Saopštenje Stranka DJB

Branka Stamenković na čelu DJB, Mihajlović razrešen

Nakon što se više od 80% članova Glavnog odbora i 70% članova Skupštine DJB pismeno izjasnilo za razrešenje Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika, Glavni odbor je na današnjoj sednici odlukom aktivirao član 18. Statuta i time razrešio Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika DJB.

Branislav Mihajlović je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu „Politika mora biti drugačija“ u kojem nisu članovi DJB, čime je naneo ogromnu štetu DJB, koji je na taj način izgubio poslaničku grupu. Branislav Mihajlović je ovakvim postupanjem doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB.

Više od 70% delegata DJB je u dva dana odlučilo da razreši Branislava Mihajlovića sa čela DJB. Nakon niza medijskih nastupa i izjava kojima je u javnosti širio apsolutne neistine o DJB, nazivao članove doslovno “šibicarima” i “prevarantima”, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar 2018. godine, već da se organizacija što pre zaštiti od štetnog delovanja Mihajlovića.

Poslanička grupa DJB je najoštriji protivnik vlasti u Narodnoj skupštini. Skupštinske nastupe Branke Stamenković i Saše Radulovića je samo u poslednja dva meseca pratilo preko 2,5 miliona ljudi. Vlast nije uspela da ih ućutka u Skupštini, ali su to umesto njih odradili DJB preletači izabrani 2016. godine na listi „Dosta je bilo – Saša Radulović“. Duboko smo razočarani u naše bivše članove, univerzitetske profesore i doktore nauka, koji su izgleda očekivali da će se DJB nakon njihovog preleta urušiti i nestati sa političke scene. Nije im uspelo. DJB je zbio redove. Neki od njih se u skupštinskim klupama nisu pojavili već pola godine, pa je samim tim krajnje čudna  odluka da zadrže mandat van DJB bez kojeg nikada ne bi mogli ni da zakorače u zgradu Narodne skupštine. Ne želimo da spekulišemo koja ih je “muka” naterala da ovo urade. Svi oni svojim studentima, kolegama i prijateljima šalju veoma diskutabilnu sliku o svom ličnom, društvenom i političkom integritetu, ali to svakako nije tema kojom DJB namerava da se dalje bavi.

U skladu sa Statutom DJB, izbori za novog predsednika biće održani u roku od 60 dana, a do izbora novog predsednika sva ovlašćenja predsednika preuzima i vodi zamenica predsednika Branka Stamenković.

 

Dosta je bilo

Dosta je bilo

11
Ostavite komentar

avatar
2500
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
mikiNikolaKaramAndrej #2Mateja Recent comment authors
najnoviji najstariji
Parisenžermen
Gost
Parisenžermen

Pa realno ovo je jedino razumno rešenje, ako neko napusti poslaničku grupu stranke šta ima da se čeka, automatski mu prestaju sve funkcije i kraj priče.

Kako će Saša i Branka ubuduće delovati u skupštini? Pošto su sada samostalni poslanici mogućnosti su im po Poslovniku koliko ja znam dosta manje… Hoće li biti njihovih govora i ubuduće i hoćete li ih kačiti ovde na sajt? Kako uopšte planirate da nastupite kad imate znatno manje manevarskog prostora?

steva
Gost
steva

Svaka cast sto ste na vreme otkrili KRTICU !

Karam
Gost
Karam

KRtica !!!

Anton
Gost
Anton

Aj za ove da kazeo da su svi preleteli ali sta je sa onim programerom iz Nisa? On je jednostavno prestao da se bavi politkom i vratio je mandat Da li je i njega neko naterao da napusti DJB?

Sandra Ivic
Gost
Sandra Ivic

Zasto izbacivati nekog ko je napustio pokret i automatski ne pripada vise DJB? Zasto obavljati neki proces smene kad je covek van politickog udruzenja. Zato ne trisite vreme na nesto drugo.

Dušan P.
Gost
Dušan P.

Svršenome poslu, mane nema.
Čestitam.

Dragana
Gost
Dragana

Nije jasno zasto ovakva ostrascenost samo prema B.Mihajlovicu dok se ostali clanovi koji su oformili novi poslanicki klub skoro uopste i ne spominju iako im je „greh“ isti…

Mateja
Gost
Mateja

Ostali članovi su napustili DJB, podneli ostavku na sve stranačke funkcije i zadržali poslaničke mandate. Dr Mihajlović nije dao ostavku na mesto predsednika stranke i nije povukao svoje članstvo u organizaciji, stoga je bilo potrebno izglasati njegovu smenu. Nema ostrašćenosti, prosto je situacija takva

miki
Gost
miki

U čemu vidite ostrašćenost? Dalje, drugi članovi nisu isto što i predsednik. Ili mislite da treba objaviti po esej za svakoga pojedinačno?

Andrej #2
Gost
Andrej #2

Ko je sa banera jos preostao?

Nikola
Gost
Nikola

Puna podrška Branki Stamenković, budućoj Predsednici Srbije.