Opozicija pokreće sajt STOP
Politika Saopštenje

Opozicija pokreće sajt STOP

Predstavnici Stalne komisije opozicionih stranaka za obezbeđivanje uslova za poštene izbore dogovorili su se na jučerašnjem sastanku oko novih konkretnih akcija za stvaranje uslova za demokratske izbore.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović preuzeo je obavezu da radi na pokretanju sajta na kome bi se beležile zloupotrebe i nepravilnosti koje ugrožavaju izbore. Sajt će se zvati STOP i služiće za prijavu nepravilnosti, zloupotreba i nasilja, imaće kontakt telefone za brzu pravnu pomoć, a glavni cilj će biti sprečavanje krađe glasova, nasilja i zloupotreba. Na izradi sajta radiće i Dveri, koje kao i pokret imaju najviše iskustva i uspeha na internetu.

Na sastanku je zatraženo da se zaustavi zloupotreba biračkih spiskova tokom kampanje “od vrata do vrata”, a opozicione stranke će naredne nedelje uputiti pismo javnim servisima, prvenstveno RTS-u i RTV-u, svim elektronskim medijima, nevladinim organizacijama i Zaštitniku građana sa zahtevom za ravnopravnim medijskim tretmanom u predstojećoj kampanji.

Predstavnici stranaka i pokreta koji čine komisiju sarađivaće na zajedničkoj kontroli na svim biračkim mestima kako bi se izbegla situacija iz 2014. godine kada su glasovi pokradeni na svim mestima gde nije bilo stranačkih predstavnika.

Sastanku su prisustvovali predstavnici pokreta Dosta je bilo, DSS-a, Demokratske stranke, Zajedno za Srbiju, Nove stranke, SDA Sandžaka, Pokreta za preokret, pokreta Dveri i Nove srpske političke misli, a naredni susret predstavnika tih partija biće održan sledeće nedelje u prostorijama Dveri.

– Tadić, Čeda i Čanak neprihvatljivi za koaliciju

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • ČAČAK – Predsednik Skupštine Čačka Veljko Negovanović pozvao je danas aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu da ne poseću građane u njihovim domovima i ispituj ih za koga će glasati.

    Negovanović koji je i predsednik gradskog odbora Socijalistčke partije Srbije (SPS) rekao je novinarima da se poslednjih dana njegovoj kancelariji javio veliki broj gradjana koji negoduju zbog toga.

    “Na tako direktan način se do sada niko od političkih stranka nije tako ponašao. Čačak je uvek bio komplikovana politička sredina ali se nije dešavalo, kao sada, da pojedinci iz SNS-a idu od vrata do vrata i anketiraju naše sugrađane”, rekao je Negovanović. Prema njegovim rečima, građane posebno iritira što anketari insistiraju da im građani kažu svoje podatke, ime, prezime.

    “Veoma ružna pojava. Kampanja od vrata do vrata sada nema smisla pogotovo jer nastupate kao vlast. Na naki način to prelazi i granice dobrog ukusa i vaspitanja onih koji svojim postupcima vrše pritisak na naše sugradjane. Nadam se da će prestati sa tom ružnom praksom”, rekao je Negovanović.

  • Respricati se i snimati ove sto idu po kucama, recite da ne znate za koga cete da glasate i da nemate posao…pa da ako glasamo za SNS nekako da nam pomognu oko posla…interesuje me kakvi ce biti njihovi odgovori i price…jedva cekam da mi pozvone na vrata…

    • Obilaze oni i po Beogradu stanove. Meni su bili, cim mi kazu da su iz SNS-a ja im samo kazem “ne hvala” i zalupim vrata.