Кандидуј се за одборника и посланика

Тражимо пристојне и кредибилне људе за посланике и одборнике. Иду нам локални и покрајински избори. Последњи воз да зауставимо потпуно пропадање наше земље.

Унеси своју биографију ONLINE и поднеси кандидатуру за републичку, покрајинску, градску и/или општинску скупштину

ONLINE формулар за подношење кандидатуре

 Партократија убија Србију. Већ дуже од 25 година. Србија је постала земља страха, медијског мрака, корупције, рекета, буразерске економије, партијског запошљавања, безпризорне пљачке, купљених диплома, јефтине радне снаге, пропадајућих домаћих фирми и субвенционисаних “страних” инвеститора. Живимо у њиховој партијској држави, партијском паразитском систему. Партијски паразити нас коштају више од 2 милијарде евра годишње. Вучић је на пензијама уштедео 0,2 милијарде евра. Десет пута мање.

Вучић је слагао да ће то променити. Урадио је још горе од Тадића. Слагао је за процесуирање тајкуна, Динкић му је и даље у кабинету, продаје Телеком, поклања грађевинско земљиште вредно милијарде евра  тајкунима које је лагао да ће држава процесуирати, даје земљу странцима, отео је пензионерима део пензија.

Партијски паразитски систем чине све странке, у власти или у опозцији, у републици, покрајини, градовима и општинама, које као паразити изједају друштво. И СПС, и ДС и СНС. Сви

Вучић хоће да заврши посао стварање ЊИХОВЕ партијске паразитске државе. ЊИХОВЕ државе у којој лажу без образа, отимају, сеју страх, прете. А ти мораш да пазиш шта причаш. Да не би добио отказ. Да не би добио батине. Бојиш се у сопственој земљи, сопственој кући.


Како сузбити корупцију, буразерску економију и партијско запошљавање? Први и најважнији корак је: ПОТПУНА транспарентност. Шта значи ПОТПУНА транспарентност? Значи потпуну јавност рада државе на свим нивоима. Значи чисте рачуне. Сваког месеца за претходни месец мора се објавити тачно колико је новца потрошени из буџета по свим буџетским ставкама. За сваку буџетску ставку треба објавити списак правних и физичких лица која су добила новац (изузуев запослених) и обајвити уговор по коме су добили новац. И тако за ЦЕО јавни сектор: од владе, преко министарстава, агенција, покрајине, градова, општина, фондова, али и културни, простветних и здравствених установа и јавних предузећа монополиста. Транспарентност је најбољи лек против корупције, јер корупција тражи тајност. Да нико не зна.

Други део ПОТПУНЕ транспарентности су јавно објављене систематизације радних места. За свако радно место у јавном сектору, а има их преко 700.000, мора да се зна шта је посао, шта друштво добија, које су квалификације потребне за тај посао и јасни критеријуми за мерење радног учинка. А онда треба објавити и ко је тренутно на том радном месту, не име и презиме већ тачно коју школу је завршио. Ово је најбољи лек против партијског запошљавања и партијских кадрова са купљеним дипломама на измишљеним административним радним местима.


Србији није потребан вођа. Србији је потребан систем. Систем јачи од сваког појединца. Јасна правила и једнаки услови за све. Помози нам да га изградимо.

Нама није потребно радно место у јавном сектору преко везе. Нама је потребан систем и једнаки услови за све. Свима који нам приступају кажемо: ако мислиш да преко нас дођеш до посла, боље ти је да уштедиш време и одеш негде друго. Има толико странака које то раде.

Не правимо предизборне коалиције. Не правимо ни постизборне коалиције без принципа ПОТПУНЕ транспарентности. Нећемо нигде ући у власти, као мањински или већински партнер, без ПОТПУНЕ транспарентности. Без изузетка.

Уколико још увек не знаш да ли да се кандидујеш и желиш да прво дођеш на састанак и разговараш се неким из покрета, пошаљи биографију путем емаила: kandidatura@dostajebilo.rs . Трудићемо се да закажемо састанак што пре. Сви смо волонтери, имамо мало времена, тако да се надамо да ћеш имати разумевање.


Ми смо пристојни људи. Ми се не бојимо. Ми не правимо митинге, ми гласамо.

Ми смо патриоте које су отворене према свету. Нисмо ни КАЛИМЕРО који виче: неправда па то ти је.

Ми знамо ко смо и говоримо оно што мислимо. Ми волимо Србију и њене грађане. Ми хоћемо овде да живимо.

Србији не треба вођа. Србији треба систем. И одговорни лидери.

И да те питамо: Ако не ти ко? Ако не сада, када?

 

 


ONLINE формулар за подношење кандидатуре