Autorski tekst Beograd

Pozitivna energija

Juče smo predali izbornu listu za opštinu Novi Beograd.
Dobro, nismo jedini – juče su mnogi predavali svoje izborne liste.
Ali, mi smo juče bili svedoci nečega što jako dugo nisam osetila na ovim prostorima – probuđene nade.

Dogovorili smo se da nađemo pred Opštinom petnaestak minuta pre zakazanog nam vremena. I da obučemo naše lepe „nandžaraste“ majice.

predaja-nbg

 

Stojimo tako pred opštinom, ćaskamo, kad nam prilazi ozarena ženica srednjih godina: „Jao, je l’ to predajete listu? Da nemate neki materijal kod sebe, da ponesem, da podelim kod mene?“

Srećom, u magičnom rancu jednog od momaka našlo se nešto flajera i ona ode radosna uz pitanje na rastanku: „Trebaju li vam još uvek pametni, obrazovani ljudi?“ „Uvek!“ „Onda ćemo se videti uskoro.“

Završili administrativni deo, pa zaključili da smo zaslužili kafu. Srećom, blizu opštine ima niz kafića.

I idemo onako, čoporativno, ćaskamo i ne obraćamo pažnju da upravo prolazimo pored stanice GSP-a.

„Pobedićemo!“ dobacuje neko.

Je l’ da da sigurno prelazimo cenzus?“ pita mlađi momak. „Naravno.“ „Samo napred!

I ostali nas gledaju s mešavinom iznenađenja i radosnih iščekivanja na licu.

Došli do jedne od bašti, kelneri se prvo na trenutak zbunili – mislim, nije često da se traži sto u bašti za tridesetak ljudi, ali, brzo se snašli, spojili stolove i mi posedali.

Sedimo, ćaskamo, slikamo se međusobno – Dimitrije se vratio do opštine, ne može bez FT1P, samo što je ovog puta P bio potpis – kad nailaze dvojica poslovnjaka i jedan se iznenađeno okreće prema nama a onda, kao u neverici, pita: „Izvinite, smem li da vas slikam?“ Svašta. Slikamo se celo popodne, već smo okačili i na fejsbuk i na tviter, naravno da sme.
I čovek nas slika, pa pravi i selfi s nama u pozadini i ode.
Konačno, krenem kući, lift ne radi, polako se gegam uza stepenice, a komšinica nailazi odozgo: „Jao što ti je cool majica! Pobedićemo!“ i ode i ona.

Kažem, skoro nisam osetila toliko nade i pozitivne energije kao juče.

Slavica Mijović,

članica pokreta Dosta je bilo, Novi Beograd

predaja-nbg2

 

 

predaja-nbg3

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • PRISTOJAN SVET!!! Drago mi je što sam neke od vas upoznao, vratili ste mi nadu da se u ovoj zemlji može bolje živeti. Siguran sam u dobar rezultat na ovim izborima i očekujem da program Pokreta DJB bude široko prihvaćen jer je to najbolji put kojim ovo društvo treba da ide.

  • Zanima me ako možete da mi objasnite kakav je Vaš odnos prema sps-u po meni najvećem kanceru ove zemlje jer stalno pominjete sns kao zlo a tvrdim da su “crveni kmeri” veće milion puta.Imam malu zebnju s obzirom da je Vaš bivši istaknuti član istoričar prešao u njihove redove..Takođe mislim da bi fantastičan slogan”dosta je bilo” trebalo više iskoristiti jer sam po sebi više govori od bilo kakvih stručnih analiza a pogotovu forsranju bezpotrebnih rasprava o tkzv.gej brakovima(koje će Vam protivnici iskoristiti i dati Vam etiketu kroz tabloide)i koji može mnogo nepredeljenih birača u koje spadam i ja da privuče.Takođe mislim da bi vrlo jasno trebalo da istaknete da kada je reč o 150.000 lelemuda sa diplomama privatnih fakulteta da se to ne odnosi na lekare,profesore,policajce…ali da i među njima ako ima sa tim diplomama treba uzeti u obzir.I na kraju biografije-šta znači da je neko bio rukovodilac u ovim vremenima-po meni to bi trebalo uzeti kao minus jer ko je mogao doći na to mesto ako nije u kombinaciji.Ima puno ljudi koji nisu mogli da napreduju a imali su sve karakteristike kroz posao koji kvalitetnije obavljaju od tih uvlakača pa tako da nisu mogli imati u svojoj biografiji da su bili šefovi,rukovodioci tj.da su obavljali odgovorniji posao.

    • U potpunosti se slažem sa tobom, pogotovo ono za SPS. Većina članova SNS nema potrebnu inteligenciju čak ni da “pošteno” ukrade, osim vrhuške. SPS-ovci su zato stara garda, stari lopovi i mogu ove mnogo da nauče o mutnim radnjama…

  • I na kraju,sta bi?Da li su vam prihvatili listu za izbore?Aman ljudi,nemam za koga da glasam.Pozdrav.Nisam clan ali nadam se da cu vas naci ovde negde u Rakovici.