Последњи воз: ТВОЈА земља или ЊИХОВА држава

 


Ово је последњи воз да спречиш последњу распродају државне имовине. Да не постанемо држава јефтине најамне радне снаге. Последњи воз да спречиш да децу и унуке гледаш преко скајпа.

Потпиши петицију онлајн

Вучић хоће да заврши посао стварање ЊИХОВЕ партијске паразитске државе. ЊИХОВЕ државе у којој лажу без образа, отимају, сеју страх, прете. А ти мораш да пазиш шта причаш. Да не би добио отказ. Да не би добио батине. Бојиш се у сопственој земљи, сопственој кући. Да ли ћеш му дозволити?


Намерава да великим инвеститорима ДА 30% најбоље државне земље у Војводини у директној погодби у закуп на 30 година. Они ће заузврат запошљавати наше паоре као најамну радну снагу. Да ли ћеш му дозволити?

 

Намерава да ПОКЛОНИ државно гађевинско земљиште вредно милијарде евра тајкунима-приватизаторима не из 24, већ из 1024 пљачкашке приватизације. Да ПОКЛОНИ Луци Београд. Да ПОКЛОНИ разним Делтама. А грађанима смањује плате и пензије. Да ли ћеш му дозволити?

 

Намерава да прода Телеком стратешком инвеститору. Новац му треба да би намирио своје партијске паразите. Стратешки инвеститор не купује компанију већ тржиште. Са Телекомом иде и инфраструктура. Телеком је само први корак. Иду и ЕПС, Аеродром, путеви, вода … Да ли ћеш му дозволити?


 

Мислиш да си немоћан? Да не можеш ништа да урадиш?

 

Партократија се боји твог гласа. Иду избори. Због твог гласа партократија и држи Србију у медијском мраку. Хоће да те купе за кило брашна, уље или пар хиљада динара. Или да те обесхрабре, да поверујеш да су сви исти и да останеш код куће, јер мислиш да не можеш ништа да промениш.

Твој глас мења све. Потпиши петицију. Уђи у последњи воз. Након распродаје државне имовине, других возова неће бити осим из Србије. Последњи воз за НАШУ земљу, не ЊИХОВУ државу.

Потпиши петицију онлајн

Рачунај на себе. Рачунај паметно, израчунај сам. Они сабирају твоје паре, за свој рачун. Гласај за чисте рачуне. Одузми им власт да не би остао у минусу. Дај свој глас за плус:

 

–  ЗА ПОТПУНУ транспарентност као лек  ПРОТИВ партијског запошљавања и корупције

–  ЗА ЈАВНО ПОЛАГАЊЕ РАЧУНА као лек ПРОТИВ пљачке и отимања

–  ЗА независне институције и владавину права ПРОТИВ партијске државе

–  ЗА Закон о пореклу имовине као лек ПРОТИВ олоша

–  ЗА стварно процесуирање 1024 пљачкашке приватизације НЕ Вучићеве лажи

–  ЗА земљу паорима НЕ великим корпорацијама

–  ЗА извођење Телекома на берзу НЕ продају стратишким инвеститорима

–  ЗА домаћу привреду, породичне фирме и газдинства НЕ јефтину радну снагу

–  ЗА смањење пореза и доприноса свима НЕ субвенције политички подобнима

–  ЗА укидање овере здравствених књижица. Здравствена заштита свим грађанима Србије

–  ЗА универзалну социјалну заштиту. Социјална помоћ свим породицама којима треба помоћ

–  ЗА увођење реда, чисте рачуне и једнаке услове за све

–  ЗА твоју земљу, НЕ њихову државу

Потпиши петицију онлајн

 

Политичке странке као паразити уништавају, распродају и задужују Србију већ дуже од 25 година. Све странке. И СПС и ДС и СНС. Спровеле су пљачкашку приватизацију. Уништиле скоро целу привреду. Преко 400.000 људи је остало без посла, без икакве наде да ће икада наћи нови посао.

 

На најважнија, најодговорнија и најплаћенија места постављени су неспособни и послушни партијски кадрови са купљеним дипломама назови школа и факултета. Почев од председника државе. Најважнија јавна предузећа уместо профита бележа губитке. Једини пут до посла је преко партијске књижице. Преко 100.000 партијских кадрова на измишљеним административним радним местима у јавном сектору. Не лекара или просветних радника или радника у комуналним предузећима. Партијских кадрова на измишљеним радним местима. То кошта преко милијарду евра годишње.

