Привреда Саопштењe

Петрохемија остварила губитак од 94 милиона € у 2014.години

На основу званичних финансијских извештаја, објављених на сајту АПР-а, Петрохемија Панечво је у 2014.години остварила нето губитак од 94 милиона евра. Премијер је прошле седмице просвети обећао једнократну помоћ од 6.000 динара. У просвети ради 130.000 људи, тако да та “помоћ” износи око 7 милиона евра. То је 13 пута мање од губитка Петрохемије, односно преко 78.000 динара по просветару.

Petrohemija

Прошле седмице смо објавили да су у 2014.години:

  • Железнице Србије направиле нето губитак од 208 милиона евра,
  • Србијагас направио нето губитак од 382 милиона евра, а заједно са својих 5 зависних предузећа консолидовани нето губитак 393 милиона евра
  • ЕПС, са свих својих 14 зависних предузећа, направио консолидовани нето губитак од 114 милиона евра
  • ЈАТ – Ер Србија у 2014.години, са све новим менаџментом и Синишом Малим као главним пословним архитектом, остварила губитак од 68 милиона евра.

Само ових пет фирми су у 2014.години, под управом владе и премијера и његових саветника и директора Велимира Унковића, Драгољуба Симоновића, Душана Бајатовића, Александра Обрадовића и Данета Кордића, направиле губитак од 868 милиона евра. За овај “успех” грађани Србије су их частили субвенцијом од 205 милиона евра.

У 2013. години ова четири предузећа су направила губитак од 669 милиона евра за који су их грађани Србије частили субвенцијом од 150 милиона евра. Саша Радуловић је као министар привреде крајем 2013. године покренуо увођење реда. Кренуо је од личних карата, пописа имовине и обавеза, купаца и добављача, анализе тржишта, пословних и инвестиционих планова, како би спречио да се ово катастрофално пословање понови у 2014. години. Неспособни директори је требало да добију отказ. Александар Вучић је зауставио увођење реда и заштитио своје партијске паразите. Саша Радуловић је због тога и поднео оставку у јануару 2014.године.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” ће наставити да расркинкава катастрофалну економску политику Александра Вучића. Неспособан премијер, његов неспособан кабинет и  Влада, разни саветници и неспособни партијски директори уништавају најважнија предузећа у Србији и тако их изгледа припремају за распродају.
Премијер је отео од пензионера 210 милиона евра и то назвао реформом. Повећао је цену струје за 12%, повећао ПДВ, порез на имовину, акцизе. Све то плаћају грађани Србије. Са друге стране, на ова четири предузећа премијер је слупао 868 милиона евра. Премијер је на власти већ готово 3 ипо године. Зашто није увео ред? Зашто је зауставио Сашу Радуловића који је почео да уводи ред? Цех своје неодговорности и неспособности премијер је свалио на грађане и привреду.

Прилози:

[PDF] Петрохемија, биланс успеха 2014.
[PDF] Петрохемија, биланс стања 2014.

Повезани текстови:

[display-posts tag=”ЈП, 2014, ФИ” wrapper=”ul” include_date=”true”]

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Budimo realni, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme namestaja informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi sega megadens direktorcici usemili su danasnja svakodnevnica, spisak je daleko duzi, scenario isti, zanimljivo bi bilo pokazati statisticke nabavke protekle decenije sa firmama koji ih dobijaju i poimence managementom koji je tada bio.