FOTO VIDEO Београд Политика Трибина

Успешна трибина „Доста је било“ на Врачару

Слике говоре више од речи, али да ипак изнесемо главне утиске: много је година прошло од кад се последњи пут у центру Врачара осетила тако позитивна енергија и вера да је промена на боље могућа. Синоћ се то догодило на трибини „Доста је било“ у општинској сали на Врачару.

tribina-panorama

 

Пуна сала радозналог, финог света. Саша Радуловић инспирисан да изнесе и објасни све идеје покрета, од увођења реда, транспарентности, преко идеолошких основа на којима је покрет настао, до подршке образовању и култури.

 

vracar20

 

Врачар је познат као лакмус папир српске демократије. Биће да је још има и поред силног труда ове власти. Врачар је и симбол слободне општине. Овде не пролазе празне приче, не може дуго и упорно да се лаже, овде сви све знају, овде се презире некултура, на Врачару није угаснуо дух жеље за променом.

 

 

Трибина покрета „Доста је било“ на којој је говорио и потпредседник покрета Душан Павловић, показала је на какву подршку грађана може да се рачуна. Свакако на далеко, далеко већу него на прошлим изборима.

Дeo атмосфере трибине можете погледати у овој краткој репортажи

Ознаке
ДЈБ Младеновац

ДЈБ Младеновац

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Lepo je sve to, ali treba znati da se isto to, sa manje ili više prisutnih, pozitivne energije i dr. moglo videti širom Srbije.
  Ja sam i na sastanku odbora N.Beograda uocio lepa, postena i pametna lica, sva ozarena i zelnja promena. Mnogo se diskutovalo o prognozama i metodologijama prognoziranja. Obratio sam se prisutnima sa svojom metodologijom: DOSTA JE BILO – to je prisutno kod naroda i to je sigurnija prognoza od svih onih koji se zasnivaju na raznim modelima. Model za buduce izbore mora biti zasnovan na potpuno drugim ciniocima. Ako se sada ne sruši Vuciceva diktatura, onda je sledeci korak: “NAROD NA BULJUKE”:

 • Odlično. Samo napred. Da li planirate da do izbora barem po jednom obiđete sve opštinske centre? Ja bih voleo da dođete i do nas na istoku, u Negotin, Zaječar, Kladovo…?

  • Имате на нашем сајту списак предстојећих догађаја и трибина. Трудимо се да обиђемо што више локација.

  • prociato sam da ce te odrzati tribinu u vrbasu 25 februara,samo ne pise lokacija odrzavanja.pa bih pitao hocete li odrzati tribinu u bioskopu ,,jugoslavija”?

 • Mene zanima zasto ne krenete sa skupljanjem novca za kampanju? Nijedna stranka to ne radi – sve stranke se finansiraju na nacine koje vi upravo kritikujete pa bilo vrlo efektno da pokrenete akciju za skupljanje novca za kampanju i time pokazate da vi to radite na drugaciji nacin – skupljanjem dobrovoljnih priloga a ne stranacki.

  Takodje mislim da mozete da skupite relativno puno novca jer imate veliku podrsku medju u IT populaciji i privrednicima, odnosno obrazovanijim slojevima stanovnistva koji mogu da priuste da dobijete donaciju. Dakle napravite sajt i krenite da skupljate donacije preko sajta. Ili barem masovno pozovite ljude da dodju do vas i doniraju.

  Ja kome god da kazem za Radulovica i Dosta je bilo, svi me pitaju ko je to. A to mozete promeniti samo tako sto cete pojacati kampanju van interneta.

 • Divno je videti skup pametnih ljudi na jednom mestu. Daje nadu, budi veru. Sve što nam je potrebno Radulović je rekao u 20 tačaka. Stalno, od izbora do izbora, nadao sam se da smo dotakli dno i da po bifoltu mora biti bolje. Uvek su me uspevali iznenaditi i pokazati da i od goreg može biti gore. Već sam bio izgubio svaku nadu, narošito posle dolaska SNS, i Gebelsovih metoda Vođe i mediskog mraka. Kada se tome doda i neverovatno nesposoban i ograničen kadar koji je isplivao na vrh vlasti, počeo sam da očajavam. Vi ste probudili nadu!

 • Vračar je devastiran, urbanistički i demografski. Ovo znači da je Vračar neprepoznatljiv jer su gradske kuće porušene i sazidani neki objekti koji podsećaju na džinovkse tuš kabine ili trafike, a što se glasačkog tela tiče, možda vam ova priča drži vodu, ako na glasačkim spiskovima registrujete crnogorce i bosance, koji su okupirali Vračar, i žive u ovim stilizovanim tuš kabinama. Da zaključim vračarci su vrsta u izumiranju, proterani i poniženi. I da još nešto, mislim da imam kredibilitet da ovo izjavim kao treća generacija vračaraca sa istom adresom ( ono izvinjavam se počivšoj baki koja je bila voždovčanka, što joj je deda stalno spočitavao).

  • Следећа трибина у Београду ће бити на Старом Граду, 29.02.2016. Тачан термин и место одржавања ћемо накнадно објавити.