Политика Преносимо

Недељник: Душан Петричић подржава Радуловића

Карикатуриста Душан Петричић и његов колега Предраг Кораксић Коракс (Corax) били су гости на Скупштини покрета “Доста је било”.

 

Лидер тог покрета Саша Радуловић није крио задовољство њиховим присуством јер, како је објаснио, својим карикатурама стално дижу дух и помажу да истрајемо.

Петричић за Недељник каже да је отишао на Радуловићев скуп јер у принципу подржава његову политику.

“Нисам се, међутим, још определио за кога ћу да гласам. Знам за кога нећу. Још тражим кога ћу да заокружим”, рекао нам је кратко Петричић, који својим карикатурама у Политици вероватно најсликовитије оцртава политичку сцену Србије.

Скупштина покрета “Доста је било” одржана је први пут у Србији у моделу Оpen Space, и на њој је око хиљаду људи разговарало и одлучивало, а конкретна решења до којих су дошли биће обликована у локалне политике са којима тај покрет излази на локалне изборе. Модератор је била Јасмина Николић, генерална секретарка покрета, иначе светски стручњак за модел отвореног простора.

Преузето са недељник.рс

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pisao sam Vam i ranije, vrlo kratko receno,moj stav je da za uspeh treba tri stvari:
    A) ideja i zelja ( to je bazicno bitno i na srecu i posedujete ga)
    B) untrasnja infrastruktura ( nedostaje jer nema u pokretu vidjenijih osobe osim Vas trojice koje ljudi prepoznaju, koji se izdvajaju i mogu da vode pokret. Nema idalje prepoznatljivih, poznatih intelektualaca koji su u pokretu zaduzeni da privuku glasace u predizbornoj kampanji koja traje).
    C) spoljna infrastruktura ( najbitnija stavka, potpora iz inostranstva, pokret, partija ili sponzor i simpatizer koji ce stati iza pokreta ili Vas kao partije.)

    Plasim se da bez i jedne od ove tri stavke, cela prica vrlo lako moze da se u nasoj primitivnoj drzavi svede na ” kalimero” politiku, gde se zaista kritikuje i ukazuje na propuste sa razlogom, ali to ne utice u praksi i ne daje rezultate. Tu ja dobronamerno uvidjam problem sa Vasim programom.

    • Poštovani,

      Tačke B i C su uglavnom ono protiv čega se DJB bori. Tako da, ako ste Vi prepoznali da im to fali, izgleda da su na dobrom putu.

  • Mislim da pokret ide,za sad, u pravom smeru. Ne bih se slozio sa svim tackama koje su date u predhodnom komentaru, a evo i zasto;

    1) Infrastruktura- tacno je da sve stranke poseduju dobru infrastrukturu a pogotovu vladajuca SNS jer je istu prenela iz SRS, medjutim, tu postoji problem i on je prouzrokovao partokratiju. Svako od clanova, za svoje angazovanje, ocekuje i nadoknadu u vidu zaposlenja, a to smo zakljucili da u DJB nema. Mislim da je nacin kojim DJB deluje nov i ne razumem zasto bi bili nestrpljivi i nametljivi bilo kome. Uspeh je neminovan, samo je potrebno drzati se onoga sto je osnova programa tj. biti dosledan.
    2)Spoljna infrastruktura- to je tek uzrok svih problema koji nastaju kada stranka dodje na vlast jer ti tkz.spoljnji ocekuju da se odredjeni interesi ispostuju. Takva infrastruktura ne treba Djb-u jer onda vise i nije DJB.
    Ovo je moje misljenje i shvatanje ideje DJB-a.