Саопштењe Скупштина

Разговор са мандатаром, а не договор о власти

Ако Александар Вучић скупи храброст да позове покрет Доста је било на разговоре о формирању владе и да се суочи са Сашом Радуловићем без својих посредника из блатоида ТВ Пинк, Информер, Студија Б, Танјуга и Телепромптера, представници Покрета ће се одазвати позиву на разговор.

 

Покрет промовише нову политичку културу у којој је веома важно да неистомишљеници и политички противници размењују аргументе и разговарају, не на основу увреда као што бивши премијер, садашњи мандатар ради, него пристојно, у цивилизованом дијалогу.

На састанку са мандатаром предочићемо му катастрофалне последице које по економију земље има његова политика тајних уговора, партијског запошљавања и урушавања медија и демократских институција. Подсетићемо га на сва његова досадашња неиспуњена обећања. Питаћемо га за Савамалу, за утицај на судове и тужилаштво, за изборну крађу и манипулацију бирачким списковима, куповину гласова, застрашивање гласача, преправљање бирачких записника и контролу над Републичком изборном комисијом која 22 дана одбија да достави одговоре нашем покрету о свему томе.

Покрет се залаже за дијалог и поштовање државних институција које морају да се понашају у складу са законским овлашћењима и ограничењима. Снажно се боримо против државе у којој се премијер пита за све. Због свега тога идемо да разговарамо са мандатаром, а не да преговарамо са њим о власти. Покрет ни на ком нивоу неће улазити у преговоре о власти са СНС и Вучићем.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Slazem se sa vasim stavom oko tih razgovora, ali, tu postoji jedno “ali” (koje devojci srecu kvari). Misljenja sam da bi bolji utisak kod javnosti ostavili ako bi odbili svaki kontakt sa Vucicem i njegovom svitom.
    Ta pitanja koje bi ste postavili imala bi smisla samo ako bi ih mediji preneli u celosti, odnosno taj vas razgovor, sto se sigurno nece desiti, a onda ce svako iznositi svoju istinu u medijima o razgovorima, pa nije tesko predpostaviti ko ce imati znacajnu prednost u tome i ko ce izvuci jos koji poen.
    Moje skromno misljenje je da se ne petljate u to, vec da sacekate sednice skupstine i da pred znatno sirim auditorijumom “ispreskacete” premijera, sto nece biti tezak zadatak ,jer taj covek ne odise suvise inteligencijom.

    • Eto vi kažete to, a drugi kažu da je Pokret krut i suviše tvrd u svojim stavovima. To vam samo dokazuje da je javnost raznolika i da joj se ne može ugoditi. Zato joj ne treba ugađati već voditi politiku koju si zacrtao, a to da se sa svima razgovara u cilju dobrobiti gradjana je politika Pokreta.

    • Sledeco potez sns-a je ukidanje skupstinskih zasedanja, a demokratski je sa svima razgovarati.

    • Uh, Vranjanac, grdno se varaš. AleVu ni slučajno nije glup, naprotiv, a uz to je i jako lukav. Da nije tako bilo bi ga lako skinuti i ne bi bio ni blizu ovih izbornih rezultata. Sa druge strane, ima puno glupih poltrona u svom okruženju. To je naša šansa, ali i opasnost, jer ti glupani nemaju skrupule, ni zadršku, pa mogu postati nasilni, kad se nađu u ćorsokaku…

  • Shvatam Vaše razloge da se odazovete pozivu na razgovor kod Vučića! Ipak imam jedno pitanje za DJB.
    Ko bi se od Vas poslanika DJB usudio da stisne petlju i izađe na binu na jučerašnjem protestu i jasno i glasno, nedvosmisleno, direktno saopšti svoju odluku da ide na razgovor? Šta mislite kakva bi bila reakcija? To su Vaši glasači. Da li bi pozdravili Vašu odluku ovacijama?

    • Bio je i Šarović kod Tome na razgovoru, pa nije razočarao svoje radikalne glasače.
      I DJB će po istom principu, samo ne radikalno nego pristojno. Sa Vučićem nema saradnje, ovo je običan protokol.

    • Šarović nije na pozicijama DJB. Ja sam postavio konkretno pitanje DJBu!
      Zašto juče niko uključujući Radulovića nije stisnuo petlju i javno pred okupljenim narodom izjavio da on lično u ime pokreta ima nameru da prihvati poziv Vučića te da ga upozna sa situacijom i oko krađe izbora i oko Svamale. Dakle ne da se krije iza odlučili smo, pokret je odlučio, nego da stisne petlju i kaže Ja imenom i prezimenom želim da obavestim neobaveštenog premijera prosto da čoves tekne saznanja.

    • Juce je bio gradjanski protest….bilo bi jako nepristojno prisvojiti gradjanski protest za partijske objave….tacka

    • Protest je bio u organizaciji udruženja a ne političke stranke, pa bi svako učešće političkih činilaca bilo neprimereno(a siguran sam i da se organizatori protesta ne bi složili sa tim), a takođe bi bilo i iskorišćeno od strane režimskih medija. Takođe, obzirom na temu i povod, neprimereno bi bilo i pričati off-topic na tom skupu, jer je tema nelegalno rušenje objekata u Hercegovačkoj.

    • Jucerasnji pokret nije organizovao DJB i bilo bi potpuno pogresno da se bilo ko od opozicije oglasava na njemu, narocito povodom svoje politike. U pogresnom smeru ides, jer bi to bila zloupotreba. Mislim da ih Vucic nece ni pozvati na razgovor, jer nema on bas toliko hrabrosti da se suoci sa Radulovicem. Ako ih ipak pozove, neka idu. Retke su prilike u kojima se moze razgovarati sa nedodirljivim premijerom. Bilo bi dobro da povedu na razgovor i nekog psihijatra, da strucno oceni da li je nas premijer psihicki dobro ili samo glumi da nije (ovo nije smesno i podrugljivo, vec ozbiljno i opasno u oba slucaja, ali korisno da bismo znali na cemu smo). Prevelika moc i vlast moze voditi u psihicko oboljenje, a bolestan covek na vlasti nije smesan, nego opasan.

  • Sve je to ok… Samo, čemu? Demokratski dijalog, nova politička kultura, s kim? S njim i njegovim bot eskadronom? Nema tu priče. Čak i ako Vas pozove, koliko sutra će njegovi mediji da raspale iz svih kalibara verziju razgovora koja njima (njemu) odgovara, a vi ćete to demantovati (ili ne) i trošiti uludo energiju. TAJ SASTANAK NEMA NIKAKVOG, ALI NIKAKVOG SMISLA. Kao što neko pre mene reče, SEDNICA SKUPŠTINE. Tu raspalite iz svih oružja. Nikakvo kulturno kafenisanje s njim i njegovima. NEMA SVRHE.

  • Podrzavam da treba da se ide na razgovor sa Vucicem!Ste se ne bi islo?Ajde onda ni u skupstinu necemo da idemo kada on dodje.Ne vidim problem u razgovoru jer konstruktivnih razgovora treba da bude sto vise.Pokret nije skupina divljaka,nismo mi radikali.Pokret treba na civilizovan nacin da se ponasa i argumentima u dijalogu pokaze da postoje nepravilnosti,bahatost,korumpiranost…sadasnje vlasti!Raspad sns-a i botovske masinerije usledice posle prvih izgubljenih izbora ja se nadam nakon predsednickih ili izbora za skupstinu Beograda sledece godine.Mada ne bih iskljucio ni da se Vucic kandiduje za predsednika Srbije jer on drugog kandidata nema a ne sme da izgubi te izbore,da na taj nacin proba da ocuva i mesto predsednika Srbije,Beograd i republicku vlast.Ja se nadam u zdrav razum naroda da ovaj put nece pasti na demagogiju i da ce ukazati poverenje Pokretu na sledecim izborima kako bi poceli da Srbiju gradimo na zdravim osnovama!

  • Okej to sve, ali nemojte ici na taj sastank. Samo dajete priliku blatoidima da napisu tekst o tome kako pljujete Vucica, a onda idete da mu ljubite noge i molite za vlast. Vec vidim svakakve naslove. Ne mozete se praviti da vam takvi tekstovi ne nanose stetu.

  • Stav DJB da se odazove (eventualnom) pozivu mandatara za sastav vlade je u potpunosti prihvatljiv I opravdan. Odbijanje dijaloga bi bilo neprihvatljivo, pogotovo ako se dosledno insistira na usvojenim i prihvacenim stavovima pokreta.
    Mislim da ono sto je do sada uradio pokret DJB zasluzuje divljenje, i nema nikakvog razloga da se i ubuduce udvara bilo kome.

