РИК крије резултате – 17. дан

Републичка изборна комисија наставља да крије резултате са бирачких места. Скандалозно је да РИК 17 дана одбија да објави како се гласало на свим бирачким местима иако су сви гласачки листићи пребројани, а резултати гласања по бирачким местима су морали бити сукцесивно објављивани онако како је бројање и потписивање записника завршавано. Учесници избора, али и сви грађани Србије имају законско право да им комплетни резултати, по бирачким местима, буду доступни.

Покрет Доста је било захтева да се одмах објаве сви резултати са председничких избора и да РИК престане да прикрива манипулације бирачким материјалом, записницима са бирачких места и злоупотребу гласачког права многих грађана уместо којих су гласали Вучићеви “чувари кутија”.

Да није било крађе, РИК не би имао баш ниједан разлог да крије резултате. Прикривањем резултата са бирачких места РИК онемогућава контролу и анализу резултата. Јер, без ових података које РИК крије не можемо да упоредимо записнике са записницима које поседујемо, као ни са резултатима прошлогодишњих парламентарних избора.

Сумњамо да се на председничким изборима догодила крађа сличних размера као и у априлу 2016. године и да је Вучић, поред куповине гласова, скупљања капиларних гласова уценама и претњама и бугарских возова, одрадио и масовну крађу гласова на свим оним бирачким местима на којима контрола није била могућа. У крађи су учествовале све чланице владајуће коалиције.

ДЈБ ће поднети и предлог за измену закона по коме ће обавеза РИК-а бити објављивање прелиминарних резултата по бирачким местима сукцесивно како пристижу. РИК је то радио све до ових председничких избора.

Повезани текстови

РИК крије резултате избора по бирачким местима

Крађа гласова у Сјеници

Управни суд потврдио сумње о начину крађе

РИК и даље крије резултате избора по бирачким местима – девети дан

РИК да омогући грађанима проверу евиденције гласања

РИК прикрива крађу гласова – десети дан

Представник ДЈБ у РИК- у из протеста напустио седницу

Заслуге за прикривање крађе иду Чанку, Шешељу и Паровићу

Одбацивање захтева ДЈБ је потврда да РИК прикрива крађу гласова

РИК крије резултате по бирачким местима – 11. дан

Подели са пријатељима:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

 1. Sve je uočljivija i sve se više i kroz forume na internetu pominje vaša organizovana cenzura u vidu onemogućavanja onih komentara koji su suštinski kritički prema Jankoviću. Znamo da ste televizija pod američkim patronatom i da američke diplomate i služenici obaveštajnih službi vrše direktno upravljanje vašom televizijom, baš kao i samim Jankovićem, pa, ipak, možda medju vama radi i poneki Srbin koji se Srbinom i oseća i koji sme pustiti komentar koji ne samo ne podržava, već i kritikuje Jankovića? Ima li ga? OVO JE KOMENTAR upućen N1 tv (ispod teksta Janković: Vučić je silom prisvojio funkciju predsednika) – koji, KLADIMO SE- neće biti objavljen… Tokom cele izborne kampanje, ali i svakodnevno posle nje – N 1 tv ima zadatak da istovremeno i štiti i promoviše „budućeg predsednika“, po zamisli američke administracije, a po predlogu njihovih službi, koje i formiraju, oblikuju spoljno-politički kurs američke administracije. Za to vreme zauzvrat, Janković (i DS) mora štiti Vučića i davati mu suštinski legitimitet kroz institucionalno delovanje. Ovo su ključni momenti u Srbiji u ovom trenutku. Opozicija i studenti – ne smeju uspeti. Janković će u konačnom, biti nagradjen predsedničkom foteljom, kada bude bilo potrebno „osveženje“ po proceni američkih službi, zamena Vučića Jankovićem. Srbija ove igranke – mora biti svesna. Što pre – to bolje.

  1. Igore,nista necemo postici pljuvanjem ostale opozicije.Jeste N1 favorizovao Jankovica,smarao je sa Cankom i Cedom,opet
   to je jedina televizija na kojoj mogu da se cuju i predstavnici DJB-a,Dveri,Sanda,Vukadinovic,itd.
   Dvaput sam se prosetala na protestima.Svaki put su sa mnom bili prijatelji koji su glasali za Jankovica,Jeremica,ili DS na proslim izborima.
   Necu sa njima da se delim i svadjam.Mi smo na istoj strani.Na drugoj strani su oni koji su za Vucica.

