Privatizacija Saopštenje

Agencija za Vučićeve kadrove i trošenje naših para

Agencija za privatizaciju nije ukinuta, kao što je trebalo po Zakonu o privatizaciji, nego je samo promenila ime u Agenciju za vođenje sporova u postupku privatizacije. Promena imena je deo strategije zamajavanja građana koju sprovodi Aleksandar Vučić.

agencija-za-privatizacijuPoslovima zastupanja države u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima bavi se Republičko javno pravobranilaštvo i nema nikakve racionalne potrebe da se osniva nova Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije.

Upozoravamo Vladu da se ne igra sa dokumentacijom o privatizaciji koja je bila u Agenciji za privatizaciju, da se ne bi dogodilo da nestane kao što je nestala dokumentacija iz Narodne banke Srbije, posle petooktobarskih promena.

Vučić ne sprovodi nikakve reforme, a ponajmanje racionalizaciju državne uprave gde su nagurani partijski kadrovi koji mu služe za održanje na vlasti. Deo službenika iz dosadašnje agencije je pre nove godine, preko partijske veze, prebačen u Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika, deo u Ministarstvo privrede, a deo u novoformiranu agenciju.

Nova Agencija će imati i plaćeni Upravni odbor. Odbor isti kao i svi oni u kojima sede partijski kadrovi sa tako sjajnim poslovnim biografijama da Vlada mora da ih krije po cenu plaćanja upravnih sporova koje je pokrenuo pokret Dosta je bilo.

Pokret “Dosta je bilo” zahteva da se ukine Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije jer je samo paravan za zapošljavanje partijskog kadra.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Agencija je konstituisana ne samo radi partijskog kadra, već da bi “filtrirala” sve one kriminalne radnje koje bi mogle da naruše “ugled” mnogih sudionika privatizacije, a koji su bliski AV i njegovim saborcima u čerupanju pre svega državnog budžeta.
    Na ovaj način režim ubija dve muve, a narodu ostaje ono ispod….

  • To je tima “Bajern” po Vučiću. Kako on može da racionalizuje rad kad nikada ništa nije radio. On može samo sistem prevara da racionalizuje.