    • Nenade,
      da li zaista misliš da će “šire narodne mase” videti ko im je premijer? Spakovaće priču koja njima odgovara. Ili je neće ni biti. Ono što bi ti (a i svi mi) voleo da vidiš eventualno će videti gledaoci N1. I niko više.

    • Ja sam drugi Nenad, i podržavam ovo što je Johnny rekao. Treba buiti i pragmatičan i čuvati energiju za prave stvari, a i reputaciju, jer kad užeš u blato onda kolko god da si čist blato ostaje na tebi, pa moraš da se čistiš, samo što to šire mase ne će videti.

    • ja sam onaj prvi Nenad 🙂 Ne zaboravi da je DJB skupio 6% glasova bez njihove televizije. Kao drugo svi Vucicevi pajtasi lepo vide da je Vucicu kraj veoma blizu; uskoro ce i stampa da mu otkaze poslusnost. Danas je cak i RTS na svom sajtu objavio prilicno objektivno o jucerasnjem protestu. Gospodin Sasa Radulovic je sve do sada nepogresivo predvideo, a sledece predvidja kraj interesne grupe SNS. I dalje stojim da Aleksandru Vucicu SVE treba reci u lice….narod ce vec prepoznati koje novine govore istinu a koje lazu kao sto i danas prepoznaje.

    • Nenade, juče je bila prilika da se šire narodne mase pitaju šta oni misle o odlasku na sastanak. Niko nije imao petlju ni da pita. Zašto?

    • Zato sto bi to bila zloupotreba protesta koji nije bio organizovan sa ciljem da neka stranka pita gradjane sta misle o njihovom odlukama. Sve ima svoje mesto i vreme. Ne razumem zasto se brinete kako ce Informer i Pink da prenesu i uoblice vesti. Oni koji se informisu preko ovih nazovi medija i nisu ciljna grupa DJB-a. Ciljna grupa su neglasaci, oni koji veruju da su svi isti. Doslednost je najstrozi kriterij davanja poverenja nekoj stranci. Budite dosledni, borite se protiv bezakonja i nepravde i vrlo brzo imacete mnogo vise simpatizera i glasaca. A na razgovor sa Vucicem ( ako vas pozove) idite i budite dosledni.

    • vec sam odgovorio ali i ponovicu: Juce je bio gradjanski protest….bilo bi jako nepristojno prisvojiti gradjanski protest za partijske objave….tacka

    • Naravno da je moje pitanje bilo hipotetičko. DJB formalno nije ni bio organizator niti učesnik protesta pa nije ni mogao pitati za mišljenje te ljude. Učesnici su bili pojedinačni članovi i nečlanovi DJB. Dakle hipotetički kakva bi bila reakcija okupljenih građana na ideju da se Vučić upoznaje sa činjenicom da su izbori neregularni i da je nešto rušeno bez suda, na silu, da su vezivani ljudi u sred Beograda u blatu (trenutno)?
      Meni je zaista svejedno da li će Radulović otići na sastanak kod Vučića ili kod Nikolića. Kod Nikolića je već bio i obavestio ga je o svemu i dobio odgovore. Nisu mu bili jasni Nikolićevi odgovori? Ok čuće slične i od Vučića. Nikome kruna nije pala sa glave. Tako isto otići će i kod Vučića, prosvetliće ga, a mediji će priču ispričati u skladu sa svojom uređivačkom politikom. Ljudi će to tumačiti svako na svoj način. Neki ovako a neki drugačije.
      Ipak DJB je upravo i formiran zato što Radulović nakon nekoliko meseci upoznavanja Vučića sa idejama koje će postati program DJB nije u tome uspeo. Ako u tih sat ili dva uspe, onda je to sjajno.

  • Shvatam strah i želju da se sačuva postignuto ali podržavam stav DJB da aktivno uzima učešće u političkim zbivanjima. Ovo je prilika da se propagira politički ispravno ponašanje i šire stavovi DJB čiju ispravnost uviđa sve više ljudi sada više nego ikada pre. DJB ne podcenjuje svoje birače i nema ni potrebe jer oni ne glasaju na privide i zapaljive govore, oni shvataju da je postignuti rezultat usputna stanica ka konačnom cilju do koga se stiže radom odnosno širenjem, kako ideja tako i vidika. Što se tiče učesnika protesta mislim da su njihovi vidici sasvim u redu.

  • Evo ovo me već raduje,
    E sad pun efekat bi bio da DJB skrene pažnju mandataru na katastrofalno stanje ekonomije,
    sudstva, zdravstva, školstva i.t.d. i istovermeno da mu uručimo pisani predlog kako bi to rešili mi, odnosno DJB.
    Taj predlog za rešavanje gorućih problema objaviti na sajtu i čekati reakciju, intelektuelaca, eksperata i naravno građana.
    E dragi moji to bi bio pun pogodak.
    Tako se pokret omasovljuje, a ne mržnjom prema drugima.

    @Za Anu
    Navodim Vaše reči: “Dragi Ivane N., s pogrešnom osobom pokušavate da se pravite pametni, i to, kad si pametan, znaš da nikada ne treba raditi kad nisi siguran koga imaš preko puta. Valjda ćete ovo razumeti.”
    Pošto Vas nisam razumeo jer nisam imao diviljno podataka o Vama,ako su ovo Vaši podaci jedne Ane, ja sam impresionira, ali ako pak nisu onda i dalje ne znam šta ste hteli gornjim navodom reći.
    Ана Стевановић 1984
    доктор наука – уметност и медији,
    Београд
    Evo jedne moje ideje.
    Ako ste ekspert za umetnost i medije onda sa Dejanom Mijačem ili nekim mlađim rediteljem.
    Napravite prestavu gde bi za scenario koristili najkarakterističnije komentare, uglove gledanja na današnju politiku.
    Ovde ima zanimljivig ideja i likova.Od anarhista, liberala, komunista, i sve tako redom.
    To bi bile nove tendebcije na pozorišnoj sceni.Prestavu raditi od dobrovaljnih priloga, verovatno da bi i Tasovac izdvojio neku crkavicu.
    Pozdrav

    • Ivane, pogrešnoj Ani upućujete komentar. Moja maleknost se pri komentarima potpisuje isključivo imenom i prezimenom.
      Ideju koju ste izneli pozdravljam. Pozorište i služi da ukazuje na društvene anomalije i da putem umetnosti probudi publiku. Međutim, znajte da se i mnogi priznati autori, kao i pogotovo mladi i neafirmisani reditelji u današnje vreme suočavaju s cenzurom i brojnim pritiscima koji onemogućavaju njihovo umetničko delovanje… Biće jedan autorski tekst o tome.
      Lep pozdrav!

    • @ Ana Stevanović
      Поштована, са закашњењем видех Ваш одговор.
      Драго ми је што сте ми одговорили и тиме отклонили дилему.
      Срдачан поздрав

  • Potpuno podržavam. Mislim da je poštovanje institucija jedna od crvenih linija. Isto kao i sa Nikolićem. Jedno je kritikovati režim (sa Vučićem na čelu), a drugo je nepoštovanje institucija (koliko god da su zloupotrebljene). Jedno je rušiti vlast demokratskim putem izbora, a drugo rušiti je sa ulice (već jednom probano 2000-te, nismo se leba najeli).

  • Radulović je kao nepopravljivi kockar pročitao Vučićev blef i zato najavljuje da će se odazvati. Suština je da Vučić taj susret sebi ne može da dozvoli, ni politički, a posebno ne psihološki; zato su po meni sve ove priče “treba da ide”, “ne treba da ide” besmislene; nije u pitanju nikakav protokol kao kod predsednika, već Vučićeve ekumenske tendencije i glumljenje otvorenog dijaloga, nema nikakvu obavezu da bilo koga pozove, a siguran sam da do susreta sa DJB neće doći.

  • Nekada davno M.Paroški je kazivao i obaveštavao Miloševića o svemu i svačemu. Često sam se susretao se reakcijama: “Jesi li čuo šta mu je Paroški skresao u brk?”. Ipak Paroški je pričao ali nije radio. Priča ne može sama po sebi da izvrši rad. Ne vidim smisao obaveštavati lopova koji je organizovao krađu glasova o činjenici da je krađa izvršena posebno zbog toga što će njegova propaganda znati da upotrebi na vrlo praktičan način to obaveštenje.

    • Za Immobil-a,
      Uvaženi Prijatelju, čitajući pažljivo Vaše komentare, priznajem da sam se skoro u reč slagao sa stavovima koje ste iznosili!
      Rekao bih da je ovo prvi put da se razilazimo u mišljenjima!? A to je, složićete se, potpuno demokratski!
      Dakle, mišljenja sam da g.Radulović i njegovi saradnici treba da idu na razgovor sa AV. Sve ono što će DJB kazati premijeru, on to sve odlično zna iz prostog razloga jer je sve to proizvod njegove LIČNE politike! Takođe, uveren sam da će blatoidi predstaviti njegovim glasačima kako je premijer “kulturni demokrata”… I mi to sve znamo!
      Mišljenja sam da bi izostanak sa ovog sastanka donelo negativne poene pokretu, pre svega kod stranih diplomata i novinara koji prate politička dešavanja u Srbiji !?
      Konačno, uveren sam da će svi razgovori biti snimljeni, pa bih voleo da taj video-zapis bude javno prezentovan !!!
      Ono što me živo zanima jeste NAČIN (premijerov stil i “boja tona”), u direktnom dijalogu sa g.Radulovićem???
      Sjajno bi bilo kada bi smo barem mogli da čujemo tonski zapis celog sastanka!?
      Ovako, preostaje nada i UVERENJE da će nam pres-služba pokreta VERODOSTOJNO preneti kako je bilo?
      U svakom slučaju, sa velikim nestrpljenjem očekujem nastupe narodnih poslanika DJB na budućim sednicama Skupštine Srbije…
      Želim Vam dobro zdravlje!
      Iskreno,
      paor Sopček Đura

    • Ne daj bože da smo svi istomišljenici baš po svim pitanjima. Bilo bi zabrinjavajuće.
      Dakle Đuro, slažemo se oko toga da je razgovor sa idejnim tvorcem i realizatorom izborne krađe bespredmetan, kao i oko toga da će informeri i pinkovi obraditi vest.
      Takođe slažem se oko efekata neodlaska na razgovor u diplomatskim krugovima, kao i važnosti tih efekata.
      Vaša nada da će biti pušten ceo snimak je jalova. Neće!
      Skupština Srbije je nešto drugo. Razgovori sa mandatarom imaju određene implikacije.
      Usput Vi ste kanda komšija (bar bili) jer ja sam rođen i 20 godina živeo u centru Zemuna. Zato poklapanje načina razmišljanja nije za čuđenje.
      Đuro, govorim dobronamerno. Do ruku mi je došlo jedno istraživanje koje jasno pokazuje polarizaciju društva. Nisam srećan zbog toga. To nije dobro ali to je činjenica. Delove tog istraživanja sam podelio sa Vama ovde. Ako pogledate pažljivo videćete da veliki deo mlade populacije ekstremno negativno doživljava SNS, SRS, SPS, ČBČ…Vučića, Nebojšu iz Beograda…
      DJB i Radulović jedini sa te liste nije, ili je u jako maloj meri negativno okarakterisan. Zašto bisere stavljati među svinje. Potpisali ste se sa mali paor – znate šta se dogodi sa biserima?

  • Sva obećanja koja smo dali građanima moraju se apsolutno ispuniti. Samo u tom slučaju Srbija i Dosta je bilo, ići će krupnim koracima napred. U protivnom pridružićemo se drugim strankama i uskratiti narodu poslednju nadu, da može biti bolje, pravednije, poštenije, humanije….

  • Још један корак у правом смеру и потврда политике да је циљ промена система а не његовог “шпица”. Ледени брег је силан испод површине а оно што се види само је знак опасности.

