Странка ДЈБ

Јасмина Николић – Биографија

Рођена 1971. Магистар  филолошких наука, хиспаниста, професор шпанског језика и књижевности. Магистрирала и дипломирала на Универзитету у Београду. Од 1997. ради на Филолошком факултету, од 2014. у звању вишег лектора. Бави се народном поезијом, културним моделима, превођењем и агилним организационим развојем. Предавач по позиву на Универзитету Рамон Љуљ и Католичком универзитету у Киту.

Стручњак за реформу високог образовања. Од 2010. члан Тима за реформу високог образовања Републике Србије, а од 2013. до 2017. заменик председника Тима. Пионир у преношењу принципа агилног развоја из софтверске индустрије у образовање и зачетник агилне педагогије. Добитник  признања “Архонт” за допринос отвореном приступу образовању.

Члан Mеђународног удружења хиспаниста, Међународног социолошког удружења, удружења Agile Alliance и Scrum Alliance. Стипендиста Министарства спољних послова Шпаније, Шпанске агенције за међународну сарадњу и развој и Института Камоњш.

Од 2004. до 2009. помоћник Омбудсмана Каталоније на спровођењу пројекта Бесплатне правне помоћи у Србији.

За време ратова и током бомбардовања радила као преводилац и дописник шпанских новина Ел Паис (El País) и бразилског листа Глобо (O Globo).

Посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Завршила  XIV београдску гимназију као техничар за топлотну физику. Основно образовање стекла у Београду у ОШ “Моша Пијаде”.