Медији Привреда Саопштењe

Медији крију најважније вести

У Србији више није вест да медији нису објавили неку важну информацију. У Србији је вест кад медији објаве неку важну информацију, неку чињеницу која је од јавног интереса. Јер, медији одавно не раде у јавном, него у интересу опстанка Александра Вучића на власти. А Александар Вучић лагодно опстаје на власти јер крије важне информације о лошим економским резултатима.

Censored

Вест је, напротив, кад неки медиј објави чињеницу која раскринкава Вучићеву владавину, као што је ТВ Н1 једина јуче објавила саопштење покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ да је Ер Србија губиташ чије пословање „покривају“ грађани Србије из буџета, да је национални авио-превозник направио историјски рекорд у пословним губицима од 75 милиона евра у прошлој години.

И, наравно није вест, што баш нико од медија није објавио званичним документима поткрепљено саопштење покрета о томе како су одборници свих странака у Новом Саду похарали буџет за 15,7 милиона пријављујући лажне седнице током летњег распуста. Таква вест је противно интересима свих странака и „само“ је у јавном интересу.

У земљи у којој се ћути о катастрофалним милионским губицима предузећа, а говори о фантастичном привредном расту од 1% и у којој новинари здраво за готово преносе речи премијера како је партијско запошљавање сада „на нивоу инцидента“, заиста нико рационалан не би очекивао да покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ изда саопштење о медијском мраку и о кршењу основне обавезе медија да раде у јавном интересу и да очекује да оно буде објављено.

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар