Politika Saopštenje

Izbori su početak Vučićevog kraha

Kad počnu da ti zvižde na utakmicama, znaš da si gotov. Aleksandru Vučiću pada popularnost. Zato ide na izbore. Ne postoji ni jedno drugo objašnjenje zašto neko ko ima apsolutnu vlast, pre isteka pola mandata, hoće na izbore.

Radulovic-pewticija

Vučić je formirao drugu vladu pre manje od dve godine. Prvu vladu pre tri i po godine. Rezultati su mu katastrofalni. Nije ispunio ni jedno obećanje, počev od toga da neće smanjivati penzije, da će rešiti 24 pljačkaške privatizacije, da preduzeća neće voditi nesposobni, neobrazovani partijski kadrovi, da će graditi jeftine stanove, da će dovesti Mercedes i niz drugih stranih kompanija da ulažu u Srbiju. Umesto toga, samo je njega “sramota koliko nam dobro ide”, pravosuđe je devastirano, mediji ucenjeni i strogo kontrolisani, a javni dug je za to vreme porastao za više od 9 milijardi evra.

Već duže od godinu dana Vučić maltretira naciju pričom o vanrednim parlamentarnim izborima, te biće ih, te neće ih biti. Saša Radulović je još prošlog leta, gostujući na TV N1, jednoj od retkih profesionalnih televizija, rekao da će republičkih izbora sigurno biti zajedno sa pokrajinskim i lokalnim. Jer ako bi pustio samo svoje nesposobne lokalne i pokrajinske kadrove na izbore, doživeo bi potpuni krah i tako izgubio i republičku vlast na lokalnim izborima. Jedino što mu ostaje je da uz pomoć medijskog mraka i kompromitovane kvazi-opozicije napravi od izbora referendum o sebi i tako pokuša da preskoči 40 odsto.

To mu neće uspeti i ovi izbori će biti početak kraja Aleksandra Vučića i početak raspada SNS-a. Naredne izbore ćemo imati zajedno sa predsedničkim, već iduće godine.

Postoji i jedan način da se Vučić i SNS pobede već na ovim izborima. To je plan za “Godinu prekretnice” koji sadrži 20 mera oko kojih je nophodno da se slože zdrave stranke levice, centra i desnice koje ne koketiraju sa Vučićem i stave svoje ideološke razlike po strani na godinu dana. To su konkretne, oročene mere, neophodne da bi se zaustavilo propadanje Srbije. Plan predviđa osnivanje tehničkog privremenot saveza stranaka okupljenih samo i isključivo oko jednogodišenjg plana, nakon kojih bi bili raspisani slobodni, demokratski izbori na koje bi svi izašli zasebno. Prva tačka tog plana je uvođenje POTPUNE transparentnosti u finansije i rad svih javnih institucija. “Godina prekretnice” je put da građani dobiju pravu opoziciju za koju će da glasaju i koja može da pobedi na ovim izborima.

 

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=”Izbori” wrapper=”div” include_date=”true”]
Oznake

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mislim da ce Dveri i Levica Srbije prihvatiti ovaj plan, a to ce biti i dovoljno za pobedu.Kad napravite ovakvu koaliciju sa jasnim planom onda ce vam se sliti glasovi svih stranaka,

    • Ako bude napravio koaliciju sa Zverima necu vise nikada glasati za njega, a verujem ni mnogi drugi.

  • Biće pravo čudo ako i Levica i Dveri prihvate plan i u tom slučaju svakako će doći do sinergijskog efekta. Ako ne prihvate Vučić će vladati duže nego Milošević.

  • Ideja odlicna ali realizacija neizvesna. Ako bi sve stranke udruzene levice potpisale ugovor sa jasnim ciljevima koje predlaze Eliot Nes iliti S.R. mogla bi takva vlada da pozivi i duze od godine. Predlazem da se uvede transparentost u radu takve vlade i da se sednice prenose javno na tvpa da se vidi ko kako postuje dogovor.

  • Kada ste se pojavili imali ste moj glas, a sada je on jos sigurniji, a nadam se da cu i okruzenje malo opametiti, sto bi se reklo, navesti da bolje razmisljaju. Sve najbolje i nadamo se svetlijoj buducnosti, sa pravim ljudima na pravim mestima.

  • Vrlo smela izjava [Izbori su početak Vučićevog kraha…] mada bez pokrica u stvarnosti.
    Mnogo je verovatnije da ce epilog ovih izbora biti konacno sredjivanje stanja na politickoj
    sceni Srbije. Definitivan odlazak u politicku istoriju remanata DOS-a je vrlo izvestan.
    Njihovih 12 godina kontinualne vladavine u svim mogucim kombinacijama ostavilo je strasne
    socijalno-ekonomsko-finansijske posledice na Srbiju i njene gradjane – sto je i DjB vise puta
    istakao…

  • Pre neki dan u “opozicionom” Kuriru na vest da gospodin Radulović traži izbore više od 300 komentara od toga od prilike 90% providno botovskih. Sad krenuli Vučićevi botovi da nam i ovde bacaju prašinu u oči. Gospodar se dakle uplašio. Narod je međutim gladan. Gotov je!