Смернице за укључивање online заједнице

Као покрет који своју идеју и рад заснива на принципу отворености, “Доста је било” снажно подржава укључивање грађана и online заједнице у разумне и промишљене дискусије на актуелне теме, уз пуно поштовање саговорника.

Званичне платформе преко којих online заједница може да се укључи у дискусије и буде у току са националним и локалним тимовима покрета су:

Коментари на сајту и друштвеним мрежама које постављају други корисници, било да су симпатизери покрета или не, никако не представљају ставове покрета.

Објављујемо различите врсте садржаја на свим нашим каналима како бисмо подстакли дискусију о предлозима јавних политика и директну комуникацију са одборницима и посланицима покрета. Сва комуникација мора да се одвија уз пуно уважавање саговорника и поштујући стандарде културе дијалога, без личних напада, увреда и омаловажавања.

Стога ће бити обрисани коментари који садрже:

  • говор мржње и дискриминацију;
  • личне нападе и cyber bulling;
  • клевете аутора и корисника;
  • вулгарности и псовке;
  • троловање и ботовање;
  • коментари који су очигледно ван теме и не доприносе дискусији;
  • коментари који нарушавају ауторска права;
  • спамовање и рекламирање;
  • друге неприкладне садржаје.

Корисници који вишеструко прекрше ова правила и који редовно постују неприкладне садржаје ће бити бановани са сајта и/или Facebook страница без претходног упозорења.

Чланци на сајту се закључавају за коментарисање након 7 дана.

Разумемо да су друштвене мреже и сајт доступни 24/7 за коментарисање, али наши ресурси су ограничени, због чега је могуће да ћемо у неким случајевима уклонити неприкладне садржаје са мањим одлагањем.

Ако уочите садржаје или коментаре на нашим дигиталним каналима које сматрате увредљивим, противзаконитим или нарушавају нека права трећих лица на било који начин, молимо вас да нас обавестите путем emaila на digital@dostajebilo.rs. Све садржаје за које установимо да заиста крше неко од ових правила, уклонићемо у најскоријем року.

Коментаре којима нам указујете на словне грешке, техничке и друге пропусте не објављујемо, као и коментаре који се односе на уређивачку политику, али ће бити прослеђени press служби.

Хвала Вам што активно доприносите идеји покрета “Доста је било”. Ваше мишљење нам је важно и зато желимо да све дискусије буду фокусиране, квалитетне и пуне међусобног поштовања.