 

Корупција, државне субвенције и фондови за развој уз партијски рекет, намештене тендере и набавке главни су извори финансирања партијског паразита. Само на субвенције се годишње баца преко милијарду евра. То су наше паре.

 

Партијски паразит је направио своју државу за себе. Од твог новца. Партијском паразиту одговарају велике корпорације, не породичне фирме и газдинства. Зато претварају Србију у земљу јефтине радне снаге за њихове “стране” инвеститоре, домаће тајкуне и велике корпорације. Та јефтина радна снага си ти, твоја деца и унуци.


 

Ми смо пристојни људи. Независни. Ми се не бојимо.

Ми не правимо митинге, ми гласамо.

 

Ми смо патриоте које су отворене према свету.

Нисмо КАЛИМЕРО па да вичемо: неправда па то ти је.

 

Ми знамо ко смо и говоримо оно што мислимо.

Ми волимо Србију и њене грађане и хоћемо овде да живимо.

 

Србији не треба вођа. Србији треба систем. И одговорни лидери.

И да те питамо: Ако не ти, ко? Ако не сада, када?

 


Онлајн формулар петиције

Све информације на овој петицији које представљају податке о личности потписника петиције, користиће се искључиво у складу са Законом о заштити података о личности и искључиво за потребе петиције Удружења „Доста је било – Рестарт“ и неће никада бити коришћене за било које друге сврхе.

Подели са пријатељима:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

 1. Pozdrav!

  Imam jedno pitanje, tice se prodaje Telekoma.
  Koji su argumenti za i protiv prodaje?

  Negde sam citao da je jedini argument protiv prodaje da bi ostao drzavna firma, ali to meni nije bitno – ukoliko se privatizacija uradi kako treba, i potom placaju porezi i ostali nameti uredno? Takodje sam procitao da je u Telekomu oko 9000 zaposljenih, dok Vip ima 900, a Telenor 1200. Zar nije to previse onih koji su uhlebljeni u ovoj firmi, i zar nije to upravo razlog zasto Telekom nije prodat – zbog partijskog zaposljavanja?

  Zaista nisam upucen, te me zanima Vase misljenje.

  Pozdrav, i svako dobro.
  Imate glas svih clanova moje porodice.

  1. Ovo je ozbiljan kukavicluk koji ste pokazali. Ja bih se stideo da sam napisao to sto ste vi ovde sebi dozvolili. .Koji su argumenti da vas neko otpusti. .ako je licno misljenje a vi ga nemate. .ja takvogvradnika nikada ne bih zaposlio. .Stidim se vaseg straha. .I jos vise toga da se plasite da drugu sansu za posao nemate. .To dovoljno govori o vama. .Vi niste ni potrebni kao glas …ja vas glas nikada ne bih zeleo

 2. Predlažem Vam da Vaš program proširite sa zaključkom da je ovoj zemlji neophodna strategija oslanjanja na sopstvene snage koja bi se zasnivala na novoj filozofiji razvoja i rasta. Naše blagostanje zavisi, kako je pre dva i po veka rekao Adam Smit od dve okolnosti: od načina primene i upravljanja radom i srazmere između produktivnih i neproduktivnih, da bi onda konstatovao: „Ma kakvi bili tlo, klima ili veličina teritorije bilo kog određenog naroda, obilje ili oskudica u njihovom godišnjem opskrbljivanju moraju u tom određenom položaju zavisiti od te dve okolnosti.“

 3. Господине Радуловић,
  Удружење синдиката пензионера Србије,
  Од садашње и сваке будуће власти тражимо:
  1. Да поништи све противуставне Законе и уредбе донете на штету грађана: – Закон о привременом уређењу исплата пензија и пензије врати на ниво пре противуставног смањења – Закон о обезбеђењу и извршењу, тј. Закон о извршитељима и омогући грађанима Србије да своје дугове могу вратити на достојанствен начин – Да Закон о порезу на имовину, у складу са Уставом, прилагоди стандарду и платежној моћи грађана
  2. Да направи имовинску карту за све грађане Србије и у складу са њом води пореску политику, и направи социјалну карту, којом би се гарантовао минимум животног стандарда за грађане Србије
  3. Да имовином оних који су у протеклих двадесет пет година покрали државу Србију попуни буџетски дефицит и смањи дуговања државе
  4. Да омогући Уставном и Управном суду да независно од извршне власти ради свој посао
  5. Да закони који се доносе у Скупштини буду у интересу грађана а не у интересу страних банака и власника крупног капитала
  6. Да буде омогућено свим грађанима Србије право на рад и на здравствено и пензионо осигурање
  7. Да грађанима Србије вратите част, достојанство и равноправност, који су у претходним деценијама уништени дивљачком лоповском приватизацијом и пљачком друштвене и државне имовине – Посебно нас интересује ваш став о одлуци Уставног суда Србије поводом наше Иницијативе за преиспитивање Закона о привременом уређењу исплата пензија.

  1. Postovani, ja kao citalac ovoga sto ste napisali duboko verujem da je vas predlog stur i nedovoljan. .Siguran sam da gospodin Radulovic to ima na umu ali u nekoj sasvim dobroj formi. …Ako ste od samog pocetka upoznati sa programom koji je logican. .ali i velika opasnost po sadasnji rezim (zato isti taj rezim podmece noge ovom pokretu gde god moze ) sto je posrdno i dokazanonkada su gospodina Radulovica izbacili iz Vlade jer jebdokazao da mozemo i.bolje i jasnije i.brze. .E pa to se nije dopalo ovim lovcima u blatu i parazitima koji vec vise od dvadeset godina vrsljaju po Srbiji. .gase fabricke dimnjake i.pretvaraju Srbiju u trzni centar za belosvetsko dkubre i evropski otpad. ..Uskoro ce Srbija biti i distrikt za bahate migrante ..anikada nece naci one koji su subvencionisane Evre dobili da zapocnu posao ovde ..nestali su bez traga. .sa nasim parama. .To bibrecimo za mene bila veca briga od toga sta bi penzionerima trebalo. ..Koliko su dalekovidi. .sami penzioneri, mislim dabi bilo potrebno jos jedno ukidanje penzija pa da se osveste ubsvojoj nesvesti konacno. .Ova zemlja je ocigledno pravljena da bude penzionerski raj. .i pakao za sve ostale. .

 4. Gospodine Radulovic verujem u vas pokret jer ste izvanredno upoznati sa situacijom u zemlji i cenim da ste zbog poteza koji nisu odgovarali kriminalnoj vlasti i sklonjeni sa ministarskog mesta namerno ne kazem mesta a ne funkcije , ma da posle vucica ne verujem vise nikom u punoj meri. Sto se vaseg pokreta tice imam utisak da su i kod vas postavljena kukavicja jaja bar sudeci po dostignucu sa pokretom protiv smanjenja plata i penzija . Doduse nemam bas neke informacije o tome dokle se stiglo i sta se trenutno dogadja sa tim i to mi je jedan minus u uverenju o postenom postupanju recimo po dobijanju izbora . Znajuci da se tzv. kukavicja jaja uvek i svuda nadju i da je prodatih dusa jako mnogo kod nas a sa svih strana znacilo bi ogroman posao na svim poljima a vi ste samo jedan covek i uvelike vam trebaju posteni saradnici a iz sopstvenog iskustva znam da se takve bezlicne vucibatine svuda instaliraju i dobro prikrivaju svoj cilj sve do momenta kada postanu sigurni u svoj uspeh a to je razbijanje ili odavanje tajni pokreta i eventualno vlade ako bi bog dao da vi osvojite vlast.Zelim vam srecu mislim da cu glasati za vas iako dok docekamo izbore oni nam nece vise biti ni vazni jer cemo potpuno potonuti.

  1. Kao puki citalac sam uplasen vasom nevericom. Da u pravubste ovom pateticnom demagogu ne treba verovati apsolutno. .Ali sebi morate verovati. .verujte u to sto sami zelite. .Sto nas vise bude verovalo u sebe i mogucnost da deci ostavimo ipak zemlju koje se nece stideti. .sanse su nam vece. .Ako stvar posmatramo iz straha. .onda smo odlicni ucenici ove zapadne dvorske lude koja je odlicno placena da nas definitivno razbuca. Sada je vreme da mislimo o sebi i da ne padamo na jeftine stosove preskupih savetnika …Ionako sve to placamo mi. .A zasto bi smo. .neka placaju sami sve svoje lazi. .Meni licno je dosta tog preglumljavanja. .Trideset godina gledam tragi-komediju. .Vise ne zelim

  1. Ako si dobro informisan i da ti verujem imate siguran glas.Ja se zalazem sto se tog pitanja tice za referendum da narod odluci .

