Ауторски текст Јужна Србија

Лесковац: Грађани на удару временских и политичких прилика

Капацитет оних који управљају државом и градом, као и то шта је стварна политика владајуће политичке опције, највидљивији је у тренутку када нас задесе природне непогоде.

У тренутку када наши суграђани у Ступници, Орашцу, Пискупову, Јарсенову, Купиновици, Бувцу, Клајићу, Липовици, Радевцу, Дрводељи, Ораовици, Црковници, Големој Њиви и многим другим селима немају струју, завејани су, немају апсолутно никакву медицинску помоћ – у Лесковцу НЕ ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ. Владајућа коалиција је проценила како стање није алармантно. То што је невреме најављено још пре недељу дана није потакло локалне власти да бар упозоре људе и да им помогну да се припреме за надолазећу сибирску хладноћу. Ниједна вест на градском сајту. Никог да одржи ванредну конференцију за штампу. Ниједно упозорење на регионалним медијима.

Ко плаћа цену непостојеће и неодговорне политике? Увек грађани. Поред тога што немају ни путеве, а често ни мостове, о канализацији и водоводу да не причамо, наши суграђани се у овом тренутку буквално боре да преживе. Шта је са трудницама и породиљама? Шта се дешава са малом децом која добију температуру или грип? Које решење је владајућа гарнитура једне велике и неколико скоро па непостојећих странака понудила за ове ситуације? Ко ће грађанима који ионако живе у беди надокнадити штету која је настала због вишедневног нестанка струје?

Ето то би требало да се запитате, драги суграђани, када идући пут узмете оловку у руке и пођете на гласање. И СВАКИ пут када пођете на гласање. Када вас се сете и почну да обилазе ваше штале. Када купе неколико дресова сеоском фудбалском тиму и 2-3 рефлектора за утрину на којој се одигравају утакмице, и обећају да ће вам запослити децу да раде у пеленама за 20.000. То није политика. Политика подразумева решавање проблема. Политика подразумева бригу о свако грађанину. Политика подразумева одговорност.

На крају, драги наши суграђани, честитамо вам на храбрости и самоорганизованости коју сте показали у ових неколико дана. Сви ви који сте тракторима и пољопривредним машинама рашчистили путеве и још увек то радите. Сви ви који облазите своје болесне и старе комшије. Сви ви који се борите са грипом док уносите дрва у кућу без струје. Заслужујете бољу власт. Заслужујете бољу државу.

Оливера Јовић
координаторка покрета „Доста је било“, Лесковац

Доста је било

Доста је било

Оставите коментар

Будите први да коментаришете!

Обавести од
avatar
2500
wpDiscuz