Ekonomija Saopštenje

Nikolić ne treba da potpiše izmene Zakona o porezu na dohodak

Saopštenje za medije
Beograd, 5. jun 2014. godine

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” poziva predsednika Republike Tomislava Nikolića da ne potpiše ukaze o proglašenju izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Izmene i dopune ovih zakona, koje je Narodna skupština usvojila 30. maja, ne samo da su štetne nego su i neustavne. Ovakvim izmenama, kojima se omogućava da pojedini građani i firme plaćaju manje poreze i doprinose od svih drugih građana, kao i pravilom da lice mora biti prijavljeno najmanje 6 meseci kao nezaposleno da bi dobilo ovakve podsticaje, krši se Ustavom zajemčena jednakost svih građana.

Umesto toga predlažemo otpuštanje viškova partijskih kadrova u javnom sektoru, ukidanje subvencija koje se dele na potpuno netransparentan način privilegovanim kompanijama, smanjenje poreskog opterećenja za sve zaposlene, uvođenje sistema univerzalne socijalne zaštite i overu zdravstvenih knjižica za sve uključujući i poljoprivrednike.

Ukoliko uprkos navedenim razlozima predsednik Republike ipak potpiše ukaze, Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” će podneti Ustavnom sudu žalbu, a građani će do njenog rešenja pretrpeti ogromnu štetu.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Veoma logičan predlog. Bravo Saša (i ostali)!!!
    Mislim da nisu svesni da će mnogi preći u sivu ekonomiju, a oni koji nastave da rade poštujući nove propise biće dovedeni u veoma nezgodnu situaciju, što će neminovno dovesti do značajnog smanjenje prihoda iz realnog sektora.

  • To se na žalost neće desiti, predsednik će potpisati sve što mu bude stavljeno na sto, ipak je veliko pitanje da li uopšte zna ili ga zanima šta potpisuje jer mu je do Srbije i njenih građana stalo kao do lanjskog snega.

  • porezi i doprinosi na ličnu zaradu preduzetnika su 85% +10%porez na dobit a marža na lekove propisana 12%.U smeni može da radi samo diplomirani farmaceut ????