• Одбор оснивача

  Димитрије Мајкић

  Нови Београд - Београд

  Биографија
  Саша Радуловић

  дипл. инж. електротехнике

  Чукарица – Београд

  Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и факултет. Отац Будимир, рођен у општини Дечани, Косово и Метохија, лекар, завршио Медицински факултет у Београду, пуковник и начелник санитета Сарајевске Армијске области. Мајка Даница, рођена у општини Бихаћ, економиста, завршила Економски факултет у Београду.

  Завршио је средњу музичку школу, на инструментима виолина, клавир и гитара. Војни рок је одслужио у 1984/85. у Словенији. Дипломирао је на Електротехничком факултет у Сарајеву 1989. године, смер аутоматика и електроника. Одмах након тога добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је правио и водио компаније од гараже до преко 150 запослених. Био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године заједно са породицом како би деца обновила српски језик.

  Српском привредом се бави од 2006. Стекао је лиценцу стечајног управника и портфолио менаџера, стручњака за хартије од вредности. Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. У стечајним поступцима спашавао имовину државе од лупежа. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку Александра и Андреја Вучића, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

  Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне. После само три године, сопственим снагама, нападан од свих, покрет је на изборима 2016. освојио 227.626 гласова и постао најјача опозициона парламентарна странка.

  У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

  Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Вучић већ три године не сме да изађе на ТВ дуел са Сашом Радуловићем јер зна да би након само једног дуела био готов. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

  Биографија
  Војин Биљић

  Врачар - Београд

  Рођен 1977. године у Ужицу где је и завршио гимназију. Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. Високе специјалистичке студије из права Европске уније Universite Nancy2 завршио је 2003. године. Исте године уписао и постдипломске студије из права Европске уније на Правном факултету у Београду. Чин резервног потпоручника Војске Србије стекао након завршене 117. Класе слушалаца за резервне официре 2005.године. Исте године је положио правосудни испит и уписао се у Адвокатску комору Београда, као адвокат. Од 2007. до 2010. године председник Надзорог одбора АК ДМБ Раковица. Од 2005. континуирано држи предавања на стручним скуповима у земљи и иностранству у областима банкарског права, права конкуренције, људских права и права ЕУ.

  Говори енглески, служи се немачким, руским и француским језиком.

  Чланство у државним органима и невладиним организацијама:

  Скупштина ГО Врачар- одборник и шеф одборничке групе
  Комисија за прописе ГО Врачар- члан
  Републичка изборна комисија- заменик члана
  Асоцијација за европске интеграције – потпредседник
  Лига за заштиту потрошача – председник
  Комисија за европске интеграције, људска права и праћење праксе међународних судова АК Србије-председник
  Адвокатска комора Београда-члан
  Уредништво стручног часописа Путоказ-члан
  Има значајно искуство из више области права, како из уставног права и управног права и људских права, тако и грађанског, кривичног, привредног, радног и банкарског права, права потрошача, права конкуренције, ауторског права и права интелектуалне својине.

  До сада је успешно заступао странке у споровима из свих ових правних области. Поносан на чињеницу да је и пре примене Анекса Г успео да врати одузету имовину из једне од бивших југословенских република, да је међу првима а често и први учествовао у стварању и промени судске праксе, (нпр., код једностраног мењања каматних маржи код уговора о кредиту, код примене Европске конвенције на радне односе државних службеника и сл.), директне примене праксе Европског суда за људска права и Европског суда правде у више различитих области, првим поступцима права конкуренције и права потрошача у Србији, првих пресуда пред Европским судом за људска права и сл. Аутор је студија које су идентификовале системске пропусте у правосуђу и понудиле конкретно решавање проблема, пре свих проблема дугог трајања судских поступака и правне извесности.

  Такав приступ је инспирисао и Ану Томилсон, професора права са Правног факултета у Новом Мексику, САД, која је нa интернет страници тог факултета навела да је импресионирана оваквим, иновативним начином рада у пракси.

  Професионалне услуге, како оне које су се односиле на едукацију и саветовање, тако и оне које су подразумевале заступање, пружао је и у иностранству. Осим чињенице да је од стране Краљевине Холандије прихваћен за заступање холандских држављана пред Европским судом за људска права, његови правни аргументи и начин решавања проблема прихватани су и од стране институција у Швајцарској, САД, Хрватској, Босни и Херцеговини, Словенији и другим државама.

  Као четврта генерација у породици, која допринос друштву даје применом правних норми, васпитан је у духу права.

  Ожењен је Мајом, поносни отац Марте и Вере.

  Биографија
  Милош Драговић

  Стари Град - Београд

  Биографија