Smernice za uključivanje online zajednice

Kao pokret koji svoju ideju i rad zasniva na principu otvorenosti, “Dosta je bilo” snažno podržava uključivanje građana i online zajednice u razumne i promišljene diskusije na aktuelne teme, uz puno poštovanje sagovornika.

Zvanične platforme preko kojih online zajednica može da se uključi u diskusije i bude u toku sa nacionalnim i lokalnim timovima pokreta su:

Komentari na sajtu i društvenim mrežama koje postavljaju drugi korisnici, bilo da su simpatizeri pokreta ili ne, nikako ne predstavljaju stavove pokreta.

Objavljujemo različite vrste sadržaja na svim našim kanalima kako bismo podstakli diskusiju o predlozima javnih politika i direktnu komunikaciju sa odbornicima i poslanicima pokreta. Sva komunikacija mora da se odvija uz puno uvažavanje sagovornika i poštujući standarde kulture dijaloga, bez ličnih napada, uvreda i omalovažavanja.

Stoga će biti obrisani komentari koji sadrže:

  • govor mržnje i diskriminaciju;
  • lične napade i cyber bulling;
  • klevete autora i korisnika;
  • vulgarnosti i psovke;
  • trolovanje i botovanje;
  • komentari koji su očigledno van teme i ne doprinose diskusiji;
  • komentari koji narušavaju autorska prava;
  • spamovanje i reklamiranje;
  • druge neprikladne sadržaje.

Korisnici koji višestruko prekrše ova pravila i koji redovno postuju neprikladne sadržaje će biti banovani sa sajta i/ili Facebook stranica bez prethodnog upozorenja.

Članci na sajtu se zaključavaju za komentarisanje nakon 7 dana.

Razumemo da su društvene mreže i sajt dostupni 24/7 za komentarisanje, ali naši resursi su ograničeni, zbog čega je moguće da ćemo u nekim slučajevima ukloniti neprikladne sadržaje sa manjim odlaganjem.

Ako uočite sadržaje ili komentare na našim digitalnim kanalima koje smatrate uvredljivim, protivzakonitim ili narušavaju neka prava trećih lica na bilo koji način, molimo vas da nas obavestite putem emaila na digital@dostajebilo.rs. Sve sadržaje za koje ustanovimo da zaista krše neko od ovih pravila, uklonićemo u najskorijem roku.

Komentare kojima nam ukazujete na slovne greške, tehničke i druge propuste ne objavljujemo, kao i komentare koji se odnose na uređivačku politiku, ali će biti prosleđeni press službi.

Hvala Vam što aktivno doprinosite ideji pokreta “Dosta je bilo”. Vaše mišljenje nam je važno i zato želimo da sve diskusije budu fokusirane, kvalitetne i pune međusobnog poštovanja.