• Председништво

  Саша Радуловић

  дипл. инж. електротехнике

  Чукарица – Београд

  Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и факултет. Отац Будимир, рођен у општини Дечани, Косово и Метохија, лекар, завршио Медицински факултет у Београду, пуковник и начелник санитета Сарајевске Армијске области. Мајка Даница, рођена у општини Бихаћ, економиста, завршила Економски факултет у Београду.

  Завршио је средњу музичку школу, на инструментима виолина, клавир и гитара. Војни рок је одслужио у 1984/85. у Словенији. Дипломирао је на Електротехничком факултет у Сарајеву 1989. године, смер аутоматика и електроника. Одмах након тога добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је правио и водио компаније од гараже до преко 150 запослених. Био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године заједно са породицом како би деца обновила српски језик.

  Српском привредом се бави од 2006. Стекао је лиценцу стечајног управника и портфолио менаџера, стручњака за хартије од вредности. Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. У стечајним поступцима спашавао имовину државе од лупежа. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку Александра и Андреја Вучића, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

  Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне. После само три године, сопственим снагама, нападан од свих, покрет је на изборима 2016. освојио 227.626 гласова и постао најјача опозициона парламентарна странка.

  У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

  Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Вучић већ три године не сме да изађе на ТВ дуел са Сашом Радуловићем јер зна да би након само једног дуела био готов. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

  Биографија
  Бранка Стаменковић

  преводилац

  Нови Београд – Београд

  Рођена 1968. године у Београду. Након средње школе радила у друштвеном и приватном сектору на различитим пословима, од административних до руководећих, да би се крајем деведесетих година прошлог века отиснула у предузетничке воде. Бавила се превођењем и издавањем књига из области популарне психологије и астрологије. Аутор је и бројних чланака који су објављивани у десетинама међународних часописа на четири континента.

  Крајем 2008. године, након серије блогова о личном искуству на порођају, покренула Грађанску иницијативу „Мајка Храброст“ за побољшање услова у српским породилиштима за коју је добила четири награде.

  Као стипендиста британског Софија центра за проучавање космологије у култури, исте године уписала је и постдипломске академске студије из културолошке астрономије и астрологије на велшком универзитету Тринити Сент Дејвид у Лампетеру, Велика Британија. Студије је завршила 2011. године.

  Политиком се бави од 27. фебруара 2014. године, када се по први пут кандидовала за народног посланика у Скупштини Србије и одборника у Скупштини града Београда на листи групе грађана „Доста је било“.

  Народни посланик је од 3. јуна 2016. године. Члан је Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, као и Одбора за здравље и породицу Народне скупштине Републике Србије.

  Члан је Главног одбора странке „Доста је било“.

  Биографија
  Војин Биљић

  Врачар - Београд

  Рођен 1977. године у Ужицу где је и завршио гимназију. Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. Високе специјалистичке студије из права Европске уније Universite Nancy2 завршио је 2003. године. Исте године уписао и постдипломске студије из права Европске уније на Правном факултету у Београду. Чин резервног потпоручника Војске Србије стекао након завршене 117. Класе слушалаца за резервне официре 2005.године. Исте године је положио правосудни испит и уписао се у Адвокатску комору Београда, као адвокат. Од 2007. до 2010. године председник Надзорог одбора АК ДМБ Раковица. Од 2005. континуирано држи предавања на стручним скуповима у земљи и иностранству у областима банкарског права, права конкуренције, људских права и права ЕУ.

  Говори енглески, служи се немачким, руским и француским језиком.

  Чланство у државним органима и невладиним организацијама:

  Скупштина ГО Врачар- одборник и шеф одборничке групе
  Комисија за прописе ГО Врачар- члан
  Републичка изборна комисија- заменик члана
  Асоцијација за европске интеграције – потпредседник
  Лига за заштиту потрошача – председник
  Комисија за европске интеграције, људска права и праћење праксе међународних судова АК Србије-председник
  Адвокатска комора Београда-члан
  Уредништво стручног часописа Путоказ-члан
  Има значајно искуство из више области права, како из уставног права и управног права и људских права, тако и грађанског, кривичног, привредног, радног и банкарског права, права потрошача, права конкуренције, ауторског права и права интелектуалне својине.

