Ауторски текст Београд Екологија

Похвале "храбром" чиновнику

Поштовани,
На овај начин желим  вам да као грађанин Београда искажем све похвале за рад Комуналне инспекције на општини Вождовац, где живим са намером да посебно похвалите господина Александра Огаревића, комуналног инспектора, у општини Вождовац.

Овај млади и виспрени службеник, је данас око 11,45 сати, на један бескомпромисан и веома ефикасан начин решио проблем неких „станара из улаза 25“ улице Владимира Томановића на тај начин што је кратко и јасно објаснио двема старијим женама, од којих једна има 88 година, како се кућица, коју су добровољним прилозима подигли станари околних улаза, љубитељи животиња, за три градска-напуштена пса, који се за разлику од многих људи понашају много цивилизованије. У неким земљама, овако, кратко, јасно и ефикасно понашање државног чиновника Огаревића, пре било би можда окарактерисано као демонстрација насиља и бахаћења, него ли цивилизацијског понашања, како се очекује. Но, то је ипак ствар нечије личне културе или некултуре, у данашњим околностима ништа чудно.

Pas na kišiФото: Wамиз.цо.ук

Зашто све похвале, овом младом и способном државном чиновнику
Поступајући, како рече, по пријави „неких станара из улаза 25“ (ма да такав улаз не постоји у окружењу), овај млади човек је кренуо у своје радне победе, излажући се разним опасностима, од којих су неке могле бити опасне и по живот, а све у циљу да нам Град буде комунално уреднији. Сву своју професионалност у понашању, недвосмислено је ставио до знања двема старицама, којима су ови пси можда једина животна радост, да ако му се буде хтело, спорну кућицу може и да уништи?

Тај млади и храбри човек, није обраћао пажњу на иструлеле подземне контејнере, у које је могао упасти и животно страдати, око којих се налазила гомила ђубрета, које понекад данима нико није сматрао за потребноим да покупи, јер његов поглед је био усмерен, на објекат који се налазио у жбињу, готово тешко приметљив, офарбан зеленом бојом, како би се уклапао у амбијент, да никога не угрожава, у коме су се „градски-наши“ пси склањали од непогода и то неколико година уназад.

До доласка на „спорни објект“ овај млади и способни државни чиновник, могао је ударити и у металну гаражу (која ту годинама стоји на тротоару) и никоме не смета, јер се у њој вероватно ништа не налази. Е да су ту можда боравили пси, можда би и ту био ефикасан. Али на срећу свих нас и ту је препреку овај млади државни чиновник  успешно савладао, на путу остварењу својих радних задатака.

Није ту крај приче и похвала за овог храброг човека. У циљу испуњавања свог радног задатка, био је изложен и могућности да му и здравље буде угрожено, јер паркинг простор са ближом и даљом околином је веома често прекривен презервативима, који након употребе бивају бачени по паркингу и тротоарима. Могло се догодити да у жустром и ефикасном надирању, ка решавању циља свог радног задатка, угази на неки пунији или празнији презерватив, те да га садржај попрска и доведе у стање да буде можда заражен. Овај паркинг који се налази у близини „плавог моста“, често је место где се обавља размена добара између даваоца и пружаоца сексуалних услуга, али ни то није важно и не представља никакав комунални неред, никоме не смета, због чега би требало да реагуле комунална инспекција???

Приликом уклањања „спорне кућице“, по речима инспектора, појавили су се пацови??? Колико се разумемо, пси и пацови нису у неком суживоту те се пацови обично склањају од кучића. Таква могућност, обично се догађа, тачније речено привиђа неком ко „попије неку више“

Свакако, погађате, да је највећи проблем над проблемима, ова лепо направљена кућица за животиње, те њено данашње „успешно уклањање“, представља прави подвиг овог младог и способног инспењктора, те с тога заслужује све честитке, а мислим и признања. Не треба сметнути с ума и „едукативни утицај“ државног чиновника Огаревића, који је недвосмислено објаснио двема старицама, какав ће убудуће бити комунални ред?

Лично ћемо се обратити образложеним предлогом  и Председнику Републике, да овог младог и способног државног чиновника одликује, неким орденом за заслуге рецимо у борби против животиња, са посебним освртом на псе луталице. На основу овако показаних резултата у раду господин Александар Огаревић то свакако заслужује, а можда би неко унапређење у служби било сатисфакција за даље успехе у будућем раду.

Онако узгред, ова кућица НИКОМЕ НИЈЕ СМЕТАЛА НЕКОЛИКО ГОДИНА, до данас. Али шта ћемо ред је ред и важно је да се са увођењем реда почне, па је то још један од разлога за одликовање и признање за државног чиновника у овом пионирском подухвату.

Данас пљушти киша. Три кучета су мокра до голе коже и у чуду гледају шта се то данас догодило. Како су миљеници околних станара, како ко од нас наиђе, они му прилазе, тужно нас гледају и пружају шапе у намери да се са нама поздраве.

Искрено верујем да ћете разумети намеру овог писма, те очекујемо да својим ауторитетом допринети да се стање поправи враћањем у пређашње стање.

Срдачан поздрав

Они други станари улаза 25
Који за разлику воле животиње,
а и људе

Миле Лукић,

члан покрета Доста је било, Београд, Вождовац

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар