Источна Србија Политика Саопштењe

Програм од 12 тачака за Смедерево

Да бисмо увели ред у Смедерево, прво морамо да демонтирамо партократско-кумовски систем који нас све држи заточеним. То постојеће партије не могу да постигну, јер би тако исекле грану на којој седе. Наш план од 12 тачака ће то променити.

1. Транспарентан буџет
За сваки потрошени динар из буџета ћемо месечно објављивати где је и по ком основу завршио. Да порески обвезници знају где иде њихов новац.

2. Конкурси и стручност
Увешћемо ефикаснију систематизацију, расписаћемо конкурсе, објавићемо биографије, увешћемо јасне критеријуме. Да нас воде најбољи, а не партијски војници са фалсификованим дипломама.

3. Домаћинско трошење
Укинућемо расипање новца на непотребне пројекте и уговоре са бескорисним, a прескупим консултантима. Да улажемо у школе, а не партијско-кумовске везе.

4. Поштовање речи и закона
Радићемо по закону и обештетићемо преварене родитеља који су вртиће плаћали скупље од законске цене. Да вратимо поверење у институције.

5. Попис имовине и урбанистички планови
Пописаћемо сву имовину Града и донећемо детаљне урбанистичке планове да би престао хаос у којем Град нелегално гради. Да се зна где се граде фабрике, а где се сади поврће.

6. Смањење оптерећења
Смањићемо пореска, парафискална и бирократска оптерећења предузетницима. Да запошљавају људе, а не да издржавају политичаре.

7. Град Дунава, грожђа и тврђаве
Израдићемо међународни инвестициони план за мале породичне фирме које ће развити туристичку понуду. Да будемо велики без мегаломанских пројеката.

8. Град младих предузетника и IT индустрије
Обезбедићемо повољан радни простор и бизнис инкубатор за све младе који започињу и развијају свој посао са новим технологијама. Да градимо будућност.

9. Задруге
Помоћи ћемо оснивање сеоских задруга које ће бити стуб развоја локалне пољопривреде. Да улажемо у мала породична газдинства, а не у мултинационалне корпорације.

10. Противградна заштита
Купићемо противградну заштиту за села. Да приоритет буде стабилност и сигурност свих, а не кићење једних и запостављање других.

11. Чиста животна средина
Тражићемо од републичких власти да строго спроводе своје прописе над загађивачима у Смедереву. Да не жртвујемо своју средину зарад интереса партијских централа у Београду.

12. Безбедност људи и животиња
Строго ћемо кажњавати несавесне власнике који своје љубимце избаце на улицу, а не оне који нахране животињу. Да последице сносе одговорни.

Погледајте листу наших кандидата за одборнике.

Ознаке
ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Poštovani,
    Čitajući Vaš program od 12 tačaka, nisam video bilo kakav osvrt na sport i fizičku kulturu našeg Smedereva. Zanima me Vaš stav o istom, i moguće aktivnosti na tu temu!
    Pozdrav

    • Zdravo, Aleksandre! Hvala na dobrom pitanju. Na našoj listi se nalazi nekoliko kandidata iz oblasti sporta i fizičke kulture. Dimitrije Radić je dugo igrao fudbal, a Sandra Papić je profesorka fizičke kulture u Gimnaziji. Njihova pažnja će svakako biti usmerena na tu temu.

      Kada se u budžetu naprave uštede, na primer, nakon ukidanja besmislenih projekata i ugovora sa nepotrebnim konsultantima, biće moguće više pažnje posvetiti i terenima i programima rekreativnog sporta za mlade.