Блог Политика

Шта хоћемо и шта нећемо радити

Да би Србија кренула напред, нова влада би морала да демонтира паразитски партијски систем и његову буразерску економију који убија Србију и због којег пропадамо. На челу тог система се данас налази Александар Вучић. Он га је наследио од Бориса Тадића. Годишњи трошак тог система је преко 2.5 милијарде евра. Тај трошак је далеко већи од укупног годишњег дефицита Србије. Већи од укупног трошка целог здравственог система. Много већи од целог система социјалне заштите социјално угрожених грађана.

Шта бисмо морали да урадимо одмах:

1. Увести потпуну транспарентност. Објавити све уговоре које потписује држава. Објавити уговор са Етихадом, са Фијатом, са Мерцедесом, са Ал Дахром, све уговоре са арапима, Бус Плус, мост на Ади. Све уговоре локалних самоуправа, универзитета, културних установа. Објављивати месечно све исплате из буџета, као што је то 5 месеци радило Министарство привреде и то тачно коме иде новац. То је борба против корупције.

2. Отпустити 15% партијски запослених кадрова са купљеним дипломама из јавног сектора. Не 15% лекара или професора, већ партијски запослених који ништа не раде, а добијају плате као неку врсту делукс социјалне помоћи. Укинути солидарни порез.

3. Смањити порезе и доприносе за трећину. У два корака. Ово је најбоља „субвенција”. Неселективна је. Иде свима. Највише произвођачима и извозницима јер они запошљавају највише. Овим би задали најтежи ударац сивој економији која тренутно износи 30% тржишта.

4. Укинути досадашњу погубну економску политику паразитских субвенција страним инвеститорима на којој се узимају рекети.

5. Спровести регулаторну реформу. Донети припремљене законе о приватизацији, стечају, раду и планирању и изградњи. Донети законе о пореклу имовине, регистрацији оффшоре компанија.

6. Увести здравствено осигурање за све. И за пољопривреднике. Овера здравствених књижица мора да оде у неславну историју.

7. Увести универзалан систем социјалне заштите. Свака социјално угрожена породица би добијала социјалну помоћ. Ако останете без посла, не морате да страхујете за своју егзистенцију док тражите други. Увести ригорозан систем контроле.

8. Спровести готов план Министарства привреде за 153 предузећа у реструктурирању који је зауставио Александар Вучић

9. Увести ригорозне контроле квалитета увозне робе. Увозимо робу јако лошег квалитета и убијамо домаће пољопривреднике и

10. Реализовати готов план Министарства привреде за смањење каматних стопа грађанима и привреди и довођење банка у ред.

Прекинули су ме у послу. Александар Вучић је могао да дозволи да ове реформе спроведем и реконструисаној влади. Није их хтео. Он нема ни капацитет, ни знање, ни вољу, ни интерес да спроведе реформе. Њему треба да прича о реформама, потписује тајне уговоре и нада се чуду Београда на води, арапских пара, страних инвеститора који ће нас спасити од нас самих.

Нико нам неће помоћи ако не помогнемо сами себи. Треба нам ваш глас да уђемо у скупштину и демонтирамо паразитски систем.

Шта нећемо радити:

– Запошљавати партијске кадрове

– Потписивати тајне уговоре

– Необјављивати трошење новца месечно за државу и све установе које се финансирају из буџета

– Урушавати независне институције система

– Утицати на медије

– Хапсити преко медија

– Блатити било кога

– Узимати новац од тајкуна и интересних група

– Имати своју буразерску економију и буразерске привреднике

– Бавити се и бизнисом и политиком у исто време

– Толерисати насиље

– Газити људска права, право на приватност

– Избегавати тешке проблеме, гурати главу у песак

– Субвенционисати

– Довозити људе у аутобусима не митинге

– Правити коалиције са верским лидерима

– Улазити у коалиције са партнерима који хоће да наставе да раде ствари са ове листе

– Погазити обећања да нећемо радити ствари на овој листи

Саша Радуловић

Ознаке

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ваша духовитост је,иако сам гласао за Вас,драги Саша,-неисцрпна ! 🙂
    …надам се ,да је Вама, позната “ТЕОРИЈА ХАОСА” ?