Саша Радуловић


 

SASA RADULOVICИнжењер електротехнике. Завршио ЕТФ у Сарајеву, смер Аутоматика и Електроника. Напустио земљу крајем 80-тих.

Каријеру почео у Сименс-у у Немачкој. Живео и радио у Немачкој, Канади и САД-у.

Од 1997. у предузетничким водама кроз компаније подржане Venture Capital i Private Equity  фондовима.

Правио и водио компаније од гараже до преко 150 запослених. У Канади и САД-у, био CЕО, члан менаџмент тима и борда директора неколико компанија. Био активан учесник Silicon Valley Internet boom-a и bust-a.

Вратио се 2005. Деца била престала да говоре српски. Иако им је српски матерњи, чим су кренули у обданиште, па у школу, енглеске речи су почеле да замењују српске и потпуно их потиснуле. Планирао да остане годину дана, да деца поново проговоре језик. То се десило за три месеца.

Лиценцирани стечајни управник. Портфолио менаџер. Саветник Асоцијације за мала и средња предузећа за порески систем. Стручни сарадник Савета Европе, ОЕБС-а, Америчког Министарства правде, Америчке Амбасаде, ГИЗ-а, НАЛЕДа. Финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу. Заједно са тимом експерата држи тренинге за тужиоце, полицијске инспекторе за привредни криминал, радне групе и друге државне органе на тему привредног криминала и злоупотреба у стечају, приватизацији и на берзи.

Ако не ми, ко?
Ако не сада, када?

Рођен у Бихаћу 1965. године. Одрастао у Сарајеву где је почео и зваршио основну, средњу школу и факлутет. Отац Будимир, рођен у општини Дечани, Косово и Метохија, лекар, завршио Медицински факултет у Београду, пуковник начелник санитета Сарајевске Армијске области. Мајка Даница, рођена у општини Бихаћ, економиста, завршила Економски факултет у Београду.

Добровољачка

Класична музика. Средње музичко образовање – виолина. BGF је светски оркестар.

BGF – Ех, да је суд филхармонија.

Предузетник и приватник

Фонд за развој – вс иновације и Venture Capital индустрија

Патологија српске привреде – Шта је посао стечајног управника

http://blog.b92.net/user/308/Sasa-Radulovic/

http://www.facebook.com/SasaRadulovich

http://twitter.com/SasaRadulovich

Подели са пријатељима:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone