Приватизација Саопштењe

Нови покушај пљачке Вршачких винограда

Контрадикторне изјаве председника општине Вршац Чедомира Живковића и Агенције за приватизацију о плановима за продају Вршачких винограда указују да је у току нови покушај пљачке и уништавања компаније која има стратешки значај за општину и може постати ослонац развоја целог региона. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева да се хитно обуставе сви нелегални и тајни покушаји пљачке.

dreamstime_s_54204815

Иако је Скупштина Општине Вршац 9. јуна донела одлуку да се од надлежних органа затражи да држaвни кaпитaл компаније пренесу нa Oпштину Вршaц, да држaвa oтпише свoje пoтрaживaњe, и дa Oпштини Вршaц oстaвe рoк oд гoдину дaнa дa прoнaђe стрaтeшкoг пaртнeрa зa “Вршaчкe винoгрaдe”, у Агенцији за приватизацију тврде да им председник општине ништа од тога није ни поменуо.

Агенција за приватизацију тврди да председник општине Чедомир Живковић, на састанку 11. јуна, два дана након закључака скупштине, није поменуо пренос капитала на општину и тражење стратешког партнера, већ је рекао да „има купца за Вршачке винограде“ и сложио се са увођењем предстечајног поступка. Ево шта каже Агенција за приватизацију: „Истина је само да је г. Живковић на састанку рекао да он има купца за ’Вршачке винограде’, што је поздрављено од Агенције за приватизацију, али је и наглашено да читава процедура мора да буде спроведена транспарентно и у складу са законом“. С друге стране, председник општине је преко медија оптужио Агенцију за приватизацију за нерад.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ је предложио да се на кратак рок компанија заштити од стечаја да би се у њу увео ред, урадила лична карта, пописала имовина, побила спорна потраживања из поништене приватизације, продао део залиха вина и тиме платили неспорни дугови, укључујући и све дугове према запосленим, и прибавила обртна средства. Овај предлог одборника нашег покрета Дејана Максимовића није усвојила владајућа већина. Лидер покрета „Доста је било“ Саша Радуловић је као министар привреде већ спречио пљачку „Вршачких вингорада“. Неспособна партократија то покушава да уради поново.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева од председника општине Вршац и председника Скупштине општине Вршац да хитно поднесу доказе да ли су спроводили одлуке Скупштине општине Вршац или да, уколико је Агенција за приватизацију у праву, поднесу оставке јер постоји основана сумња да су радили супротно одлукама Скупштине и интересима Вршачких винограда.

ПОКРЕТ „ДОСТА ЈЕ БИЛО – САША РАДУЛОВИЋ“
ВРШАЦ

Прилог:

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар