Људска права Саопштењe

Повереница за заштиту страначких права

Ова власт се специјализовала у кршењу закона и занемаривању процедура, а начин постављања нове Поверенице за заштиту равноправности је само још један у низу потеза којима се уништава независност контролних институција. Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” залаже се за јачање и поштовање регулаторних тела и осуђује постављање партијских кадрова на њихово чело, јер тиме Влада успоставља контролу над њима.

poverenica za zastitu stranackih prava

Владајућа већина у Скупштини Србије бахато је наметнула кандидата, без консултација и супротно мишљењу организација цивилног сектора које се баве заштитом људских права. Парадокс и преседан је да су предложили кандидаткињу кријући њену професионалну биографију. Како се чак ни са оваквом влашћу у Србији не може кришом постављати тајни Повереник, открило се ипак да се Бранкица Јанковић, са искуством у административно-менаџерским пословима у геронтологији и биографијом бившег државног секретара у Министарству рада, више уклапа у профил партијског намештеника, него у потребне услове који захтевају високо моралну и стручну личност, са десетогодишњим искуством у области заштите људских права.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” захтева да се престане са запошљавање партијских кадрова и да се на веома важну функцију Поверенице за заштиту равноправности, у транспарентној и законској процедури и уз уважавање мишљења стручне јавности, изабере кредибилан и партијски неконтроверзан кандидат.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Postovanje,
    Vi se zalazete, pisete, razgovarate.. Nadam se da se to “prima” na nas narod. Skoro niko vise i ne razmislja da moze da se zaposli a da nije clan SNS! Da ode kod lekara bez njihove saglasnosti…Kako je to uzelo maha, to neminovno utice na negativnu selekciju kadra i po znanju i po moralnim osobinama. Oni “drugi” koji imaju moralnu i strucnu licnost se ili pakuju da beze iz ove zemlje ili povlace u sebe, u depresiju, jer ih drzava ne vrednuje (niko su i nista) iako su mozda doktori nauka ili vrhunski zanatlija…Muka nam je, i stidimo se umesto njih-nepismeni, neobrazovani i nevaspitani diletanati! Misle da u Srbiji zive ovce!?
    Zelim Vam uspeh svim srcem jer ne zelim da mi deca sa prezirom odu iz Srbije (jer ih ja sa smanjenom penzijom izdrzavam ), Ako vec treba da idu neka to bude sa ponosom i jasnom vizijom da se i vrate. Ovako, nece se vratiti…

  • Sav ovaj cirkus oko ranije DS, a sada SNS kadrovskih postavljenja predstavlja svakim danom suspenziju dostignutih i proklamovanih demokratskih dostignuća. Sve ovo, uključujući i SNS cirkus u Skupštini Srbije, po meni predstavlja svojevrsnu okupaciju Srbije i svih njenih institucija, legalizovanje pljačke i kriminala, sve to na štetu građana Srbije, koji će platiti ceh svoje naivnosti i lakovernosti.

  • Samo isto je tako bilo kad je DS izabrao svoju poverenicu Nevenu Petrusić 2010g, koja je suprotno Zakonu o zabrani diskriminacije čl. 28. nastavila da obavlja profesionalnu delatnost, odnosto predavala na Pravnom fakultetu u Nišu 11 predmeta. Ona je pola nedelje radila kao povereica, a pola nedelje bila u Nišu na fakultetu. Rezultati su joj nikakvi, a to najbolje govori činjenica da joj se godišnje obraća oko 500 građana, dok se Saši Jankoviću obraća godišnje 21000. Ona je samo gledala da ne talasa i da uzme što više para od brojnih funkcija i projekata.

  • Jedno pitanje: Je’l neko zapoceo sastavljanje spiska 100000 viska stranackih kadrova sa kupljenim diplomama na izmisljenim radnim mestima? Dajte bar 100 za pocetak da ih žigošemo malo na mreži.Kada bi imali ceo spisak,3 godine bi nam bilo malo da ih objavljujemo po 100 na dan