Медији Саопштењe

Зашто је отказана конференција за новинаре

Конференција за новинаре у Прес центру УНС-а требало је да се одржи данас у 10 сати. Међутим, осим агенција Бете, Фонета и таблоида Информер, ниједна редакција није послала своје новинаре. Тема конференције требало је да буде предстојећа годишња скупштина покрета. Због недовољног присуства новинара данашњу конференцију смо одлучили да откажемо.

Недолазак новинара националних, београдских медија који повремено смеју да извештавају о покрету Доста је било може се тумачити на више начина. Могуће је да су се сви ослонили искључиво на агенцијски сервис и одлучили да се преусмере на разне ванредне догађаје којих је данас било. Могуће је и да су претходних дана добили довољно информација о предстојећој скупштини, па су проценили да им конференција за новинаре са том темом није неопходна. Надамо се да није у питању нови степен цензуре који према нама спроводи Александар Вучић.

Медији који су под највећом контролом Александра Вучића и иначе не долазе на наше конференције осим у изузетним случајевима кад мисле да могу да их искористе у константној пропаганди коју воде против Доста је било.

Друга годишња скупштина покрета Доста је било биће одржана у недељу, у Белекспо центру, на Новом Београду, у Шпанских бораца 74а.

Скупштина покрета означиће званичан улазак Доста је било у изборну трку.

Позивамо новинаре, симпатизере и уважене госте да присуствују и извештавају са свечаног дела Скупштине који почиње у 11 сати и трајаће до 12 сати.

У паузи између свечаног и радног дела активисти Доста је било одговараће на ваша питања.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sta reci, valjda ce te dobiti priliku na medijima sa nacionalnom frekfencijom kad se zahuhta kampanja.
    Prosto nije za verovati da bi Vucic mogao da izvrsi toliki pritisak na urednike tih medija. Da ima koga da se plasi to sigurno, vi ste, gospodo, na pravom putu – verujem u vas.

    • A zašto nije za verovati? Isto to je radila ekipa iz DS pre 4-5 godina. Imam druga koji je tada bio u DSS. Napravili su događaj na kome je bilo prisutno 30 profesora univerziteta i oko hiljadu ljudi. Mislim da je bila reč o obeležavanju oslobođenja NS od strane srpske vojske 1918. Znaš koliko novinara se pojavilo? 0 !!! Čak su nekolicini nudili pare ispod žita, samo da se pojave i naprave kraću reportažu, ali jednostavno, svi su bili prestrašeni. Zato mi tog ološa iz DS nije ni malo žao kada ih sad medijski rasturaju. Žao mi je samo što gotovo niko nije završio u zatvoru, a debelo su zaslužili. Naravno, žao mi je i cele Srbije što sada mora da trpi isti takav, samo nepismeniji ološ.

  • Jeste bitno da mi pratmo desavanja u pokretu, ali je jos bitnije da o njemu saznaju oni koji jos o njemu ne znaju.Zato je tuzno i ruzno ovo sto se danas desilo.

  • Da li stvarno mislite da skupština može biti dovoljno primamljiva medijima da troše benzin, ljude i vreme na to? Sve što treba su već čuli. Skupština je interesantnija članovima koje interesuju bitne stvari udruženja, npr finansijski izveštaj, verifikovanje članstva pa zatim verifikovanje isključenja, kršenje Statuta itd.

  • Mišljenja sam, novinske kuće se grčevito drže ove nakaradne vlasti, jer neinformisani sigurno nisu, pa im je jasno da ih vi, budete li bili u prilici, nećete nagrađivati iz budžeta za nerad, bezrazložno. Moraće verovatno sami da se izbore za rejting kvalitetom, a to im je sada nepotrebno. Pa misle, bolje da još godinicu-dve dobro žive, ako im se posreći i duže, a ignorisanje ih ne košta, to je najlakše. Ignorisanjem, garant skupljaju poene kod AV. Inače, on jadan i ovako već zbog DJB ne spava mirno, nije siguran koliko je još preostalo umno zdravih jedinki u ovoj zemlji. Ne zna u kojoj meri mu se mogu pomrsiti računi, ali sluti da mogu.

    • Oni nikako da shvate da to nije dobro, i da uskoro nece da bobijaju nista od drzave jer nece nista da ostane. Nece da imaju ni plate, ni penzije a da ne govorim sta ce biti sa njihovom (nasom) decom.
      Danas mnogi zavrse srednju skolu, neki privatni fakultet i gledaju da se uvale u opstinu. I ne shvataju da je u mnogim mestima opstina najveci poslodavac i da nasa ekonomija to odavno ne moze da izdrzi i samo je pitanje vremena kada ce taj balon da pukne.

      S jedne strane imamo privatni sektor, a sa druge strane imamo penzionere, uzi javni sektor i gubitaske firme, mi dolazimo do racunice da danas imamo veci broj onih koji se finansiraju iz budzeta nego one koji pune taj budzet. I ajde ubedi ti njih da to ne moze tako da funkcionise. Vala, dosta je bilo!

  • Bruka za nase novinare,ako se dodvoravaju Vucicu, a izgleda da,da,ne treba ni da se bave novinarstvom niti da se ljute na pogrdne izjave naprednjaka.Sve ovo ide pokretu u korist,znaci ipak se plasi Vucic za izbore.Pozdrav za pokret

  • ”Медији који су под највећом контролом Александра Вучића и иначе не долазе на наше конференције осим у изузетним случајевима кад мисле да могу да их искористе у константној пропаганди коју воде против Доста је било.”

    Sve mi se čini da ni ovo nije slučajno, već izrežiran događaj!

    Znali smo da će kampanja biti prljava, zar ne? To znači da ”budno motre” na Pokret. Ali, budimo ponosni, jer to je siguran znak da nas se PLAŠE, da im mrsimo račune! Opušteno i samo ISTINOM pred njih! Pravdoljubiv narod sve to vidi i dobro razume!
    Dosta je bilo!

  • Ne bi trebalo niko i da pomisli da zaista ne postoji interesovanje za ovaj dogadjaj. Ne zaboravite da je u toku predizborna kampanja i da gradjani veoma pazljivo prate sta rade stranke. To sto ce Vucic skupiti jednu, recimo, Kombank arenu na nekoj svojoj konvenciji ne znaci nista pa makar svi to prenosili u medijima. Nece gradjani u ovakvom trenutku u kome se nalaze, glasati na osnovu bilo kakve propagande nego po savesti. Oni koji ne koriste internet ce od svoje dece vec dobiti “instrukcije” za koga treba da glasaju. Samo ovako treba nastaviti kampanju, kako je sada sprovodite. Od vrata do vrata. Pokret Dosta je bilo ne moze uraditi nista vise od ovoga sto sada radi. Pokret i nesme da lici na sadasnje stranke, posebno sada u kampanji. Pokret je novo lice Srbije, nova politika, novi ljudi… Da ja vodim taj pokret ne bih nikako zvao u ovom trenutku niti jednu javnu licnost. One ce doci same po sebi. To posebno vazi za intelektualce koji cute vec godinama, posebno, zadnje 4 godine a ne zaboravimo, oni su ipak najodgovorniji za stanje u javnoj politici, da ne kazem drustvu. Oni su najvazniji za stanje odnosno moralni duh nacije. Poslednja bitka se bije iza paravana za glasanje. Kad covek ostane sam sa sobom, birackim spiskom i olovkom. Ova, ja bih rekao, poslednja prilika za Srbiju i srpski narod se mora dobiti, na ovaj ili onaj nacin, sada ili za godinu dana.