Obrazovanje Policija Saopštenje

Ministrov plagirani doktorat

#MinistreMolimTe 2 U Beogradu je juče, 05.06.2014. godine, održan protestni skup pod nazivom #MinistreMolimTe, na kome je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS i nekadašnjeg predsednika Narodne skupštine RS Nebojše Stefanovića zbog osnovane sumnje da je plagirao svoju doktorsku disertaciju […]

U Beogradu je juče, 05.06.2014. godine, održan protestni skup pod nazivom #MinistreMolimTe, na kome je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS i nekadašnjeg predsednika Narodne skupštine RS Nebojše Stefanovića zbog osnovane sumnje da je plagirao svoju doktorsku disertaciju i time diskreditovao sebe kao nosioca javne funkcije.

#MinistreMolimTe 2
Udurženje građana „Dosta je bilo – Restart“ podržalo je ovaj skup kao razumnu inicijativu u borbi protiv parazitskog sistema, a za načela transparentnosti i slobode medija. Skupu su prisustvovali Saša Radulović i Dušan Pavlović, kao i veliki broj članova Udruženja. Peticiju za smenu ministra Stefanovića potpisalo je 454, a peticiju za slobodu medija 244 građana i građanki.

#MinistreMolimTe
Pokret „Dosta je bilo – Restart“ još jednom ponavlja svoj zahtev za momentalnom ostavkom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i zahtev ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđanu Verbiću da predloži izmenu zakona kojom bi se uvelo obavezno objavljivanje svih doktorata i master radova na Internetu.

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Poštovani Saša, jedno dobronamerno zapažanje: U komentarima u kojima koristite izraz ”zahtev za” imenicu koja sledi često stavljate u instrumental umesto akuzativ… Znam da je u žurbi, ali verujem da je od koristi da vam skrenem pažnju…
    Sloboda medija je bezuslovno važna, ali trenutni kvalitet izveštavanja je prilično loš, što otvara prostor za manipulaciju. Pogledajte samo današnje izveštavanje sa zasedanja Odbora za nauku, posvećenog sada već čuvenom doktoratu. Manipulativni napadi od strane Megatrenda i vlasti ostali su bez pravih odgovora.
    Mislim da na to treba stalno ukazivati u kontekstu slobode medija: sloboda se i osvaja.
    Možda bi ”Viziošop” trebalo da proizvede dosta novih majica sa natpisom ”Think! It’s not forbidden yet” i podeli ih novinarima.
    A ne bi bilo naodmet da razmislimo ima li načina da se pokrene još jedno kritičko glasilo, možda po odabiru tema šire od ”Peščanika”, i možda ne samo elektronsko. Koliko god ”Peščanik” bio uzoran sajt, nije dobro što je jedan, i sa tačke gledišta ublažavanja posledica obaranja, i sa tačke gledišta osvajanja slobode kroz što šire sukobljavanje argumenata.
    Pozdravi.