Политика Саопштењe

Кривична пријава против Вучића

Влада Србије понаша се као дружина изнад закона јер није поступила по одлукама Управног суда донетих у периоду од децембра прошле, до фебруара ове године. Управни суд донео је 15 пресуда којима је налажио објављивање пословних биографија људи које је Влада поставила на одговорне функције у држави.

Покрет Доста је било – Саша Радуловић поднео је данас кривичну пријаву против председника Владе Александра Вучића и генералног секретара Новака Недића због кривичног дела неизвршења судске одлуке из чл. 340 став 1. Кривичног закона Републике Србије. Пријава је поднета Републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац.

За пријављено кривично дело запрећено је од три месеца до максимално три године затвора и новчана казна.

Upravni sud, Krivična prijava protiv Aleksandra Vučića i Novaka NedićaФото: СлободнаЕвропа.орг

Ниподаштавањем судских одлука, које демонстрира Влада Србије, подрива се систем заснован на праву и законима, пред којима у свакој демократској држави сви морају бити једнаки. Посебно је проблематично што Влада показује самовољу својствену недемократским режимима и кад, супротно закону, поставља функционере на најодговорнија места у држави, као у случају Николе Петровића, директора Електромрежа Србије, и кад своје одлуке одбија да образложи јавности и крши Закон о доступности информација од јавног значаја.

Управни суд је све пресуде уредно доставио на извршење Влади Србије, која је била дужна да најкасније у року од 15 дана поступи по одлуци суда. Степен Вучићеве осионости најбоље се види кад на питање новинара да ли ће поступити по првој судској пресуду, која се односила на обавезу достављања биографије Братислава Гашића приликом избора на функцију председника УО Србијагас, каже да „не разуме питање“.

Од тада до данас Вучић не жели да разуме да је Влада дужна да поступи по свакој правоснажној судској пресуди. Постала је уобичајена појава да Александар Вучић подрива судску грану власти тако што не прихвата судске одлуке које му се лично не допадају или одбија да прими позив на суд, по тужби због лагања.

Неефикасна судска заштита један је од кључних разлога због кога домаћи привредници пропадају, а страни инвеститори заобилазе нашу земљу.

Наш следећи корак против самовоље Алексанра Вучића и игнорисања пресуда Управног суда је обраћање Уставном суду Србије и Суду за људска права у Стразбуру.

ПРИЛОГ:

Кривична пријава против Александра Вучића и Новака Недића [ПДФ]

Пресуде Управног суда [ПДФ]

Доста је било

Доста је било

26
Оставите коментар

avatar
2500
23 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
SergiotomkarloДоста је билоRamboalo bre Recent comment authors
најновији најстарији
Ivana
Гост
Ivana

Bravo. Veliko BRAVO.

Srećko Babić
Гост
Srećko Babić
aleksandar
Гост
aleksandar

Bravo, bravo..!!

Biljana
Гост
Biljana

Bravo, ovo je pravi način da se stane na put samovolji nepismenih, nesposobnih, a nadasve bahatih I osionih naprednjaka. DOSTA JE BILO. RESTART!

Милан
Гост
Милан

Свака част!

Младен Михајловић
Гост
Младен Михајловић

Што би рек’о Вучко, нећу да читам, то су глупости! Цезара су пуно цитирали, али цитираће и Вучка, само за разлику од Цезара, по будалаштинама које изјављује! То што изјављује, и Боже помози, али што спречава да се правда спроведе и што спречава да се истина чује, то је огроман проблем, проблем опстанка државе. Он све ради да је уништи. Да ли то ради свесно или несвесно, није ми јасно! Имам утисак да му је жеља да се освети читавој популацији због негативног става по питању његових „реформи“! С обзиром да он нема НИКАКВОГ искуства са радом и са применом закона, покушава да на неки његов начин то спроведе!? Делује ми на месту педседника владе, као када би ја постао селектор кошаркашке репрезентације Србије! Моје знање о кошарци се своди само на гледање утакмица преко ТВ-а. Да имам 10 Џордана и 10 Диваца, ја бих упропастио репрезентацију из простог разлога: НЕМАМ ПОЈМА о стратегији кошарке! Исто важи и за њега! Ухватио се у коло које не зна да игра и поставио око њега, исто тако, незналице. И шта можете очекивати од таквог „кола“ Може да мења места до миле воље, може да мења људе, џабе му, НЕ ЗНА!

Pacific
Гост
Pacific

Bravo. Molim Vas da istrajete, imate podršku!

Laki
Гост
Laki

Voleo bih da se na presudama vidi pečat o pravosnažnosti i pečat suda , a na prijavi i delovodni broj …čisto da možemo iste da širimo mrežom a da nam se ne nakači neki polupismeni sledbenik Vučića sa takvom zamerkom ili optužbom da su dokumenti falsifikati.

