Kultura Nauka Saopštenje

Smena na čelu Muzeja Nikole Tesle: Ruganje velikanu svetske nauke i građanima Srbije

Nakon odluke Vlade Srbije da potpuno ignoriše slavni istorijski trenutak za građane Srbije – stogodišnjicu proboja Solunskog fronta – kroz isto poniženje i ruganje kao narod ponovo prolazimo odlukom da se sa čela Muzeja Nikole Tesle smeni dr Branimir Jovanović koji se više od 30 godina bavi životom i izumima velikana svetske nauke Nikole Tesle, a na to mesto postavi dosadašnja gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić.

Jevtić ne samo da nema nikakvog iskustva u upravljanju muzejom, niti se u dosadašnjem radu u Pošti Srbije i gradskoj upravi bavila radom svetskog naučnika, već je javnosti poznata po rasipanju gradskog novca na izmišljene kulturne organizacije, programe i “modne revije”.

Narod Srbije, koji neguje bogatu istoriju i koji je ponosan na brojne istorijske događaje, izvojevane bitke u svetskim ratovima i svetski poznate pripadnike nauke i kulture, ovakvim kadriranjem naprednjačkih vlasti primoran je da namerno umanjuje sjaj sopstvenih velikana i dostignuća, kako bi se nastavilo bolesno dokazivanje teze da je u vreme SNS sve najbolje, a Vučić najveći.

SNS je imenovanjem ministara Vlade Srbije bez dana radnog iskustva u resorima kojima upravljaju, već doveo do toga da padaju potporni zidovi, da se rasprodaju nacionalni resursi i da se od Srbije pravi zemlja jeftine radne snage, ali stavljanjem najvrednijih kulturnih ustanova u ruke stranačkih poslušnika od Srbije će ostati samo olupina.

Muzej Nikole Tesle u kojem se čuva celokupna zaostavština Nikole Tesle nije zaslužio da ovom važnom institucijom za kulturu, nauku i istoriju Srbije upravlja nesposobni nekvalifikovani partijski kadar koji ne zna ništa o Nikoli Tesli.

Nikola Tesla – uz Njutna, Ampera, Volta, Kelvina –  jedan od samo 15 naučnika u svetu po kojem je nazvana jedinica mere (magnetna indukcija), nije zaslužio Ivonu Jevtić, niti bilo koju drugu nestručnu osobu koja je do visoke pozicije u društvu došla preko partijske knjižice, a ne dugogodišnjim učenjem, radom i usavršavanjem.

Tražimo od gradonačelnika Beograda da obrazloži izbor Ivone Jevtić na ovako važnu funkciju, kao i da se objavi njena detaljna biografija, pa nek ceo svet, koji se i dalje divi izumima i radu Nikole Tesle, oceni da li “Srbija ide u dobrom pravcu”, kako nas to evropske birokrate uveravaju svaki dan.

 

Dosta je bilo

Dosta je bilo

5
Ostavite komentar

avatar
2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Dosta je biloPerazikaDuschman Recent comment authors
najnoviji najstariji
Duschman
Gost
Duschman

Ništa im nije sveto.
I ničega se ne stide.

zika
Gost
zika

Tesla – jedinica za gustinu magnetne indukcije

zika
Gost
zika

Ispravka, zvanično je (SI-međunarodni sistem jedinica) gustina magnetnog fluksa

Pera
Gost
Pera

Jel to ona kustosT?