Shutterstock/Milan Adzic
Косово и Метохија Саопштењe

Приштина провокацијама дестабилизује регион. ДЈБ тражи хитан састанак власти и опозиције

Најновија непромишљена акција приштинске администрације још једном показује да у Приштини седе авантуристи који су спремни да дестабилизују регион и доведу животе људи у опасност. ДЈБ-Суверенисти најоштрије осуђују овакво неодговорно понашање Приштине и прећутну подршку која стиже из ЕУ.

Непромишљене, на брзину склепане акције Приштине које ничему не служе осим да подигну тензије и демонстрирају силу су знак слабости. Србија би морала да искористи ову слабост и да не подвија реп. Свака грешка Приштине се мора искористити.

Не улазећи у целу штетност Бриселског споразума и чињеницу да Србија никада није ни требало да га потписује, Србија треба да уради следеће:

  1. Србија треба да донесе Закон о Косову и Метохији који је пресек Устава Србије и Резoлуције 1244 урађен по узору на Данску и Фарска острва, чиме би Устав Србије поново почео да вреди за целу територију Србије.
  1. Да замрзне преговоре у Бриселу док Приштина не оснује Заједницу Српских Општина (ЗСО) на коју се обавезала пре шест година у Бриселском споразуму, док не повуче одлуку о таксама и док не повуче закон којим се отвара могућност оснивања војске. Бесмислено је преговарати са неким ко не испуњава договорено.
  1. Прогласи Бриселски споразум ништавим због неиспуњења. Уколико Приштина у року од три месеца не испуни тачку 2. Споразум са неким ко га не испуњава је ништав.
  1. Врати органе Републике Србије на север КиМ након тачке 3. посебно органе правосуђа и полиције.
  1. Има план за реаговање Војске Србије у случају да Приштина покуша било шта да уради силом. Једини начин да одвратиш агресију је да упознаш све са последицама агресије и неминовном реакцијом државе Србије.

Позивамо председника СНС-а и председника СПС-а да хитно закажу састанак власти и опозиције како би утврдили јединствену стратегију Србије у одбрани Косова и Метохије. То је врховни државни и национални интерес и око тога не би смело бити разлика.

Шта Србија треба да ради у вези са КиМ

ДЈБ представио јавности Нацрт закона о Косову и Метохији

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар