Najava Šumadija

Promocija knjige „Mašina za rasipanje para” Dušana Pavlovića večeras u Kragujevcu

Večeras će u Domu omladine u Kragujevcu biti održana promocija knjige „Mašina za rasipanje para“ autora Dušana Pavlovića, potpredsednika Pokreta „Dosta je bilo”. Početak je planiran za 19 časova, a specijalni gost na promociji biće lider Pokreta Saša Radulović.

Promocija

Knjigu „Mašina za rasipanje para“ Dušan Pavlović napisao je na osnovu iskustva stečenog tokom pet meseci rada u Ministarstvu privrede. To je insajderska priča iz kabineta ministra privrede Saše Radulovića 2013-2014. godine gde je autor bio zaposlen kao savetnik ministra. Knjigu je objavila izdavačka kuća Dan Graf, jedna od retkih izdavačkih kuća koja je imala hrabrosti da objavi ovo delo čiji je prvi tiraž rasprodat nekoliko nedelja nakon objavljivanja. Mnoge velike izdavačke kuće se nisu usudile da objave Pavlovićevu knjigu.

Ušavši u sistem, autor je bio šokiran funkcionisanjem brojnih državnih institucija koje su, umesto da služe svojoj primarnoj svrsi i doprinesu razvoju društva, zapravo služile za rasipanje novca poreskih obveznika. Kako autor ističe, od mehanizma po kome su Ministarstvo privrede, Fond za razvoj, SIEPA i Agencija za privatizaciju trošile javni novac, zastajao je dah.  Milioni evra državnog novca nezaustavljivo su odlazili na subvencije, što je neslavna i pogubna praksa koja gotovo traje već petnaest godina. Tajne privatizacije, skrivene daleko od očiju javnosti, predstavljale su osnovu za finansiranje stranačkih preduzetnika i njima bliskih privrednika.  Ova su samo neka od iskustava koja su navela Pavlovića da nešto lično preuzme i kao rezultat toga nastala je njegova knjiga koja nudi jedinstven uvid u funkcionisanje pomenutih državnih institucija i detaljno objašnjava razloge propadanja zemlje postavljajući pitanje odgovornosti.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Moze li nekako da se naruci knjiga? Da mi je posaljete u PDF-u ili bilo kako, platio bih, naravno. Vidim da niko ne sme da je stampa.

  • Potpuno tačno!Ovakav džeparoški sistem,koji nikada nije ni promenjen,odgovara samo tajkunima,političarima i zaposlenim,naravno preko stranaka i roditelja,u državnim službama.Čini mi se da i dalje vlada samoupravni komunizam i džeparoši!