Изјава Политика

Време је за ПРИСТОЈНЕ људе

Ако се пристојни људи не умешају и не покушају да уреде систем који ће бити добар и за ваши и за моју децу, нама ће сва деца, која успеју да пронађу неко место у иностранству, отићи одавде. Мит је да нам одлазе најбољи. Одлазе нам сва деца која могу да пронађу неко место у иностранству.

То морамо да прекинемо. Морамо да направимо систем и једнаке услове за све. Србији не треба вођа, него систем и одговорни лидери који то разумеју – рекао је Саша Радуловић у једном гостовању на телевизији.

Придружи нам се да уведемо систем једнаких шанси за све.

 

 

ДЈБ Младеновац

ДЈБ Младеновац

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Одлична дијагноза.Све способно оде, јер од партократски умрежених јединки не могу да се докажу најбољи!
  Оно што највише боли је да немамо на конкурсу једнаке шансе. Не примају се најбољи него најподобнији.

 • Ne mozemo zadrzati mlade talente u Srbiji, to je prazna prica, nikad to nismo ni mogli, setimo se samo Tesle i Pupina. Problem je sto je Balkan trusno podrucje, razarano kroz istoriju ratovima. U takvom ambijentu se talenat ne nadogradjuje. Nijedan nas poznati fudbaler ne bi bio to sto jeste, da nije otisao u kvalitetniju ligu i napredovao. Isto je sa skolovanim kadrom. Ono, sto mozemo pokusati, je da vratimo skolovane nase ljude nazad i obezbedimo im sve privilegije u drustvu, a damo im nasa drzavna preduzeca da ih vode, ili podsticaje za sopstveni biznis.

  • Bojane,
   Da li znate kako je Juzna Koreja napravila tehnoloski I industrijski bum? Izmedju ostalog tako sto je “vratila” svoje uspesne ljude iz inostranstva dajuci im ISTU platu koju tamo zaradjuju a da se vrate I rade u zemlji. Znam puno nasih koji bi to istu ucinili I za pola plate koju sada zaradjuju a da se vrate u Srbiju I tamo rade na odgovarajucem mestu. I ja sam jedan od tih koji bi to uradio. Pitanje je sada, sta bi bilo odgovarajuce mesto, zar ne. Tema za diskusiju, slozicete se.
   Srdacan pozdrav iz Kanade I svako dobro I uspeh pokretu “Dosta je bilo”. Sa mog stanovista, srbi nikada nisu imali laksi izbor (odnosno jedini izbor) nego na sledecim izborima – da glasaju za jedinu opciju spasa I zemlje I naroda – za pokret “Dosta je bilo!”

  • Odličan primer. Sve velike azijske ekonomije (Kina, Japan, Južna Koreja) su se razvile uz oslanjanje na sopstvene snage – nije ih razvijao strani kapital. Pomenute zemlje su imale strategiju razvoja usmerenu na izvoz uz postupnu liberalizaciju spoljne trgovine (državni protekcionizam za sopstveneu industriju – carinska zaštita), angažovanje sopstvenih ljudskjih resursa, visok nivo štednje i investiranja i sistem vrednosti u kojem je zajednički interes stavljen iznad ličnih. Ljudske resurse, hvala Bogu, imamo – i kvalifikovanu (koja nam se osipa) i nekvalifikovanu radnu snagu. Loša politika je prerano otvorila granice, a strategiju razvoja, koliko znam, nemamo, jer smo prihvatili dogmu (čitaj laž) da će uz otvaranje granica, slobodno tržište i protok kapitala sve da reše. Zato i prizivamo “strane investitore” i podmićujemo ih subvencijama za radna mesta. Siguran sam da možemo da mobilišemo mnogo više domaćeg kapitala promenom fokusa ekonomske politike, a najviše nam fali osećaj za zajedničko dobro – da svojoj zemlji činimo dobro, da je ne potkradamo raznim mućkama, da ne budemo samo “ispravni pred zakonom”, već da budemo i čisti pred svojom savešću. To znači – ako sam uzeo kredit od države, ja to moram da vratim, jer sam to uzeo oz džepova svih građana; ako prodajem firmu (kao član agencije za privatizaciju) gledam da je prodam po realnoj ceni i onome ko će da nastavi sa proizvodnjom, jer su tu firmu izgrađivali moji ljudi; ako sam dužan za struju, ja to moram da platim (a ne da odugovlačim), jer od mojih para treba da dobiju platu oni koji su za mene struju proizveli; ako sam u državnoj firmi, radiću (ili gazdovaću) kao da je firma moja, jer ona to i jeste…. Ali, s obzirom na to da je čovek, nažalost, “pokvarljiva roba”, treba napraviti takav sistem u koijem se poželjno ponašanje isplati, a nepoželjno ne isplati pa ćemo se svi naučiti (ako već nismo sami svesni). Vreme je, zaista, za pristojne ljude koji su spremni na beskompromisni obračun sa svim što je “trulo u državi danaske”.

 • Postovani gospodine Radilicu, sve je 100% kao sto govorite. Razumem Vas u potpunosti pogotovo kada je u pitanju deo da se deci obracate na srpskom a oni odgovaraju na engleskom! Imam cetiri cerke , zivimo u Kanadi, I za sada smo im ocuvali maternji jezik. Ali meni je jasno da jednog dana kada ne budu bile pod mojim nazorom da ce taj engl

 • Bez mog nadzora engleski ce preovladati. Zato smo se suprug I ja dogovorili, da za par godina decu vratimo kuci u Srbiji, I da nastavimo sa borbom jer ako ovde ostanemo stecicemo novac ali cemo decu izgubili.

 • Bez mog nadzora engleski ce preovladati. Zato smo se suprug I ja dogovorili, da za par godina decu vratimo kuci u Srbiju, I da nastavimo sa borbom jer ako ovde ostanemo stecicemo novac ali cemo decu izgubiti.

 • Svako ko ima zdrav razum,oni koji nisu dozvolili da im nepismeni ispiraju mozag sa svojim interesnim lazima, lako ce se pronaci u ovom sloganu, dovoljno je trista pametnih da izvuce ovu nasu Srbiju iz gliba a duboko sam uverena da ih ima mnogo vise, prema tome jedina prava opcija je program gosp. Radulovica.Samo napred, pametni treba da vladaju.