  2. @Tanja Nismo na istoj strani. Niste dobro pročitali komentar. A ni prethodne u kojima se dotiče ova tema. Žito se mora odvojiti od kukolja. Ukoliko se to ne dogodi, ostaćemo bez – žita. I bukvalno.

  3. @Tanja I još nešto. Ne govorim o šetačima, glasačima Jankovića. Ja govorim – o Jankoviću. Sa glasačima – šetajte. I ja sam. I opet ću. A vi, kada vam neko poturi „ugovor“, recimo banka, mali savet – ne čitajte samo krupna slova, niti samo jednom. Tada ćete bolje razumeti.

  4. Takav nepismen i neargumentovan komentar, niko ti ne bi objavio, osim ovde na sajtu tvoje sekte.
   Kažeš „znamo“, a ne znaš ništa, osim ispraznih teorija zavere, kojima bi ti pozavidelo i Treće oko.
   Drugi put makar govori u jednini, kada iznosiš svoje mišljenje, osim ako ne nastupaš kao portparol svoje sekte.
   Hoćeš da ti komentar objavi medij koga etiketiraš da ga uređuju obaveštajne službe?
   Ako je to tačno, zašto uopšte očekuješ od takvih, da ti objave komentar?
   Ako nije, onda se brukaš kad pljuješ jedini medij, gde se može čuti kritička reč na račun ovog režima.
   U oba slučaja ispadaš smešan, samo jedan običan ostrašćeni stranački vojnik.
   Evo, mene uopšte ne zanima da li će ovaj komentar biti objavljen, dovoljno mi je da ga pročita onaj koji će ga i obrisati, makar to bio i vrhovni ajatolah ove sekte.
   Ako ga nekim čudom i objave, da bi se pokazali „boljim“ i „uzvišenijim“ od ostalih, ni to mi neće za milimetar promeniti mišljenje o takvima i sličnim likovima pokupljenih iz „Balkanskog špijuna“, koji su umislili da se bave politikom…

  5. @Dizac izlaznosti@ Čiji li si ti bot i zašto dolaziš na sajt ove „sekte“, vidiš da ti je komentar ipak objavljen :) Ipak su ovde demokratičniji i objavljuju i takve idiotske provokacije kao tvoje :)

  6. @Dizač izlaznosti bi mogao da poradi na podizanju nivoa lične kulture, a, iznad svega, i na podizanju nivoa sopstvenog obrazovanja. Kada bude postigao i jedno i drugo, shvatiće i bilo koji drugi komentar, ne samo onaj na koji se obrušio. Što se dotične televizije tiče, morala je imati dobrane „zasluge“ da bi, na kraju, dobila i odgovarajući komentar. Bilo kako bilo, „sekta“ kojoj pripada (valjda profesor srpskog jezika u pokušaju, koji se – zbunio u ocenjivanju tudje pismenosti) i ovdašnji „Dizač izlaznosti“ – obrušila se na tudja mišljenja, pa čak i na (ni krivog ni dužnog) moderatora ovog sajta. Jedno je pripadnik ove druge sekte pogodio – da, govorili smo u množini. Jer, ima nas više od 1 – koji prepoznajemo uredjivačku politiku N1 tv. I kakav problem član suparničke sekte „Dizač izlaznosti“ ima sa tim?

  7. @Igor

   Dizač izlaznosti ima „problem“, što lako prepoznaje nacionaliste, makar bili salonski i uvijeni u celofan.
   Onaj ko se poziva na naciju, da bi opravdao svoje postupke, nema šta da traži u DJB.
   Ko ne bi reagovao na ovako nešto:
   “ Znamo da ste televizija pod američkim patronatom i da američke diplomate i služenici obaveštajnih službi vrše direktno upravljanje vašom televizijom, baš kao i samim Jankovićem, pa, ipak, možda medju vama radi i poneki Srbin koji se Srbinom i oseća i koji sme pustiti komentar koji ne samo ne podržava, već i kritikuje Jankovića?“
   Ovaj šešeljevsko/dverjanski pristup, već nas je koštao previše u skorašnjoj prošlosti, da bi se preko toga olako prešlo.
   Zato je i moj komentar bio namerno oštar, ali kao i obično, kad se sopstvena „medicina“ primeni na njima samima, nacionalisti odmah krenu u dreku, smeta im stil, pismenost i kultura, a oni sve sami akademici kao i njihov idol iz Drenove.
   Da li si za sekund pomislio da u DJB ima i onih koji nisu „Srbi ili se Srbima osećaju“ i šta si uopšte hteo da impliciraš jednom takvom tvrdnjom?
   Uostalom, za taj jeftini pamflet koji ti nije objavljen, nije potrebno biti Srbin, dovoljno je biti čovek.
   Iskreno se nadam da će se DJB trgnuti i sprečiti da pokret sklizne u zagrljaj nacionalista svih boja, ali to je na vama, pa vidite gde ćete i skim.

  8. @Dizač izlaznosti@ Na kojim li si ti drogama kad si kod DJB video nacionalizam, od sad viš tvoje komentare ne čitam….

  9. @Dizač izlaznosti, nije mi poznato da li ti je poznato šta znači imenica – nacionalista, i zašto ista u tvom sklopu ima isključivo negativan predznak. Uopšte ne ulazeći u ovu vrstu polemike, možda samo uputstvo za izučavanje kvalifikacija šoviniste i nacionaliste – može biti od pomoći. Toliko o tome. Što se tiče (i važnije od tvoje dileme šta je nacionalizam, a šta šovinizam) N1 tv, šta je neistinito u toj tvrdnji? Šta uopšte znaš o programskom profilu, načinu prezentacije, jasnom sistemu delovanja, načinu i motivima dolaska na ove prostore (da nije, ne enormna, već – i bilo kakva zarada, a ne, zapravo, čist minus?) te televizije, vlasničkoj strukturi, jednostavno – da li i šta znaš o toj medijskoj kući, i ne samo s tim i s njom u vezi, pa da bi se upustio u bilo kakvu raspravu po ovom pitanju, verovatno potaknut nekom dubokom ličnom frustracijom, zbog čega mi je iskreno žao? Šta znaš o osnovnim pravcima delovanja američke politike i u svetu, ali i posebno na ovom prostoru? Šta znaš o njihovim projektovanim ciljevima, te načinu ostvarivanja istih? Kada (sebi) daš odgovore na ova postavljena pitanja i kada „uknjižiš“ sve same nule u odgovorima, ako ništa drugo – biće ti jasno – zašto ništa ne razumeš. Ali ćeš barem tada otkriti da kao Dizač tegova – možda i podižeš izlaznost.

  10. @Šumadinac Kg

   Ne podmeći i ne pravi se nevešt, reakcija je na veoma konkretan nacionalistički istup pojedinca, uz iskrenu nadu da DJB nikada neće dopustiti da takva naopaka logika preovlada u pokretu, što sam i naglasio u poslednjoj rečenici komentara.
   Kad neko napiše „možda među vama ima neki Srbin, koji se Srbinom i oseća…“ kao preduslov za objavljivanje nekakvog komentara ili bilo čega, šta je to onda??
   Sasvim sam siguran da dotični nije portparol DJB-a, tako da si potpuno promašio temu i usput nepotrebno demonstrirao kvalitetno kućno vaspitanje.

 2. Ko god posecuje ovaj sajt upoznat je sa probemima koje vi ovde objavljujete,valja nesto konkretno ciniti. izgleda da poziv na bijkot Parlameta ima efekta, skoro prazna velika sala, prazne skamije.

  1. Baš Vučića briga za bojkot, on bi samo nastavio još lakše da radi to što su naumio, da „štanca“ loše zakone. Skupštinu sigurno ne bi bojkotovala „lažna“ opozicija kao što su Šešelj, Čeda, Čanak, Tadić… tako da bojkot nema smisla. Ovako barem građani imaju uvid u to što se dešava jer DJB analizira sve zakone i iznosi u javnost sve što je loše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *