Енергетика Саопштењe

ЕПС-ов маркетинг је прикривена пљачка

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” захтева да Електропривредa Србије (ЕПС) повуче тендер зa aнгaжовaње ПР aгенције зa наводну “промоцију процесa реоргaнизaције и прaћење aктивности ЈП ЕПС”, који је расписала 29. децембра. Овај тендер је још један вид партијске пљачке.

 

eps-zastave-n1

 

Неприхватљиво је да јавно предузеће, које производи губитке и које је монополиста, расписује тенедер за ангажовање маркетиншке агенције. Шта раде бројне службе за маркетинг које већ постоје у ЕПС-у, њихови директори и естрадне саветнице? Ако не знају да раде, треба их отпустити и одлучити да ли су и какве маркетиншке агенције потребне ЕПС-у. Буџет Србије не може да трпи и једно и друго.

Извештај Савета за борбу против корупције о утицају јавног сектора на медије преко маркетинга показао је да се тендери попут овог ЕПС-овог злоупотребљавају, лажирају и намештају пре свега у циљу извлачења новца из јавних предузећа у партијске касе.

Зашто је монополисти ЕПС-у, који је у 2014. години имао пословни губитак од 114 милиона евра, био потребан “медијски” и “маркетиншки” трошак од 613 милиона динара, како је показао извештај Савета за борбу против корупције?

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” подсећа да су на “медијске” буџете у последње 4 године јавна предузећа и државне институције потрошили више од 850 милиона евра. То је преко 210 милиона евра годишње. Више него што је Вучић отео противуставним смањењем пензија. То нису никакве реформе. Захтевамо да се заустави злоупотреба и пљачкање јавног новца преко маркетинга.

 

Повезани текстови

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Budimo realni epsu trebaju elektro tehnicari i inzenjeri koji bi odrzavali strujne i naponske merne transformatore energetske transformatore i prarecu mernu opremu, rastavljace, odvpdnike prenapona svih naponakih nivoa i polja po trafo stanicama i elektricnim mrezama kao i centralna baza svih kilowat sati koja prorekne do potrosaca, zamena ulja testiranja dialekticke izdrzljivosti ( koliko se secam koeficijent a da li upijanja … nekada sam i to znao) sjajna je to nauka elektrotehnika, zasnovana na matematici integralima i diferencijalnim jednacinama visih redova (i homogenih i nehomogenig). Sta drugo reci sem da imamao gazdu kome kumovi nose 2 milionceta kome je desna ruka apartman sa segamegadens direktorcicima i bitangicama i penzosi koji jedu leba na recku i jedva cekaju da poklone na izborima 20% penzije.

  • Svako ukazivanje na neracionalno trošenje narodnog novca je korak bliže uklanjanu onih koji to rade iz blizine narodnog novca. Uvek to treba raditi pomoću činjenica i pritom predlagati neko rešenje. Ukoliko se rešenje ne predlaže to je samo “opoziciono gunđanje” bez nekog većeg odjeka. Predlaganjem rešenja pokazuje se jasna namera da je DJB sposoban da preuzme odgovornost za upravljanje narodnim novcem i način na koji će to uraditi.

    • ovde sa strujom il znas il ne, to trafo ulje da ne bi nosili kuci kojekakvi mega sega direktorcici i bitangice za przenje jaja deci gazda im izmislio propagandni poso, pa ipak steta steta, al opet manja kakva bi mogla biti, parazite sa razlogom djb proziva, kapiras kakvo je resenje za racionalno poslovanje. sistematizacija i otpustanja.