• Predsedništvo

  Saša Radulović

  dipl. inž. elektrotehnike

  Čukarica – Beograd

  Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i fakultet. Otac Budimir, rođen u opštini Dečani, Kosovo i Metohija, lekar, završio Medicinski fakultet u Beogradu, pukovnik i načelnik saniteta Sarajevske Armijske oblasti. Majka Danica, rođena u opštini Bihać, ekonomista, završila Ekonomski fakultet u Beogradu.

  Završio je srednju muzičku školu, na instrumentima violina, klavir i gitara. Vojni rok je odslužio u 1984/85. u Sloveniji. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultet u Sarajevu 1989. godine, smer automatika i elektronika. Odmah nakon toga dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je pravio i vodio kompanije od garaže do preko 150 zaposlenih. Bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine zajedno sa porodicom kako bi deca obnovila srpski jezik.

  Srpskom privredom se bavi od 2006. Stekao je licencu stečajnog upravnika i portfolio menadžera, stručnjaka za hartije od vrednosti. Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. U stečajnim postupcima spašavao imovinu države od lupeža. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku Aleksandra i Andreja Vučića, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

  Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune. Posle samo tri godine, sopstvenim snagama, napadan od svih, pokret je na izborima 2016. osvojio 227.626 glasova i postao najjača opoziciona parlamentarna stranka.

  U Skupštini se najsnažnije suprotstavio partijskom zapošljavanju, borio se protiv pljačkaških zakona, protiv subvencija stranim firmama u kojima naši radnici rade za minimalac, za vraćanje neustavno otetih penzija i plata. Podneo je brojne ustavne inicijative i krivične prijave protiv Aleksandra Vučića.

  Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Vučić već tri godine ne sme da izađe na TV duel sa Sašom Radulovićem jer zna da bi nakon samo jednog duela bio gotov. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

  Biografija
  Branka Stamenković

  prevodilac

  Novi Beograd – Beograd

  Rođena 1968. godine u Beogradu. Nakon srednje škole radila u društvenom i privatnom sektoru na različitim poslovima, od administrativnih do rukovodećih, da bi se krajem devedesetih godina prošlog veka otisnula u preduzetničke vode. Bavila se prevođenjem i izdavanjem knjiga iz oblasti popularne psihologije i astrologije. Autor je i brojnih članaka koji su objavljivani u desetinama međunarodnih časopisa na četiri kontinenta.

  Krajem 2008. godine, nakon serije blogova o ličnom iskustvu na porođaju, pokrenula Građansku inicijativu „Majka Hrabrost“ za poboljšanje uslova u srpskim porodilištima za koju je dobila četiri nagrade.

  Kao stipendista britanskog Sofija centra za proučavanje kosmologije u kulturi, iste godine upisala je i postdiplomske akademske studije iz kulturološke astronomije i astrologije na velškom univerzitetu Triniti Sent Dejvid u Lampeteru, Velika Britanija. Studije je završila 2011. godine.

  Politikom se bavi od 27. februara 2014. godine, kada se po prvi put kandidovala za narodnog poslanika u Skupštini Srbije i odbornika u Skupštini grada Beograda na listi grupe građana „Dosta je bilo“.

  Narodni poslanik je od 3. juna 2016. godine. Član je Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i Odbora za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Republike Srbije.

  Član je Glavnog odbora stranke „Dosta je bilo“.

  Biografija
  Vojin Biljić

  Vračar - Beograd

  Rođen 1977. godine u Užicu gde je i završio gimnaziju. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine. Visoke specijalističke studije iz prava Evropske unije Universite Nancy2 završio je 2003. godine. Iste godine upisao i postdiplomske studije iz prava Evropske unije na Pravnom fakultetu u Beogradu. Čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije stekao nakon završene 117. Klase slušalaca za rezervne oficire 2005.godine. Iste godine je položio pravosudni ispit i upisao se u Advokatsku komoru Beograda, kao advokat. Od 2007. do 2010. godine predsednik Nadzorog odbora AK DMB Rakovica. Od 2005. kontinuirano drži predavanja na stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu u oblastima bankarskog prava, prava konkurencije, ljudskih prava i prava EU.

  Govori engleski, služi se nemačkim, ruskim i francuskim jezikom.

  Članstvo u državnim organima i nevladinim organizacijama:

  Skupština GO Vračar- odbornik i šef odborničke grupe
  Komisija za propise GO Vračar- član
  Republička izborna komisija- zamenik člana
  Asocijacija za evropske integracije – potpredsednik
  Liga za zaštitu potrošača – predsednik
  Komisija za evropske integracije, ljudska prava i praćenje prakse međunarodnih sudova AK Srbije-predsednik
  Advokatska komora Beograda-član
  Uredništvo stručnog časopisa Putokaz-član
  Ima značajno iskustvo iz više oblasti prava, kako iz ustavnog prava i upravnog prava i ljudskih prava, tako i građanskog, krivičnog, privrednog, radnog i bankarskog prava, prava potrošača, prava konkurencije, autorskog prava i prava intelektualne svojine.

  Do sada je uspešno zastupao stranke u sporovima iz svih ovih pravnih oblasti. Ponosan na činjenicu da je i pre primene Aneksa G uspeo da vrati oduzetu imovinu iz jedne od bivših jugoslovenskih republika, da je među prvima a često i prvi učestvovao u stvaranju i promeni sudske prakse, (npr., kod jednostranog menjanja kamatnih marži kod ugovora o kreditu, kod primene Evropske konvencije na radne odnose državnih službenika i sl.), direktne primene prakse Evropskog suda za ljudska prava i Evropskog suda pravde u više različitih oblasti, prvim postupcima prava konkurencije i prava potrošača u Srbiji, prvih presuda pred Evropskim sudom za ljudska prava i sl. Autor je studija koje su identifikovale sistemske propuste u pravosuđu i ponudile konkretno rešavanje problema, pre svih problema dugog trajanja sudskih postupaka i pravne izvesnosti.

  Takav pristup je inspirisao i Anu Tomilson, profesora prava sa Pravnog fakulteta u Novom Meksiku, SAD, koja je na internet stranici tog fakulteta navela da je impresionirana ovakvim, inovativnim načinom rada u praksi.

  Profesionalne usluge, kako one koje su se odnosile na edukaciju i savetovanje, tako i one koje su podrazumevale zastupanje, pružao je i u inostranstvu. Osim činjenice da je od strane Kraljevine Holandije prihvaćen za zastupanje holandskih državljana pred Evropskim sudom za ljudska prava, njegovi pravni argumenti i način rešavanja problema prihvatani su i od strane institucija u Švajcarskoj, SAD, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i drugim državama.

  Kao četvrta generacija u porodici, koja doprinos društvu daje primenom pravnih normi, vaspitan je u duhu prava.

  Oženjen je Majom, ponosni otac Marte i Vere.

  Biografija
  Aleksandar Bujić

  Industrijski inženjer

  Novi Sad

  Rođen je 1974. godine. Diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, odsek industrijsko inženjerstvo.

  2017. Urednik u Dokumentarnom programu Radio- televizije Vojvodine
  2015. Urednik u infotejment programu Radio- televizije Vojvodine
  2014. Urednik specijalnih programa u Medijskoj celini Televizija Novi Sad

  2012. Novinar urednik u PJ Programi na srpskom jeziku Radio Novog Sada
  2011. Novinar u PJ Programi na srpskom jeziku Radio Novog Sada
  2008.  v.d. urednik redakcije zabavnog programa Radio-televizija Vojvodine
  2007. Urednik i voditelj emisije “Zabavna nedelja” Radio-televizija Vojvodine
  2007. Autor i voditelj emisije “Nije baš sasvim ravna”i kviza “Teško je biti pametan”; Super TV.

  Bio je i glavni i odgovorni urednik na radiju Klik i glavni odgovorni urednik na radiju za selo i poljoprivredu “Seljak”.

  Od 2016. je predsednik odbora Dosta je bilo u Novom Sadu i predsednik odborničke grupe u gradskoj skupštini. Član je i Glavnog odbora Dosta je bilo.

  Govori engleski jezik.

  Biografija
  Hana Adrović

  Rođena 13. juna 1986. godine u Beogradu. Pohađala osnovne škole “1300 kaplara” i “Ljuba Nenadović” u Beogradu, nakon čega obrazovanje nastavlja u 13. beogradskoj gimnaziji, a potom i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

  Ljubav prema novinarstvu gaji od detinjstva. Prvi novinarski posao dobija 2005. u dnevnom listu Politika, u sektoru nedeljnih dodataka, nakon čega karijeru nastavlja u Time Out magazinu kao PR menadžer. Paralelno se angažuje u studentskoj organizaciji AIESEC, gde je pokrenula projekat “Marketing Focus” i bila zadužena za eksterne odnose u organizacionim timovima najvećih nacionalnih projekata ove studentske organizacije, poput “New Leaders Conference” i “Career Days”. Godine 2009. dobija priliku da uređuje i vodi emisiju kolažnog tipa “Time Out Show” na tadašnjoj televiziji FOX. Spoj profesionalnih ambicija i ličnih interesovanja dobija radeći na kanalu MTV Adria, gde je tokom 4 godine stekla različita iskustva na polju TV produkcije, uređivanja programa i odnosa sa javnošću. Paralelno gradi PR karijeru, a neki od projekata na kojima je bila angažovana za izgradnju odnosa sa javnošću jesu koncert benda Depeche Mode u Beogradu 2013. godine i festival Mad in Belgrade održan u maju 2014. godine. Iste godine pokreće sopstvenu PR agenciju za odnose sa javnošću u oblasti zabave i koncertne industrije.

  Priključuje se pokretu Dosta je bilo u februaru 2016. godine, tokom predizborne kampanje za parlamentarne izbore. Nakon što DJB postaje parlamentarna stranka, dobija zadatak da formira i rukovodi timom za komunikacije. Godinu i po dana kasnije, krajem 2017. godine, počinje da vodi i uređuje kultnu autorsku emisiju “Nešto Drugačije” na jutjubu, koja u zbiru ima preko 6 miliona pregleda na ovoj mreži. U aprilu 2019. postaje izvršna urednica Slobodne Televizije, a sa funkcije silazi u oktobru iste godine nakon što na poziv Saše Radulovića postaje kandidatkinja za potpredsednicu Dosta je bilo, a potom biva i izabrana.

  Tviter: https://twitter.com/hanaadrovic

  Biografija