Безбедност Саопштењe

Хајка на омбудсмана због афере хеликоптер

Високи функционери Српске напредне странке настављају хајку на заштитника грађана Сашу Јанковића и покушавају да укину једну од последњих независних институција у Србији и угасе једини преостали канал кроз који се чује глас разума и брига за права грађана.

DJB_vladavina_prava

Непосредни повод за најновију хајку против омбудсмана је његово јавно залагање да се кроз независну истрагу утврде узроци и одговорност за пад војног хеликоптера у коме је погинуло шест људи и једна беба. Уследиле су оптужбе и медијска спиновања о наводним политичким амбицијама омбудсмана.

Данашња изјава високог функционера СНС Александра Јовичића („Он је неодговорни политикант који се само бави неистинама и трачевима и то за огромне народне паре“), као и напади других функционера СНС који су се чули у Скупштини Србије у претходна два дана, док је омбудсман представљао Годишњи извештај о раду, школски су пример удара бахате власти на независну институцију.

Опасна хајка на омбудсмана, који је недавно одликован Националним орденом Француске у рангу витеза управо за допринос владавини права и успостављању демократије, распламсава се од како је омбудсман наложио истрагу могуће злоупотребе војне службе безбедности у инциденту у коме су учествовали браћа премијера и градоначелника Београда. Од тада је на омбудсмана стављена мета етикетама да угрожава војну и националну безбедност.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева да се престане са нападима, дискредитацијама и претњама омбудсману. Позивамо све представнике цивилног друштва и новинаре да јединствено стану у одбрану независне институције и сваки овакав напад јавно осуде.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

8
Оставите коментар

avatar
2500
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ZoranMilošVlatko MartinčevićDusan Milosavljevicvlado Recent comment authors
најновији најстарији
Жарко Продановић
Гост
Жарко Продановић

Ne damo Sašu Jankovića

Informisani
Гост
Informisani

>> Данашња изјава високог функционера СНС Александра Јовичића…<<
– Ovome na licu pise IQ. Sasvim dovoljno…

vlado
Гост
vlado

O IZJAVAMA SRS BEZ BEDZA MOZEMO SVASTA OCEKIVATI .TREBA NA VEME DIZATI GLAS,KASNIJE MOZE BITI KASNO.

Dusan Milosavljevic
Гост
Dusan Milosavljevic

Kakvi komentari,jednostavno je DOSTA JE BILO.

Vlatko Martinčević
Гост
Vlatko Martinčević

Kada taj „mini AV“ nekoga napada svima je jasno gde je istina.
Dosta je bilo, ne damo instituciju zaštitnika građana.

Vlatko Martinčević
Гост
Vlatko Martinčević

Ne znam zašto mi ne puštate komentare? Da li su i kod vas zabranjeni ? Ako je tako onda u redu.

Miloš
Гост
Miloš

Sve je ovo velika cena samo da bi se jedan sasvim pristojan predsednik (Boris Tadić) uklonio sa vlasti…Ništa od svega ovoga ne bi bilo da su beli listići razmišljali o opštem dobru a ne o ličnoj osveti (Vesna Pešić ostala bez poslaničkog mesta). Jer kad se sad setim šta su bile primedbe na Tadićevu vlast, kad se setimo kako je to on „kontrolisao“ medije, pa to je raj na zemlji u kontekstu ove, pa sad već otvoreno nasilničke vlasti. A kad bolje pogledate, ko je bio bolji predsednik Srbije od Borisa? možda samo Nataša Mićić, ali ajd, ona je bila vd. Promena ove vlasti počinje tada, I samo tada, kad sve stranke koje su učestvovale u rušenje Borisa priznaju grešku I zajedno sa DS krenu u jednu temeljnu kampanju, na terenu a ne na twitteru, za promenu vlasti. I nemojte se zavaravati, ovi (SNS) nemaju milosti niti imaju bilo kakve obzire, a ovi batinaški odredi su samo početak – to rade sad kad imaju 50% šta će raditi kad padnu na 20%?

Zoran
Гост
Zoran

Bravo, samo napred, ove moramo smeniti što pre.