Privatizacija Saopštenje Socijalna zaštita

Vlada brutalno ucenjuje radnike

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” otkriva Zaključak Vlade Srbije kojim se radnici ucenjuju da odustanu od tužbi zbog neisplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i neiplaćene zarade.

radnici_ucena

Vlada Srbije donela je na sednici 18. juna nezakonit, nemoralan i diskriminatorski zaključak da će neisplaćene doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje uplatiti samo radnicima koji povuku tužbe za naplatu doprinosa i neisplaćenih zarada ili im Vlada neće omogućiti da ostvare pravo na penziju koju su zaslužili. U penziju će moći samo ponizni, poslušni, koji pristaju na minimalne penzije, bez obzira koliko su zaradili (tačka 4 Zaključka).

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” oštro se suprotstavlja ovakvom ucenjivačkom odnosu prema radnicima. Tražimo da Vlada hitno povuče ovakvu odluku i prema svim radnicima postupi u skladu sa zakonom.

Lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović je kao ministar privrede pokrenuo proces da se svim radnicima preduzeća u restrukturiranju isplate sve zaostale zarade i doprinosi na nivou minimalca, a sve preko toga konvertuje u vlasništvo nad imovinom preduzeća. Nije posao radnika da naplaćuje doprinose. To je posao država i država treba da čeka da naplati te doprinose u stečaju i privatizaciji, ne zaposleni. Ali je Aleksandar Vučić to tada sprečio, a njegova Vlada sada brutalno ucenjuje radnike da odustanu od stečenih prava. Da je dosledno sproveden plan Saše Radulovića svim radnicima bi bio povezan staž, isplaćena zaostala dugovanja i bio bi izbegnut sadašnji stečajni haos u koji su gurnuta sva preduzeća.
U prilogu Zaključak Vlade RS 05 od 18.06.2015.g.

Prilog:

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Po istom principu su nekoliko godina unazad u Generalexportu / International CG-u radnike ucenili povlacenjem tuzbi za neisplacene zarade ako zele da dobiju ponudjene otpremnine… Gosp. Sasi i svima u Pokretu zahvalan na istrajnosti i nepokolebljivosti.