Saopštenje Spoljna politika

Vučić nas bruka po svetu. Srbija nije prosjak!

Prosjačenje po Evropi – to je slika Srbije koju kreira nesposobni premijer Aleksandar Vučić, vapajima “dajte nam novac”, dok istovremeno njegovi partijski kadrovi nisu u stanju da realizuju kredite od pet milijardi evra koji su iz evropskih banaka uveliko odobreni za železnice, autoput i energetiku. Na te kredite građani Srbije plaćaju kamate, a umesto investicija gledaju premijera koji ih pred strancima bruka.

Facebook Link Photo

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” tvrdi da Srbija nije zaslužila takvo neznalačko prosjačenje i premijera koji će je, populističkim porukama, namenjenim domaćoj izmučenoj javnosti, brukati po svetu. Kojoj publici se to obraća Aleksandar Vučić kad u Tirani, na “Bečkom ekonomskom forumu” vapi: “Treba nam novac iz evropskih fondova. Dosta nam je seminara, treba nam novac za izgradnju puteva i pruga. Ako ne možete opredeliti sredstva onda kažite, pa ćemo mi naći sredstva”.

Evropskim bankarima kojima se Vučić obraća, nije nepoznato da od odobrenih pet milijardi evra, nismo povukli 3,8 milijardi. Nije im nepoznato da novac u budžetu, namenjen investicijama, nije uložen u izgradnju samo da bi premijer mogao da se hvali da mu je kasa punija. Slabe su to i lažljive pohvale.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zalaže se za rasterećenje domaćih privrednika i smatra da znanje i stručnost koje poseduju mogu biti pokretač naše privrede. Nismo mi ni mali, ni nesposobni, a imamo i dovoljno stručnjaka, samo ne mogu da dođu do izražaja od Vučićevih nesposobnih partijskih kadrova sa lažnim diplomama i njegovih direktora dovedenih iz pečenjara. Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” smatra da nam ni novac ne bi falio za razvoj privrede zasnovane na malim i srednjim preduzećima, kad ga ne bismo arčili na partokratiju.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Definitivno ću glasati za tebe, ne zato što sam glup, nego zato što hoću da ti verujem. A onda ćemo videti šta će biti od ove priče. Ovaj narod je izgubio nadu, i to je ono najstrašnije što mu se desilo. A za to su krivi političari, lažljivi, pohlepni, kradljivi, bez morala…..

    • Kao lekar mogu da komentarisem stanje u zdravstvu. Mislim da su glavni kočnicari promena i reforme zdravstvenog sistema u Srbiji PROFESORI. Jedino njima odgovara ovaj haos u zdravstvu. Uzimaju za svoja predavanja velike nadoknade od farm. kuca, rade na dva radna mesta, na klinici i fakultetu, više su na putovanjima nego na poslu. A svi ministri su profesori. Briga njih za unutrasnjost Srbije. Ako nešto moze da se dobije od dijagnostike za Klinicke Centre u redu za ostalo ih nije briga. Obilaze bolnice i domove zdravlja po Srbiji i nista ne rešavaju. Nisu sposobni da ispoštuju zakonsku proceduru da odvoje Domove Zdravlja od Bolnica, da regulišu tačan spisak usluga koje bi pokrivalo OSNOVNO ne obavezno zadravstveno osiguranje, nesposobni da uvedu sistem dopunskog osiguranja gde bi bili zadovoljniji i lekari i pacijenti, nesposobni da ukinu liste cekanja, Sada i uvodjenjem centralnog tendera otežali snabdevanje lekovima zdravstvenih ustanova. Direktori koji su nenamenski trosili sredstva ostaju nekažnjeni i tako dalje i tako dalje. Da li ce neko postaviti pitanje zasto u Bolnici u Novom Pazaru nema respiratora zbog čega je beba transportovana po celoj Srbiji prvo u Kragujevac a zatim u Beograd i pitanje da li je uopšte bila živa u momentu nesreće. A sve to da bi se sa bebom slikao ministar Loncar. Strašno. Da li će neko već jednom da kaže dosta je bilo ili će sve da ode u propast i početi da se zatvaraju bolnice po Srbiji?