  • ODLAZAK NA KANABE kod Vučića – Radulović obrazlaže (namerno ne koristim izraz – pravda ) na isti način kao i Boško Obradović (za razliku od dr Sande Rašković koja je eksplicitno odbila učesvovanje i toj igranci) , a to je , po nima dvojici – “poštovanje institucija”, a ne premijera lično. Iz tog razloga – “poštovanja institucija”, Radulović (i Boško) idu da Vučiću kažu “šta oni misle”… IDEMO REDOM. 1) “Institucije” možda i jesu “za poštovanje”, ali – da li i oni koji sede u njima? 2) Da li sa nekim ko radi sve što radi i ko je dosad uradio sve što je uradio – može da se “civilizovano razgovara i razmene mišljenja” – ili je put razgovora – anketni odbor u skupštini i krivične prijave? 3) Da li odlaznici kod mandatara veruju da će njihovi stavovi – promeniti ličnost, delo i politiku mandatara? 4) Da li je poziv uzdrmanog mandatara “pokajnički” potez ili je to potez opasnog lika koji želi da razgradi i razvodni očiglednu opozicionu inicijativu koja ga guši i drma mu temelje? 5) Šta su konkretni benefiti prihvatanja tog i takvog poziva baš u ovom trenutku – od strane par opozicionih lidera, i šta oni, njihove partije i gradjani – dobijaju takvom njihovom odlukom? I, na samom kraju – da li su nas OVI opozicioni lideri zapravo lagali o Vučiću i njegovoj vlasti? JER – ONO ŠTO SU ONI IZGOVORILI O NJEMU I TVRDNJE KOJE SU UPRAVO ONI IZNOSILI O NJEMU I NJEGOVOJ PORODICI – VODILO JE SAMO KA JEDNOM OBLIKU RAZGOVORA SA NJIM – U SPECIJALNOM SUDU, PRED ISTRAŽNIM ORGANIMA. KO je sad ovde LAŽOV? On, kako ste nam to uporno tvrdili – ili, zapravo – VI?

    • Poštovani Igore,
      Nemojte biti na kraj srca. Jeste pitanje principa ali ništa dalje od toga. Ulazak u vlast ne dolazi u obzir. To bi bilo političko samoubistvo za aktere. Sa druge strane Vučić dlaku menja ali ćud ne tako da priča o informisanju i razmeni mišljenja sa mandatarom je smešna. Sve do jednog znamo šta nas čeka.
      Jedini razlog je pritisak diplomata. Nažalost takva smo zemlja. I to je međutim stvar principa. Ako je princip uredimo sopstvenu državu pa onda pričajmo o EU ili Rus onda se čini da trenutni sud diplomata i nije presudan jer taj se sud može i promeniti sa rezultatima unormaljivanja Srbije.
      Dakle ničega strašnog u toj poseti “Porti” i ljubljenju skuta Veziru nema osim gorkog ukusa koji će osetiti onaj principijelniji deo DJB. Na kraj krajeva ne možemo svi biti pragmatični.
      Posle ovakve posete i razmene mišljenja sa mandatarom i ja sam ću biti skeptičniji prema daljim koracima DJB, posebno prema crvenim linijama koje se guraju pod nos DSu. Za mene ovim potezom linija se pomera u Pink spektar.
      Raduloviću ovo nije prvi put i stoga za mene nije sasvim neočekivana odluka da se razgovara sa nepbaveštenim premijerom. Ulazak u vladu je po meni bio greška koja je koštala na izborima. Ovaj potez takođe će koštati. Ipak OK to je stvar procene rukovodstva pokreta. Predočeno im je, znaju šta čine. Posledice će snositi DJB ovakve ili onakve.
      Na kraju poruka za DJB: “Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.”

    • U prvi momenat sam bio veoma razocaran odlukom da se ide na razgovor sa Vucicem. Pomislio sam sta se ima sa njim razgovarati. Medjutim sad hladnije glave, ne skroz hladne, i citajuci ove komentare nisam bas siguran da bi odbijanje bilo najsretnije resenje. Prvo ne ide se na razgovor sa Vucicem vec sa mandatarom sto je hipoteticki mogao biti i neko drugi. Drugo kad je vec mandatar stari premijer ovo je dobra prilika da se doticnom predoci nase vidjenje trenutne situacije koja je plod njegove vladavine u poslednje 2+2 godine. Sigurno da postoji mogucnost, ustvari znani nam mediji ce sigurno da pisu razne izmisljotine bili ili ne bili na razgovoru. Nesto sam razmisljao kako bi bilo pametno da se bar nekako zastitimo od blatoida, a u vezi sa ovim razgovorom, Ne znam da li bi bio dobar predlog da se sve sto se navmerava reci mandataru lepo napise u jednom tekstu pa se na kraju sastanka lepo novinarima na pitanje, koje ce biti sigurno prvo, sta ste razgovarali sa mandatarom odgovori evo izvolite ovde sve lepo pise i onda sve u kratkim crtama prepricati. Moze se takav tekst overiti negde u sudu pa da lepo bude zvanican dokument sa delovodnim brojem. Posle toga svakom ko napise nesto drugo moze se reci pa dobili ste tekst sad ili lazete ili ga niste procitali. Naravno da isti takav dokument treba predati i mandataru da nebi bilo zabune sta mu je receno. Za sadrzaj teksta materijala barem ima. To je neka moja ideja, sad koliko je pametna treba razmisliti. Svakako da bi direktan prenos, tesko ostvarivo, ili snimak celog sastanka, malo manje tesko ostvarivo, bilo najbolje resenje. Opet treba sacekati poziv, ako ga bude. Nekako verujem da se mandatar sad grize za jezik zasto je uopste uputio poziv. On je sigurno mislio da se necemo odazvati i tu je pogresio, a takve greske mu se u poslednje vreme cesto desavaju, zapravo od greske o raspisivanju izbora, presiroke predizborne koalicije, izjava u izbornoj noci, Savamale, izbornih marifetluka itd.
      Hteo bi jos nesto da dodam sto sam primetio citajuci komentare na stranicama ovog sajta. U stvari zelim svima da cestitam na necemu cega je u poslednje vreme u politici, a i van nje,bilo malo ili nimalo, a to je razmena razlicitih misljenja na jedan odmeren i kulturan nacin. Ima tu i tamo neki uljez koji kao stuka iz Balaseviceve pesme zeli da napravi lom. Malo se oko njih voda uzburka medjutim veoma brzo se sve smiri i udje u mirna vode. Budimo istrajni i nemojmo napustati taj najvazniji segment nase politike, pristojnost. Razgovor sa neistomisljenikom jeste pristojnost.

  • Treba razgovarati sa njim i upoznati ga sa stavovima i principima pokreta.Poktret DJB lezi na svojim principima i odustane li od njh pokret se pretvara u stranke kao sve ostale partokratske stranke.Zato se treba ponašati civilizovano i razgovarati sa svakim ali se držati svijih principa.

    • A on ne zna stavove pokreta? Novice, “civilizovano” ponašanje za neke je – da, kada ti neko opali šamar – ti okreneš drugi obraz. Izgleda i za Radulovića.

  • Vucic nece smeti da se sastane sa DJB . Treba se videti sa njim i sve mu reci u lice i pred kamerama . Kladim se da ce pokusati ovo da izbegne . Samo da vidimo koji je izgovor .

  • Zaista ne mogu da verujem da (na ovom forumu) postoji makar 1 nezavistan čovek – koji veruje da Vučić poziva opoziciju – “da čuje njihovo mišljenje”. Bilo je dovoljno da im omogući makar i samo 10 minuta – i to nedeljnog medijskog prostora – pa da bi jasno mogao, i bez upotrebe svojih obaveštajnih izvora – da, baš kao i svi mi – i on “sazna – šta oni misle”. Ovako, obzirom da – on “ne zna” , a još će oni da mu sve po spisku “saspu u lice” – on će potom, čuvši sve to što ne zna, a nakon što mu Radule i Boki skrešu sve u facu – trenutno i odmah da se onesvesti i napuni gaće! Ljudi, hajde ne budalite više… Dosta je bilo… Ima poteza kojima se dobija. Nažalost, ima mnogo više poteza kojima se mnogo toga, a nekada i sve – gubi .

    • Mislim da je Vucic mislio da se DJB i vecina ostalih opozicionih stranaka nece odazvati i tu se izgleda prevario. Nema njemu sda da se sasipa u lice, lepo cinjenice i pitanja. Nema sta da se izgubi, “novinari” ce pisati isli ne isli. Ajde prvo da sacekamo poziv. Mozda ga i nebude.

    • Potpuno se slazem sa Vama, Bosko. “Novinari” ce svakako prenositi kako hoce. Ovo je retka prilika da se sretnu oci u oci i nikako ne treba propustiti tu priliku ako je bude. Bivsi premijer je toliko dugo izbegavao svako suocavanje sa ozbiljnim politickim protivnicima, da je postalo skoro nezamislivo da imamo priliku da vidimo Sasu Radulovica i Aleksandra Vucica jednog naspram drugog. Jedva cekam, ma kako mediji izvrtali. I stvarno nije losa ideja da se napravi i neka pisana forma koja ce se predati mandataru, za svaki slucaj, ako mu bude problem da zapamti sve ono je cuo od g. Radulovica.

  • To je POŠTENO, ali je neophodno i PAMETNO “odraditi”, imajući u vidu da se radi o klasičnom prevarantu i manipulatoruć On će svakako to iskoristiti za svoje nove “PROJEKTE”, tojest prevare. MAKSIMALNA OPREZNOST, u pripremi, na

    • To je POŠTENO, ali je neophodno i PAMETNO „odraditi“, imajući u vidu da se radi o klasičnom prevarantu i manipulatoruć On će svakako to iskoristiti za svoje nove „PROJEKTE“, tojest prevare. MAKSIMALNA OPREZNOST, u pripremi, na sastanku i nakon njega.

  • Разумијем потребу да се премијеру “скреше у брк” у нади да ће то неки медиј пренијети. Мећутим, у ери брзог информисања и претрпаности “вијестима” већина људи прочита наслов и према томе се “информише”. Дакле, могућа су два наслова: “Радуловић одбио да разговара са Вучићем о новој влади”, а други је “Радуловић ће разговарати са Вучићем о новој влади”. Шта мислите који проценат људи ће се даље заинтересовати за овај други па да би набасали на овај ваш текст? Ван симпатизера покрета, вјероватно скоро нико. Мислим да би ефекат био далеко јачи да је објављен овај први наслов.

  • Da, da vidim da Vučić ima prave sagovornike o sastavu vlade:
    “”Želeo bih da izrazim nadu da će, bez obzira na budući sastav Vlade Srbije, u njoj dostojno mesto zauzeti ljudi koji će obratiti ozbiljnu pažnju na razvoj naših međudržavnih odnosa. Nastavićemo rad na jačanju međudržavnih veza, na uspostavljanju odnosa u oblasti političke saradnje, ekonomije, na međunarodnoj areni. Drago nam je zbog vaše pobede. I čestitam vam“, rekao je Putin Vučiću. “

  • Apsolutno sam misljenja da takav razgovor ne bi trebalo prihvatiti. Ja svoj glas nisam dala DJB da bi oni isli i Vucicu u brk sasuli sta misle, nego da budu jedna zdrava i snazna opozicija koja sve to moze reci i iz poslanickih klupa. Cak sam i razocarana takvim njihovim stavom, a verujem da vecina njihovih glasaca deli ovakvo misljenje.

  • Vučić je hohštapler!!!
    Ko je hohštapler ili ništavilo?
    To je stvor koji poseduje sledeće osobine: Izdajica, neprijatelj, lažov, lopov, prevarant, obmanjivač, cinik, nekulturan i drznik!!! Pa to je Vučić!!! Vučić je jedno pravo ništavilo (zašto to ne reči) koji je Srbiju na drzak nacin pretvorio u pravi životinjski rezervat. Vučić je medijskom prevarom naroda osvojio i došao na vlast koju je odmah uzurpirao i zloupotrebio. Potom je stvorio potpunu medijsku blokadu i u tom mraku odavno spaljuje Srbiju. On u Briselu seče glavu Srbije i Srpskom Narodu. Vučić stalno krije i laže Srbe šta potpisuje u ime Srpske Nacije u Briselu. Dovoljan je samo taj razlog zasto Vučića treba pod hitno uhapsiti i strpati u pritvor gde bi sačekao jedno ozbiljno suđenje. Na taj način bi se prekinuli ovi visegodisnji zlotvorni pregovori sa Briselom. Da nisu srpski izdajnici išli u Brisel Kosovo bi bilo sigurno srpsko. Pa i ako je oteto bilo bi opet srpsko. Referenduma nije bilo i USTAV je sine kva non (uslov uslova) i po tom osnovu Kosovo je opet srpsko. Moguće je da su srpske izdajice jurile u Brisel i izdale Kosovo. Danas ja još ne znam čije je Kosovo jer je u Srbiji potpuna medijska blokada. Tražim od nadležnih organa Srbije da ispitaju u detalje šta je sve Vučić do sada potpisao u Briselu i to obelodane Srpskom Narodu. Potom da ga dovedu na Trg Republike u Beogradu pa ako preživi da ga strpaju na doživotnu robiju. Takodje tražim da se i meni sudi za sve ovde izrečeno ali na nezavisnom . Sve cu dokazati!!! Toliko…
    Ps. SAJDZO 2016.