Kandiduj se za odbornika i poslanika

Tražimo pristojne i kredibilne ljude za poslanike i odbornike. Idu nam lokalni i pokrajinski izbori. Poslednji voz da zaustavimo potpuno propadanje naše zemlje.

Unesi svoju biografiju ONLINE i podnesi kandidaturu za republičku, pokrajinsku, gradsku i/ili opštinsku skupštinu

ONLINE formular za podnošenje kandidature

 Partokratija ubija Srbiju. Već duže od 25 godina. Srbija je postala zemlja straha, medijskog mraka, korupcije, reketa, burazerske ekonomije, partijskog zapošljavanja, bezprizorne pljačke, kupljenih diploma, jeftine radne snage, propadajućih domaćih firmi i subvencionisanih “stranih” investitora. Živimo u njihovoj partijskoj državi, partijskom parazitskom sistemu. Partijski paraziti nas koštaju više od 2 milijarde evra godišnje. Vučić je na penzijama uštedeo 0,2 milijarde evra. Deset puta manje.

Vučić je slagao da će to promeniti. Uradio je još gore od Tadića. Slagao je za procesuiranje tajkuna, Dinkić mu je i dalje u kabinetu, prodaje Telekom, poklanja građevinsko zemljište vredno milijarde evra  tajkunima koje je lagao da će država procesuirati, daje zemlju strancima, oteo je penzionerima deo penzija.

Partijski parazitski sistem čine sve stranke, u vlasti ili u opozciji, u republici, pokrajini, gradovima i opštinama, koje kao paraziti izjedaju društvo. I SPS, i DS i SNS. Svi

Vučić hoće da završi posao stvaranje NJIHOVE partijske parazitske države. NJIHOVE države u kojoj lažu bez obraza, otimaju, seju strah, prete. A ti moraš da paziš šta pričaš. Da ne bi dobio otkaz. Da ne bi dobio batine. Bojiš se u sopstvenoj zemlji, sopstvenoj kući.


Kako suzbiti korupciju, burazersku ekonomiju i partijsko zapošljavanje? Prvi i najvažniji korak je: POTPUNA transparentnost. Šta znači POTPUNA transparentnost? Znači potpunu javnost rada države na svim nivoima. Znači čiste račune. Svakog meseca za prethodni mesec mora se objaviti tačno koliko je novca potrošeni iz budžeta po svim budžetskim stavkama. Za svaku budžetsku stavku treba objaviti spisak pravnih i fizičkih lica koja su dobila novac (izuzuev zaposlenih) i obajviti ugovor po kome su dobili novac. I tako za CEO javni sektor: od vlade, preko ministarstava, agencija, pokrajine, gradova, opština, fondova, ali i kulturni, prostvetnih i zdravstvenih ustanova i javnih preduzeća monopolista. Transparentnost je najbolji lek protiv korupcije, jer korupcija traži tajnost. Da niko ne zna.

Drugi deo POTPUNE transparentnosti su javno objavljene sistematizacije radnih mesta. Za svako radno mesto u javnom sektoru, a ima ih preko 700.000, mora da se zna šta je posao, šta društvo dobija, koje su kvalifikacije potrebne za taj posao i jasni kriterijumi za merenje radnog učinka. A onda treba objaviti i ko je trenutno na tom radnom mestu, ne ime i prezime već tačno koju školu je završio. Ovo je najbolji lek protiv partijskog zapošljavanja i partijskih kadrova sa kupljenim diplomama na izmišljenim administrativnim radnim mestima.


Srbiji nije potreban vođa. Srbiji je potreban sistem. Sistem jači od svakog pojedinca. Jasna pravila i jednaki uslovi za sve. Pomozi nam da ga izgradimo.

Nama nije potrebno radno mesto u javnom sektoru preko veze. Nama je potreban sistem i jednaki uslovi za sve. Svima koji nam pristupaju kažemo: ako misliš da preko nas dođeš do posla, bolje ti je da uštediš vreme i odeš negde drugo. Ima toliko stranaka koje to rade.

Ne pravimo predizborne koalicije. Ne pravimo ni postizborne koalicije bez principa POTPUNE transparentnosti. Nećemo nigde ući u vlasti, kao manjinski ili većinski partner, bez POTPUNE transparentnosti. Bez izuzetka.

Ukoliko još uvek ne znaš da li da se kandiduješ i želiš da prvo dođeš na sastanak i razgovaraš se nekim iz pokreta, pošalji biografiju putem emaila: kandidatura@dostajebilo.rs . Trudićemo se da zakažemo sastanak što pre. Svi smo volonteri, imamo malo vremena, tako da se nadamo da ćeš imati razumevanje.


Mi smo pristojni ljudi. Mi se ne bojimo. Mi ne pravimo mitinge, mi glasamo.

Mi smo patriote koje su otvorene prema svetu. Nismo ni KALIMERO koji viče: nepravda pa to ti je.

Mi znamo ko smo i govorimo ono što mislimo. Mi volimo Srbiju i njene građane. Mi hoćemo ovde da živimo.

Srbiji ne treba vođa. Srbiji treba sistem. I odgovorni lideri.

I da te pitamo: Ako ne ti ko? Ako ne sada, kada?

 

 


ONLINE formular za podnošenje kandidature