  До сада је успешно заступао странке у споровима из свих ових правних области. Поносан на чињеницу да је и пре примене Анекса Г успео да врати одузету имовину из једне од бивших југословенских република, да је међу првима а често и први учествовао у стварању и промени судске праксе, (нпр., код једностраног мењања каматних маржи код уговора о кредиту, код примене Европске конвенције на радне односе државних службеника и сл.), директне примене праксе Европског суда за људска права и Европског суда правде у више различитих области, првим поступцима права конкуренције и права потрошача у Србији, првих пресуда пред Европским судом за људска права и сл. Аутор је студија које су идентификовале системске пропусте у правосуђу и понудиле конкретно решавање проблема, пре свих проблема дугог трајања судских поступака и правне извесности.

  Професионалне услуге, како оне које су се односиле на едукацију и саветовање, тако и оне које су подразумевале заступање, пружао је и у иностранству. Осим чињенице да је од стране Краљевине Холандије прихваћен за заступање холандских држављана пред Европским судом за људска права, његови правни аргументи и начин решавања проблема прихватани су и од стране институција у Швајцарској, САД, Хрватској, Босни и Херцеговини, Словенији и другим државама.

  Као четврта генерација у породици, која допринос друштву даје применом правних норми, васпитан је у духу права.

  Ожењен је Мајом, поносни отац Марте и Вере.

  Биографија
  Александар Бујић

  Индустријски инжењер

  Нови Сад

  Рођен је 1974. године. Дипломирао је на Факултету техничких наука у Новом Саду, одсек индустријско инжењерство.

  2017. Уредник у Документарном програму Радио- телевизије Војводине
  2015. Уредник у инфотејмент програму Радио- телевизије Војводине
  2014. Уредник специјалних програма у Медијској целини Телевизија Нови Сад

  2012. Новинар уредник у ПЈ Програми на српском језику Радио Новог Сада
  2011. Новинар у ПЈ Програми на српском језику Радио Новог Сада
  2008.  в.д. уредник редакције забавног програма Радио-телевизија Војводине
  2007. Уредник и водитељ емисије “Забавна недеља” Радио-телевизија Војводине
  2007. Аутор и водитељ емисије “Није баш сасвим равна”и квиза “Тешко је бити паметан”; Супер ТВ.

  Био је и главни и одговорни уредник на радију Клик и главни одговорни уредник на радију за село и пољопривреду “Сељак”.

  Од 2016. је председник одбора Доста је било у Новом Саду и председник одборничке групе у градској скупштини. Члан је и Главног одбора Доста је било.

  Говори енглески језик.

  Биографија
  Хана Адровић

  Рођена 13. јуна 1986. године у Београду. Похађала основне школе “1300 каплара” и “Љуба Ненадовић” у Београду, након чега образовање наставља у 13. београдској гимназији, а потом и Економском факултету Универзитета у Београду.

  Љубав према новинарству гаји од детињства. Први новинарски посао добија 2005. у дневном листу Политика, у сектору недељних додатака, након чега каријеру наставља у Тиме Оут магазину као ПР менаџер. Паралелно се ангажује у студентској организацији АИЕСЕЦ, где је покренула пројекат “Маркетинг Фоцус” и била задужена за екстерне односе у организационим тимовима највећих националних пројеката ове студентске организације, попут “Неw Леадерс Цонференце” и “Цареер Даyс”. Године 2009. добија прилику да уређује и води емисију колажног типа “Тиме Оут Схоw” на тадашњој телевизији ФОX. Спој професионалних амбиција и личних интересовања добија радећи на каналу МТВ Адриа, где је током 4 године стекла различита искуства на пољу ТВ продукције, уређивања програма и односа са јавношћу. Паралелно гради ПР каријеру, а неки од пројеката на којима је била ангажована за изградњу односа са јавношћу јесу концерт бенда Депецхе Моде у Београду 2013. године и фестивал Мад ин Белграде одржан у мају 2014. године. Исте године покреће сопствену ПР агенцију за односе са јавношћу у области забаве и концертне индустрије.

  Прикључује се покрету Доста је било у фебруару 2016. године, током предизборне кампање за парламентарне изборе. Након што ДЈБ постаје парламентарна странка, добија задатак да формира и руководи тимом за комуникације. Годину и по дана касније, крајем 2017. године, почиње да води и уређује култну ауторску емисију “Нешто Другачије” на јутјубу, која у збиру има преко 6 милиона прегледа на овој мрежи. У априлу 2019. постаје извршна уредница Слободне Телевизије, а са функције силази у октобру исте године након што на позив Саше Радуловића постаје кандидаткиња за потпредседницу Доста је било, а потом бива и изабрана.

  Твитер: https://twitter.com/hanaadrovic

  Биографија