Слободан
Гост
Слободан

Навешћу само Његошеве речи онако како их се сећам још из средње школе:

Вука на овцу своје право има
ко тиранин на слаба човјека;
ал` тирјанству стати ногом за врат,
довести га к спознанију права
то је људска дужност најсветија!

misko
Гост
misko

Kako se zastiti od ljudi iz SNS, izbori jos nisu ni raspisani a oni vec drugi put dosli na vrata sa spiskovima i postavljaju pitanja za koga ce ko da glasa koliko iz domacinstva ce izaci na glasanje, pitaju ljude sta im treba, sta treba uraditi u mestu itd. I nesto upisuju u spiskove. Neznam dali je ovo dozvoljeno. Selo je malo a ako ovako nastave necemo imati mira od njih.

Vladimir
Гост
Vladimir

Odlično, samo budite istrajni.

I pohvale za sajt. Redovno postavljate vesti, izveštaje sa tribina, autorske tekstove. Mnogo ste sadržajniji od bljuvatorskih portala dnevnih novina.

Gojko
Гост
Gojko

svaka cast za ovo. Cik nek blatoid informer prenese ove informacije ako sme.

Pored ovoga imam jedan predlog. Ne idem cesto po restoranima, ali barem jednom mesecno. Uvek kad odem tamo zateknem lokalne politicare i uvek je velika grupa. Danas sam zatekao puna 3 stola … kad se preracuna koliko plate te ruckove svaka poseta je preko 100eur zasigurno, ako i ne par stotina jer ih ima vise od 10.

Bilo bi vrlo interesantno napraviti mehanizam da se restorani kontrolisu preko racuna, koliko na mesecnom nivou se izvodji za ovakve dogadjaje. Na kraju krajeva narod placa i stedi, a politicare jedu najfinije specijalitete umesto da rade nesto korisno za iste te gradjane koji ih finansiraju.

Svetlana
Гост
Svetlana

Neko će izvaditi iz fijoke. Ubrzo.

Ljubiša Milović
Гост
Ljubiša Milović

NEĆE VUČIĆ SPROVESTI PRESUDE USTAVNOG SUDA, VALJDA JE SVIMA NAMA JASNO.
NI SA TUŽBOM ISTO ĆE SE DESITI.
SELAKOVIĆ JE ODAVNO TREBAO DA BUDE SMENJEN SAMO PO OSNOVU ŠTETE KOJU JE NAPRAVIO NARODU PRILIKOM NJEGOVOG OSIONOG, I U OSNOVI GLUPOG OPONAŠANJA ZA VREME „ADVOKATSKE AFERE“. NIJE SMENJEN IZ JASNOG RAZLOGA – NEOPHODAN JE VUČIĆU DA BLOKIRA SISTEM SUDSTVA U DRŽAVI SRBIJI, KAKO BI SE OMOGUĆILA NEUSTAVNA FUNKCIJA PREMIJERA KAO VRHOVNOG SUDIJE NAD SVIM SUDIJAMA I SUDOVIMA U SRBIJI.
U SVETU JE TAKVA SITUACIJA KLASIFIKOVANA KAO DRŽAVNA MAFIJA.
KAD DOGORI DO NOKATA, NAROD ĆE MORATI DA SE NA ULICI IZBORI ZA SVOJA PRAVA I TAKO IZRAZI SVOJ SUVERENITET.
NARAVNO, DO TADA SE MORAMO BORITI SVIM DEMOKRATSKIM SREDSVIMA, KAO ŠTO JE I OVA AKTIVNOST.

alo bre
Гост
alo bre

Upravnog a ne ustavnog i komentar pisi malim slovima, ovako ispade da se deres.

Mrzimnepravdu
Гост
Mrzimnepravdu

To bre????

Marko Popov
Гост
Marko Popov

Bravo, bravo, bravo! Samo tako i istrajati do kraja. Pravda je spora, ali dostižna!
Ovo je jedini način i jedini put da se u ovakvim okolnostima sazna istina. Istovremeno, ovo je vid legalne borbe, ali i promocija praktičnog, političkog delovanja Pokreta.
Naravno da će vlast nastojati da se ogluši, da sve to zataška. Pa zato je BAHATA, zar ne? To svi znamo! Ali ostaće zapisano kako se Pokret borio za istinu praktično, a ne deklerativno! Pošto AV ozbiljno misli da je reformator i da će kao takav biti upisan u istoriju Srbije, dobro je da ovakvi tragovi ostanu zapisani zbog same istorije, zbog pokolenja, zbog same istine. Od ove prakse se ne sme odustati! Verujem da će se jednog dana saznati istina o tome kakvi su kadrovi postavljani na ključna mesta, odnosno dokazati teza Pokreta DJB, da su to sve bili uhlebljeni nesposobni partijski poslušnici, paraziti, a ne profesionalci!

Imao bih i jedno pitanje, odnosno predlog za gospodina Radulovića i njegove saradnike.
Evo, spomenuste 15 presuda i u svakoj od njih troškove postupka u iznosu 17.800 dinara. Ovaj iznos će se platiti naravno, novcem iz Budžeta, odnosno platićemo mi građani.
Da li se može izračunati koliko državu (Budžet) koštaju ukupno na godišnjem nivou, orjentaciono, ovakvi i slični sporovi? Strazbur i sl… Taj novac je bačen u bunar, kao što je to slučaj sa ulaganjem u propala javna preduzeća. Verujem da se i u ovoj oblasti nalazi ogromna količina novca koja se baca, odnosno koju plaćaju građani Srbije. Kada bi gospodin AV i ostali neodgovorni i nesposobni predstavnici države morali iz svog džepa da plate, verujem da bi se dobro zamislili. Ovako.. Sredjivanjem stanja u sudstvu i insistiranjem na odgovornosti svugde i na svakom mestu, dovelo bi značajnih ušteda i ovde.

Da li se može napraviti jedna tema sa analizom o tome?

coja
Гост
coja

Toliku osionost do sad nismo videli, zelela bi da prvda pobedi ako ne ovde onda u Strazburu, vreme je, DOSTA JE BILO!!!Samo napred ovo je postalo nezdrzivo.

Jovan
Гост
Jovan

Bravo! Kako su do sada ostali bili na meti i nas Veliki Vodja ih „nije dao“, sad je valjda red da kaze „Ne dam Vucica… oh wait…“? 😀

Zoran
Гост
Zoran

Još jedan u nizu pokazatalja da je u Srbiji društveno uređenje oligarhija i da je demokratija samo buzzword kojim se kupuje fiktivan pristanak naroda na sva nedela i kriminal koji tajkuni na vlasti sprovode.

Nažalost, neće Srbija biti bolja bez obzira ko dođe na vlast, jer je vlast proizvod društva, a ne obrnuto. Lično verujem da nas ni Supermen ne bi mogao izvaditi jer korupcija i pogrešan mentalitet sežu do svakog nivoa. Stanje u zamlji je nažalost onakvo kako većini odgovara i haos i nevladavina zakona svakom odgovara na ličnom i sebičnom nivou (bilo da je to da se izmuva plaćanje kazne za pojas, bilo da se odloži puštanje čeka ili da se uzme milionski kredit od banke, bez pokrića). Ovaj narod treba da se obrazuje i dovede u red, tek tad će biti u stanju da iznedri bolju vlast i da krene napred.

Sve ostalo je presipanje iz šupljeg u prazno, iako verujem da se u poslednjih 20 godina na političkoj sceni Srbije osim gospodina Radulovića nije pojavio nijedan pristojan i normalan lik, koji zapravo ima da kaže neku činjenicu a da nije prodavanje magle i jeftinih tagline-ove.

rodoljub zaharijevic
Гост
rodoljub zaharijevic

sta je gospodin na prst u dupe sa zagorkom dolovac pa sa njom licno kontaktira i podnosi prijavu,nemojte nas zajebavati,covek je certifikovana budala.

zoranZA
Гост
zoranZA

Rodoljube Zaharijevicu, ako vec nemas nesto pametno da kazes , onda cuti i idi lizi muda onom tvom vodji .Ako je neko ovde budala , onda ste to vi , presvuceni radikali i njihovi dupeuvlakaci . Nazalost , jos uvek vas ima mnogo , ali polako , i to ce da se sredi .Podrska Radulovicu , pametniji je od svih SNS-ovaca i njihovih botova zajedno . Narodu Srbije bih savetovao da dobro razmisle za koga da glasaju , jer smo i suvise mnogo vremena izgudili vrteci se u krug sa istim politicarima .

Rambo
Гост
Rambo

Meni nikada dosta od dosta je bilo! 🙂
Ovaj Radulovic je najsmesniji i najtragikomicniji lik Srpske politicke scene…On je najdostojnija zamena Šećerovskom ali sa diplomom!
Jedva čekam sledeci maestralni potez da umirem od smeha 🙂

tomkarlo
Гост
tomkarlo

A kakve veze ima Republički javni tužilac sa ovom prijavom. Za ovo delo nadležan je osnovni javni tužilac po sedištu tuženog?

Sergio
Гост
Sergio

Valja tako,ali korov se reze iz korena a ne samo stabljika. Cini mi se da je to jalova prica ???? Nadam se da gresim,ali vreme ce pokazati. Navijam da ce se tako problemI resiti,ipak… Korov ima grane,odseci jednu evo ti sledeca pred nosom.