  2. Srbija nema narod. .ima botove. .Sve je pripremljeno da pateticni demagog pobedi sa svojom parazitskom klikom na izborima. .za to ga zapad debelo placa. ..A na izbore ce na zalost izaci polupismeni disciplinovani glasaci koje su uspesno kupili jednim sendvicem, sa malo kafe i ponekim naocarima. .Toliko. .

 5. Плаћам порез својој земљи, радим за себе и њу јавни посао; излазим уредно на изборе да преживи демократија, тј. њен привид, права тешко да ће икада постојати, уредно сам сложила бели листић и ето, толико од мене за Србију. За узврат желим да живим у СВОЈОЈ ЗЕМЉИ. Да, БАШ ТАКО. Моји стари изгибоше због тога. Ред је да нешто оставимо и неким новим клинцима. А што се тиче политичара, мораћете бити гласнији и убељивији да бих гласала за било кога. Срећно са петицијом!

  1. To se zove kukavicluk. .bar da ste ucinili listic nevazecim. .i zaokruzili bar dve mogucnosti. .Ovako ste hidri pomogli da se mnozi. .A od para koje placate kao i ja za porez, ste omogucili da bagra zaposljava svoje lojalne clanove. .Svi ostali su nepozeljni. .Za neko vreme zahvaljujuci takvima kao sto ste vi imacemo ozbiljnu diktaturu i ozbiljnog psihopatu na vlasti. .
   Ovo je poslednji voz. ..pre nego sva deca odluce da se zauvek isele iz ove sprdnje koju i vi evo zovete drzava. .

 6. Gospodine Radulović,
  dok ste bili ministar privrede, poslao sam Vam tri i-mejla na koje nisam dobio ni kurtoazne odgovore da su primljeni. Ipak sam 2014.god. glasao za Vas, a to ću verovatno uraditi i sledeći put. Sa vašim nedavnim intervjuom u Smederevu (CD Cafe) sam apsolutno saglasan.
  U nastavku je kopija poslednjeg od pomenutih i-mejlova.
  Želim Vam uspeh u političkoj misiji koju imate.

  Tomislav Bradarić
  11/13/13

  to press
  Poštovani gospodine Radulović,
  Povod da Vam se obratim je Vaša današnja izjava u „Večernjim novostima“, da će se preduzećima koja imaju poslovni program i kupce kreditno pomoći u nabavci obrtnih sredstava. Nadam se da u ta preduzeća spada i Železara u Smederevu, a slično je u prvoj polovini ove godine postupilo i prethodno Ministarstvo FiP svojom varijantom „B“. Međutim, u pomenutoj Vašoj izjavi je rečeno nešto vrlo bitno, zbog čega Vam se upravo i javljam, a to je da ta preduzeća treba „malo srediti“ pre nego se iznesu na tržište. Da to posebno važi za Železaru, ja sam pokušavao u Smederevu da ukažem još od samog odlaska USS-a iz Srbije, ali nisam nailazio na razumevanja. Posle odlaska USS-a Železara je nastavila sa proizvodnjom kao da se ništa nije dogodilo, a to traje i danas. Kao osnove šta bi se trebalo „srediti“, mogla su da posluže mišljenja eksperata iz Evrope koji su u međuvremenu dolazili u Smederevo kao potencijalni kupci ili strateški partneri. Jedan deo problema sa kojima se suočava Železara je sadržan u tekstu „Profesionalizacija Železare“ koji sam Vam poslao ubrzo nakon rekonstrukcije Vlade Srbije, a to sam ponovio i pre dve nedelje (1.11.2013.). Možda će pravu sliku Železare pokazati „lična karta“ koju očekujete, ali sam siguran da ona neće ukazati i na prave razloge veće cene proizvedene tone slaba u Čeličani u odnosu na konkurente u Evropi. To kažem na osnovu radnog iskustva u Železari u oblasti proizvodnje čelika više od 30 godina (od smenskog tehnologa do direktora Konvertorske čeličane, i deset godina rada u „Sartid“-ovom Institutu za metalurgiju).
  Gospodine ministre, sa „sređivanjem“ u Železari je bilo potrebno početi odmah po odlasku USS-a, a sa korporatizacijom i profesionalizacijom odmah nakon izvršene rekonstrukcije Vlade Srbije. Koliko mi je poznato, do danas nije ništa urađeno.
  Srdačan pozdrav,
  Mr Tomislav Bradarić, dipl.met.inž.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *