Економија Саопштењe

Николић не треба да потпише измене Закона о порезу на доходак

Саопштење за медије
Београд, 5. јун 2014. године

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” позива председника Републике Томислава Николића да не потпише указе о проглашењу измена и допуна Закона о порезу на доходак грађана и Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање.

Измене и допуне ових закона, које је Народна скупштина усвојила 30. маја, не само да су штетне него су и неуставне. Оваквим изменама, којима се омогућава да поједини грађани и фирме плаћају мање порезе и доприносе од свих других грађана, као и правилом да лице мора бити пријављено најмање 6 месеци као незапослено да би добило овакве подстицаје, крши се Уставом зајемчена једнакост свих грађана.

Уместо тога предлажемо отпуштање вишкова партијских кадрова у јавном сектору, укидање субвенција које се деле на потпуно нетранспарентан начин привилегованим компанијама, смањење пореског оптерећења за све запослене, увођење система универзалне социјалне заштите и оверу здравствених књижица за све укључујући и пољопривреднике.

Уколико упркос наведеним разлозима председник Републике ипак потпише указе, Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” ће поднети Уставном суду жалбу, а грађани ће до њеног решења претрпети огромну штету.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар