Ауторски текст Образовање

Испунила сам обећање – помоћ просветним радницима уплаћена у хуманитарне сврхе

У свом ауторском тексту ,,Понижавање просвете” писала сам о томе како се просветни радници осећају и о лошем стању у просвети. Јавно сам се тада обавезала да ћу својих 7.000 динара, од помоћи просветним радницима, донирати у хуманитарне сврхе. Тако сам и учинила. У прилогу видите уговор о донацији. До сада никада нисам објављивала своје донације али овог пута чиним преседан.

 

skola-prosvetaFoto: N1

 

Прво, овим показујем свој мали, лични протест против унижавања просвете која је у ужасном стању а нема никаквих индиција да може бити боље.

Друго, желим да на овај начин промовишем Хуманитарни центар “Дуга” из Зрењанина за који релативно мали број људи зна а који чини огромне напоре да одрасли људи са психичким поремећајима имају садржајан и квалитетан живот. Драгица Бу и др Ружица Кнежевић, које су основале овај центар 2003. г, помогле су и мом брату који је њихов корисник. Да нисам била у ситуацији да морам да се носим са болешћу свог брата не бих ни ја сазнала за њихов рад. Као неко ко је осетио шта значи имати овакву једну организацију као подршку, имам само речи хвале за њих. Пара је све мање али оваква удружења морају постојати. Потребно је пуно снаге, воље, пожртвовања и давања за рад са тим људима.

Треће, обећање је било јавно и јавно показујем да га испуњавам и као чланица покрета “Доста је било“ дајем лични пример да се свако обећање мора испунити.

 

ugovor

 

Светлана Вукобратовић
професорка енглеског језика
Чланица покрета „Доста је било – Саша Радуловић“, Зрењанин

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Iskreni donatori se ne hvale onim sto daju i ispune uplatnicu anonimno. A donaciju je dala onom udruženju koje pomaže njenom bratu. to je njen lični interes. Može ona da daje koliko hoće i šta hoće kad iza sebe nema decu koju školuje i hrani, podiže na put. To bi ona vreovatno dala i ovako i onako, tražila je to i od drugih. Sitni poeni zarad ličnog interesa.

    • A vi to mene poznajete lično pa znate da nemam dece ili? Koliko se ja secam, taj podatak nisam spominjala ni u jednom tekstu. Ocigledno ste kompletno pogresno razumeli poruku ovog teksta. Do sada sam itekako donirala anonimno (posto me ocigledno poznajete, raspitajte se u Zrenjaninu malo bolje) ali sam se ovaj put, posto sam ogorcena nacinom na koji nas drzava tretira, javno obavezala da cu taj iznos donirati. Vise zbog gesta ispunjavanja obecanja sam napisala ovaj clanak a ujedno i iskoristila priliku da ispromovisem jedno udruzenje koje zaista smatram da treba pomoci. Ukoliko imate nesto licno protiv mene, jer me ocigledno poznajete, slobodno recite meni licno, jer nema potrebe da se jednom ovakvom cinu i promociji ovakvog udruzenja stavlja bespotrebno ruzan komentar.