Saopštenje Finansije

Vučić poklanja građevinsko zemljište tajkunima

Zakon o konverziji zemljišta koji je usvojila Skupština Srbije omogućiće da građevinsko zemljište iz pljačkaških privatizacija bude poklonjeno privatizatorima. Umesto da budu procesuirani u predmetima 24 sporne privatizacije, privatizatori će biti nagrađeni najvrednijim poklonom: građevinskim zemljištem, i to bez naknade. Radi se o poklonu vrednom više milijardi evra.

zemljiste_djb

Orvelovski nazvan “Zakon o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu” sadrži član 6 po kome će građevinsko zemljište iz svih pljačkaških privatizacija biti poklonjeno privatizatorima bez naknade. Ovaj član se odnosi na sve pljačkaške privatizacije sprovedene u poslednjih 10 godina, od kojih su najbolji primeri Luka Beograd i mnogobrojne parcele do kojih su došle razne Delte.

Jedan od glavnih predmeta pljačkaške privatizacije bilo je najvrednije građevinsko zemljište. Društvena preduzeća koja su kupovana da bi se tajkuni domogli zemljišta imala su samo pravo korišćenja, a ono je i dan danas jedno nedefinisano pravo koje ne možete da prodate ili da na osnovu njega gradite. Zbog toga je, u knjigama svih društvenih preduzeća, vrednost prava korišćenja bila 0 (nula) dinara. Privatizatori su, u sprezi sa korumpiranom partokratijom, privatizovali sva preduzeća koja su imala pravo korišćenja na najvrednijem građevinskom zemljištu, praktično bez ikakve naknade. Sada im Vučić, bez naknade, pretvara to nedefinisano pravo korišćenja u svojinu.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva da se izbaci sporni član 6.

Pokret zahteva da Aleksandar Vučić javno podnese izveštaj o stanju u predmetima 24 sporne privatizacije koje je gromoglasno najavljivao dok je dolazio na vlast. Pokret zahteva da Aleksandar Vučić otvori javnu raspravu o “Zakonu o poreklu imovine” i da se taj zakon donese pre bilo kojih novih zakona. Dosta je bilo pljačke.

Prilog:

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar