Саопштењe

Поздрављамо најаву кандидовања Поноша испред листе ССП, НС и ДС. Листа ДЈБ-Суверенисти ће имати свог кандидата.

ДЈБ-Суверенисти су поздравили начелан договор странака бивше власти ССП, НС и ДС о заједничкој листи за предстојеће изборе и поздрављамо најаву њиховог заједничког кандидата Здравка Поноша. Поздрављамо и чињеницу да су очигледно схватили колико је катастрофална била грешка пасивног бојкота, иако то још увек нико није спреман јавно да призна.

ДЈБ-Суверенисти ће имати свог кандидата на председничким изборима. Стратегију за председничке изборе смо објавили у априлу ове године. Доминантни избори најављени за следећу годину ће бити ванредни парламентарни избори. Задатак свих опозиционих листа је да изведу што више својих гласача на изборе и да ти њихови гласачи гласају и на председничким изборима. Заједнички циљ нам је да дођемо до другог круга. Уколико то успемо, Александар Вучић ће изгубити те изборе. Председнички избори су борба за излазност и за други круг. Све остало је политиканство и покушај наметања својих кандидата и борба унутар опозиције за превласт, као што је то својевремено било са кандидатуром Саше Јанковића.

Да би дошло до промене власти, једна листа и један кандидат није добра стратегија. Смена власти у Црној Гори нам је то јасно показала. Бирачко тело у Србији је разнолико. Идеја да ће се бирачи ујединити око борбе против Вучића и заборавити на суштинске програмске и политичке разлике је велика заблуда и потцењивање бирача.

За успех на изборима, посебно изборима у Београду, неопходна је сарадња свих релевантних опозиционих листа. Та сарадња се састоји у међусобном ненападању, где се свако обраћа свом бирачком телу, у координацији контроле избора и у договору да у другом кругу председничких избора, уколико успемо да га изборимо, сви подржимо оног опозиционог кандидата који добије највише гласова. Уколико то постигнемо, имамо велике шансе да успемо да променимо власт у Београду и да направимо велике кораке и на председничким и на парламентарним изборима у априлу идуће године.

 

https://dostajebilo.rs/blog/2021/10/14/djb-suverenisti-pozdravljaju-nacelan-dogovor-ssp-ns-i-ds/
https://dostajebilo.rs/blog/2021/04/15/radulovic-za-betu-ovo-je-djb-strategija-za-predsednicke-izbore/

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар