Saša Radulović


 

SASA RADULOVICInženjer elektrotehnike. Završio ETF u Sarajevu, smer Automatika i Elektronika. Napustio zemlju krajem 80-tih.

Karijeru počeo u Simens-u u Nemačkoj. Živeo i radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD-u.

Od 1997. u preduzetničkim vodama kroz kompanije podržane Venture Capital i Private Equity  fondovima.

Pravio i vodio kompanije od garaže do preko 150 zaposlenih. U Kanadi i SAD-u, bio CEO, član menadžment tima i borda direktora nekoliko kompanija. Bio aktivan učesnik Silicon Valley Internet boom-a i bust-a.

Vratio se 2005. Deca bila prestala da govore srpski. Iako im je srpski maternji, čim su krenuli u obdanište, pa u školu, engleske reči su počele da zamenjuju srpske i potpuno ih potisnule. Planirao da ostane godinu dana, da deca ponovo progovore jezik. To se desilo za tri meseca.

Licencirani stečajni upravnik. Portfolio menadžer. Savetnik Asocijacije za mala i srednja preduzeća za poreski sistem. Stručni saradnik Saveta Evrope, OEBS-a, Američkog Ministarstva pravde, Američke Ambasade, GIZ-a, NALEDa. Finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu. Zajedno sa timom eksperata drži treninge za tužioce, policijske inspektore za privredni kriminal, radne grupe i druge državne organe na temu privrednog kriminala i zloupotreba u stečaju, privatizaciji i na berzi.

Ako ne mi, ko?
Ako ne sada, kada?

Rođen u Bihaću 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde je počeo i zvaršio osnovnu, srednju školu i faklutet. Otac Budimir, rođen u opštini Dečani, Kosovo i Metohija, lekar, završio Medicinski fakultet u Beogradu, pukovnik načelnik saniteta Sarajevske Armijske oblasti. Majka Danica, rođena u opštini Bihać, ekonomista, završila Ekonomski fakultet u Beogradu.

Dobrovoljačka

Klasična muzika. Srednje muzičko obrazovanje – violina. BGF je svetski orkestar.

BGF – Eh, da je sud filharmonija.

Preduzetnik i privatnik

Fond za razvoj – vs inovacije i Venture Capital industrija

Patologija srpske privrede – Šta je posao stečajnog upravnika

http://blog.b92.net/user/308/Sasa-Radulovic/

http://www.facebook.com/SasaRadulovich

http://twitter.com/SasaRadulovich

Podeli sa prijateljima:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone