Energetika Saopštenje

Elektromreže Srbije u rukama nestručnog Vučićevog kuma

Generalni direktor Javnog preduzeća “Elektromreža Srbije” morao bi da, prema Zakonu o javnim preduzećima i Statutu ovog preduzeća, ima bar diplomu fakulteta. Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” ni pored opsežnog istraživanja nije pronašao ni jedan dokaz da Nikola Petrović, direktor EMS, zadovoljava minimalne zakonske uslove za obavljanje funkcije od koje zavisi jedan od najvažnijih sektora u Srbiji.

naslovna2

Jedini dokaz o njegovoj stručnosti ukazuje da je Nikola Petrović završio dvogodišnju Višu poslovnu školu u Beogradu, koju je upisao 1993. godine, i da je 1997. godine stekao titulu “Ekonomista za marketing i trgovinu”.

Ova diploma nije dovoljna kvalifikacija da Petrović vodi Elektromreže Srbije, ali ni da se predstavlja kao diplomirani ekonomista, kao što je navedeno u jedinoj dostupnoj biografiji na sajtu Privredne komore Srbije.

Da li je glavni kriterijum za Petrovića bilo kumstvo sa premijerom Aleksandrom Vučićem ili je presudilo iskustvo u trgovini voćem i povrćem, kako piše u biografiji na sajtu PKS? Nesposobni partijski kadrovi koji rukovode javnim preduzećima uništavaju privredu zemlje.
Kredibilitet “Beogradske poslovne škole – Visoke škole strukovnih studija”, kako se sada zove, daleko je ispod Ekonomskog fakulteta, a sumnju o metodama rada, poslovanja i vezama sa vlašću izaziva podatak da je akreditovana da godišnje upisuje preko 1.846 đaka, što je više nego bilo koji fakultet u zemlji. Ova visoka strukovna škola je 2014.godine akreditovana i za “Saobraćajno inženjerstvo – Nautiku”.

“Elektromreže Srbije” se na svom zvaničnom sajtu zalažu za transparentnost, ali kriju biografiju generalnog direktora.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zalaže se za transparentni izbor stručnog kadra, na osnovu iskustva, kvalifikacija i na otvorenim konkursima na kojima bi se birali najbolji. Zahtevamo da se na sajtovima javnih svih preduzeća objave svi relevantni podaci, od poslovanja do sistematizacije radnih mesta i biografija rukovodećih ljudi.

U prilogu:

[PDF] dopis Beogradske poslovne škole o kvalifikaciji Nikole Petrovića

Jedina službena biografija:

http://www.pks.rs/ONama.aspx?id=111

Povezani tekstovi:

http://dostajebilo.rs/vuciceve-mere-stednje-milioni-za-stranacke-aktiviste/
http://dostajebilo.rs/vucicev-glavni-propagandista-placen-1-000-evra-iz-telekoma/
http://dostajebilo.rs/premijerov-kum-dinkicevi-kadrovi-pripremaju-prodaju-javnih-preduzeca/

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Koliko god da ste u pravu, mnogo je strasnije sto su na mestuma ministara ljudi bez diploma ili sa kupljenim odnosno pligiranim diplomamam i doktoratima na celu sa predsednikom drzave.