Полиција Правосуђе Саопштењe

Хапшења и 10 питања за премијера

Акција колективног хапшења 80 људи, међу којима упадљиво нема никога из СНС, за дела који немају никакве међусобне везе, више личи на медијску хајку, застрашивање, скупљање поена пред изборе и кризно одвлачење пажње са распада у СНС, него на акцију правне државе.

 

D1B48EF4-5080-4DA4-B3E8-A14888C2A084_w974_n_s

 

Премијер и његов министар полиције треба да одговоре на следећа питања:

  1. Зашто су сви ови људи ухапшени у исто време, кад кривична дела која им се стављају на терет немају никакве везе једно са другим?
  1. Да ли Вучић заиста мисли да овим хапшењима може да замаскира ослабађање Станка Суботића сваке одговорности за шверц цигарета током деведесетих?
  1. Да ли је Вучићев принцип да су они који су финансијски помагали или помажу СНС заштићени од закона?
  1. Да ли Вучић очекује да овим хапшењима може да забашури ослобађање Михаља Кертеса, само два дана након што се учланио у СНС?
  1. Да ли медијским хапшењима може да се фингира борба против корупције иако нису решене 24 спорне приватизације: Ц маркет, Лука Београд?
  1. Да ли Вучић укида Агенцију за приватизацију да би се уништила документација о пљачкашкој приватизацији?
  1. Да ли медијским циркусом са хапшењима мисли да се неће видети свађе и цепање СНС или само шаље поруку својим корумпираним члановима шта би могло да их снађе ако му окрену леђа?
  1. Зашто политичар, са плагираним докторатом у улози министра унутрашњих послова, најављује нова хапшења и преузима улогу тужиоца  и судова претећом поруком како “неће допустити да се било ко извуче”? Да ли уопште зна шта је надлежност и посао министра?
  1. Да ли Вучић мисли да ће овим хапшењима скренути тему са поражавајућег извештаја Савета за борбу против корупције о куповини медијског мрака државним новцем? Преко 850 милиона € је бачено на то у последње четири године. То је 4 пута више него што је премијер отео пензионерима? Да ли је то реформа?
  1. Зашто је премијер сам себи изабрао тужиоце који нису најбоље рангирани кандидати? Да би могао њима лако да манипулише и подиже оптужнице против политичких противника и штити “своје криминалце”?

Захтевамо од премијера и његових неспособних кадрова да прекину медијски циркус са хапешњима. Полиција и тужилаштво су независне институције система и треба да раде свој посао без утицаја политике. Министарство унутрашњих послова и полиција су две различите институције са различитим надлежностима. Исто важи и за Министарство правде, тужилаштво  и судове. Посао министара је да уређују и надзиру систем, не да хапсе, подижу оптужнице, суде или пресуђују. То је посао полиције, тужилаштва и судова. Неспособан премијер и његови неспособни кадрови то очигледно не разумеју.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар