Pravosuđe Saopštenje

Akcija – Pronađite premijera

Sud već dve godine ne može da pronađe Aleksandra Vučića i uruči mu tužbu za klevetu koju je Saša Radulović podneo zbog izjave da je kao ministar privrede novinarima BIRN-a dostavio ugovor JAT-a i Etihada.

Vučić izbegava sud i time urušava ugled i nezavisnost veoma važne grane vlasti. Sud očigledno ima problem da ga pronađe, a pošto smatramo da je nezavisnost sudske vlasti temelj demokratskog društva, pozivamo građane da pomognu sudu da pronađe premijera. Igra skrivanja od suda je toliko opasna da samo uz opštu podršku građana mogu da se ohrabre sudski pozivari da pronađu premijera.

zmurkeFoto: NasBiro.com

Tužba protiv Aleksandra Vučića bila je naslovljena na Nemanjinu 11, gde je sedište Vlade, ali pošto je tamo bezuspešno pokušano uručenje tužbe, pozivamo građane da nam pišu i predlože na koju adresu da mu je pošaljemo.

Još jednom pozivamo javno premijera da pošalje svog advokata i preuzme tužbu. Ovo nije jedina tužba protiv Aleksandra Vučića, ali najduže čeka da bude uručena. U avgustu prošle godine pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” podneo je i krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, za zloupotrebu službenog položaja i podstrekivanje, zbog sumnje da je, pripremajući se za vanredne izbore, tokom druge polovine 2013. godine i početkom 2014, preko neidentifikovanih ljudi u zgradi Vlade Srbije, prinudio direktora Beogradske poslovne škole da “pozajmi“ 781 milion dinara Simpu, Novostima, Kon Tikiju i Vaterpolo klubu “Radnički”. Krivična prijava je podneta na osnovu izveštaja novinara BIRN-a, jer ne postoji nijedan zakonski osnov po kome bi škola smela da plasira svoja sredstva u vidu pozajmica bilo kome.

Pre nekoliko dana podneli smo i krivičnu zbog krivičnog dela neizvršenja sudske odluke iz čl. 340 stav 1. Krivičnog zakona Republike Srbije jer Vlada nije postupila po 15 pravosnažnih presuda Upravnog suda i nije objavila poslovne biografije funkcionera.

Pokret dosta je bilo zahteva da se poštuje nezavisnost suda i da se radi na ojačavanju pravosuđa tako što će se princip da su svi jednaki pred zakonom dosledno primenjivati.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ma “hrabar” je Vucic on se nikoga i nicega ne plasi. Samo ne sme da primi sudski poziv. Kako to jedna institucija koja ima pisarnicu ne moze da primi i lepo protokolise sudski poziv za prvog coveka koji je vodi. Pa nije valjda da licno obavlja prijem pismena odnosno da obavlja posao referenta prijema. Ovakvo ponasanje imali smo i kod ranijih vlastodrzaca. To je sve isto. Pa u Americi i predsednik drzave se mora odazvati pozivu suda. E Srbijo jadna…

  • Nažalost, narodu Srbiji izgleda da treba ličnost a ne sistem što dokazuje istorija despotskih vladara i oligarhije. Što se mene tiče, ako neko ne vidi šta predstavlja Vučić ili bilo koji drugi vladar tog kova, ako neko ne vidi štetnost kulta ličnosti koja maskira defeknost sistema, onda mu ni ne treba bolje.

  • Šteta sto se sud nije setio Čačka posle poplava, bilo je očigledno da će tamo doći da se slika. Sudu bi trebalo da predložimo da potraži pomoć novinara Pinka i RTS-a koji prate svaki njegov korak. Oni znaju gde će sve premijer biti jedan dan unapred. Pozdrav.

  • Dok se opozicione politicke stranke bave prenemaganjem, glumatanjem i “srecom” premijera Aleksandra Vucica, zbog do sada nevidjenih “uspeha” i pohvala iz belog sveta, stranim ulaganjima koja skupo kostaju Srbiju, pravosudjem i skupstinom Srbije pod kontrolom izvrsne vlasti /Vlade/, siromastvom gradjana i sve vecim zaduzivanjem Srbije, skoro da neprimetno prolazi podatak da Srbija ima 7.000.o95 biraca.
    Podatak RZS o broju stanovnika sa popisa 2011.godine je da u Srbiji ima ukupno7.186.962.
    Cinjenica je da se Srbija svake godine SMANJI za 30.000 stanovnika.
    Da li se ponavlja prica iz vremena Slobodana Milosevica kada su i mrtvi glasali ali i Albanci sa Kosova, i to bas za Milosevica i SPS?
    Naravno da SNS pobedjuje jer za Aleksandra Vucica glasaju i bebe, deca iz vrtica, srednjoskolci /svi oni koji nemaju zbog godina pravo glasa/,
    Sta da rade, kad su vec u birackom spisku.
    Nesrecna Srbija.

  • MOLIM DA SE POZABAVITE BIRAČKIM SPISKOM.
    PROVERITE DA LI JE TAČNO TO ŠTO SE TVRDI U JAVNOSTI.
    DA LI ĆE I ALBANCI SA KOSOVA I METOHIJE GLASATI, DA LI ĆE GLASATI PREMINULE OSOBE ITD…..

  • Kako će te rasformirati parapolicijske i paravojne strukture ako njih rešite 80 % ste rešili, okrenuće vaše ljude protiv vas ako vi njih ne demontirate

  • Još 7-og marta sam pisala o ovome, o broju glasača 2016.god. I hvala što i opet ukazujete i vi na ovo. Jer evo ga u startu ogroman problem. Ovo je nešto vrlo očigledno da nešto debelo nije u redu, i očekujem i ja od DJB da ovome posveti veliku pažnju, uradi ispitivanje. Ne morate sami, imate te nedeljne sastanke sa ostalim (bar nekim) opozicionim partijama gde je tema : krađa na izborima. Sad je vreme da ovu stvar nekako izvidite, preduzmete korake. I ako ne uspete sada ništa po tom pitanju uraditi, da imate osnov odmah posle izbora preduzeti korake, jer svih mogućih krađa će biti, niko u to ne sumnja. Ali ovo, ovaj broj birača na listi je zaista nešto što biste mogli ispitati, a možda njime opovrći čak regularnost čitavih izbora, ako ostane ovakav. Naprosto nije moguće da je trenutni broj od 7,000.095 punoletnih lica sa biračkim pravom glasa u Srbiji realan.

  • Naravno, trebalo bi proveriti. Ako je tačan podatak da je po popisu stanovništva 2011. god. bilo u Srbiji 7,186.862 njih, a na vestima večeras nešto rekoše da za oko 300.000 treba umanjiti broj (nešto oko pogrešno uzetih mesta, valjda u KIM), i onda još uvek nije u redu. Jer 7,000095 – 300.000 (grubo) i opet je nekih 6,700.000. Pa valjda u Srbiji ima bar 700.000 nepunoletne dece!

    • Bez Kosova i Metohije imas stanovnika sve ukupno 7.186.862
      Dok u samom Beogradu imas Beogradjane oko 100 000 a mozda i manje, sve resto je doslo sa strane i stranci.

  • A sta Sud kao ne zna gde zivi njegov premijer???
    Ako je prijavljen kao Poslanik u Skupstini, negde mora biti negde njegova radna knjizica, ako je ima..?
    Zasto cekati, ako se ne odazoves na 3 poziv ide prisilno hapsenje, zasto bi on bio neko drugi od ostalih gradjana Srbije, zakon vazi za sve isto!
    Kakve veze ima sto je Premijer Srbije, koliko se secam Premijer se zenio 3x, sto znaci moze i uzastopno 3x na vlasti da bude.