радију Клик и главни одговорни уредник на радију за село и пољопривреду “Сељак”.

  Од 2016. је председник одбора Доста је било у Новом Саду и председник одборничке групе у градској скупштини. Члан је и Главног одбора Доста је било.

  Говори енглески језик.

  Биографија
  Шандор Ђерфи

  Панчево

  Биографија
  Душко Перин

  Вршац

  Биографија
  Никола Штула

  Суботица

  Биографија
  Игор Ратковић

  Зрењанин

  Биографија
  Радован Радић

  Инђија

  Биографија
  Сретен Белошевић

  Рођен 1975. године у Чачку где је завршио средњу техничку школу.

  Дипломирао на Машинском факултету Универзитета у Београду, смер производно машинство и упоредо завршио и Вишу Пословну школу, смер трговина и маркетинг, такоће у Београду.

  После одслуженог војног рока радио у више домаћих и страних фирми на пословима контроле квалитета у производњи, имплементацији стандарда за квалитет, организацији пословања као и продаји и дистрибуцији металних полуфабриката. Од 2008. је власник и директор сопственог предузећа.

  Говори енглески и служи се руским језиком. Упознат са управљањем базама података.

  Наступао на разним семинарима и трибинама везаним за управљање квалитетом.

  Ожењен је са Слађаном, отац Ање и Михаила.

   

   

  Биографија
  Сретен Белошевић

  Рођен 1975. године у Чачку где је завршио средњу техничку школу. Дипломирао на Машинском факултету Универзитета у Београду, смер производно машинство и упоредо завршио и Вишу Пословну школу, смер трговина и маркетинг, такоће у Београду. После одслуженог војног рока радио у више домаћих и страних фирми на пословима контроле квалитета у производњи, имплементацији стандарда за квалитет, организацији пословања као и продаји и дистрибуцији металних полуфабриката. Од 2008. је власник и директор сопственог предузећа.

  Говори енглески и служи се руским језиком. Упознат са управљањем базама података.

  Наступао на разним семинарима и трибинама везаним за управљање квалитетом.

  Ожењен је са Слађаном, отац Ање и Михаила.

   

   

  Биографија