Саопштењe Скупштина

Ко се боји да ДЈБ седи у првом скупштинском реду?

Знамо да се партократија највише плаши ДЈБ. Знамо да су Александар Вучић и његови напредњаци учинили све да нас спрече да уђемо у Скупштину и да би све дали само да не морају да нас гледају и слушају. Знали смо и да не поштују одлуке Скупштине. Сада би да наших 16 посланика оставе у ћошку задњих редова Скупштине јер би да сакрију мандатара од наших питања, погледа и камера које ће их забележити.

IMG_0394

Покрет Доста је било је самостално остварио четврти резултат на изборима. Посланичка група ДЈБ је четврта по снази у Скупштини. Судећи на основу одлука Административног одбора из претходних сазива, припадају нам први редови скупштинских клупа. Сви бирачи, па и наших 227.626, заслужују да њихови представници седе у Скупштини у складу са резултатима избора. Ни мање, ни више.

У нашој групи је и посланица у колицима којој припадају места до којих може да се стигне у колицима. Оба услова су напредњаци прекршили када су нас, наводно само привремено, гурнули у последње клупе сектора 1, у ћошак коме не може да се приђе, а наша посланица у колицима, због степеница, не може да допре до тастера за гласање. Свако гласање је акција у којој јој треба помагати, ситуација која је по свим основама супротна Закону о забрани дискриминације.

Посланике ДЈБ је немогуће сакрити у сали мада се шеф посланичке групе СНС и председник Административног одбора Александар Мартиновић силно труди да то уради. Очигледна је намера да нас на сваки начин спречи да добијемо адекватна места или да бар прво појављивање његовог шефа и читање експозеа прође са што невидљивијим посланицима ДЈБ.

Узгред, мандатар је поново одложио подношење експозеа у жељи да се то догоди што касније током лета, да што мање људи чује дебату. Монолози су његова мера појављивања у јавности, а зна да са посланицима ДЈБ неће ићи лако. За почетак, Мартиновић га “храбри” тако што ДЈБ држи у ћошку, али изгледа да ни то није довољно јер Вучић зна да ће морати да се суочи са питањима која му још нико није директно постављао у Скупштини, а која грађани и гласачи ДЈБ очекују да коначно чују.

Поднели смо захтев Административном одбору да нам се у Скупштини пре наредне седнице и пре доласка мандатара омогући да седимо на адекватним местима која нам припадају на основу изборног резултата, као и да се посланици у колицима дозволи да несметано гласа.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • U slučaju da se ne prihvate opravdani zahtevi DJB svi poslanici DJBa treba u znak prtesta, a znak solidarnosti prema poslanici koja je onemogućena u obavljanju svoje poslaničke dužnosti, da stoje ispred poslaničkih klupa dok se ne promeni raspored u parlamentu.

 • Sitne smicalice su pokušaj da se skrene pažnja sa onog glavnog što sledi.
  1. Mandatar mora da u izlaganju (ekspoze) iznese program svoje vlade.
  2. Da organizacionu strukturu vlade koja taj program treba da ostvari i
  3. Predloži osobe (ministre) koji ćeglavne odeljke tog programa svojom stručnošću, veštinama i iskustvom da iznesu.
  DJB kao glavna opoziciona politička snaga se priprema da se na sva tri gore pomenuta dela izlaganja da vrlo kritički osvrt. najkritičkiji otkako je SNS preuzeo vlast.
  Prilikom tih kritičkih osvrta DJB će izneti i svoje viđenje kako se trebaju izazovi i problemi u srpskoj zajednici rešavati.
  Šta očekujem od SNS. Da prizemnim smicalicama ovaj kritički osvrt spreče, umanje i omalovaže.
  Šta očekujem od DJB. da se dobro pripremi i uvežba za razne vrste niskih scenarija a da zadrži već dobro poznat stav o doslednosti, upornosti i argumentovanom pristupu raspravi.

 • Samo treba da vicu “Vucicu lopove” kao u crnogorskoj skupstini “Milo lopove”. Efekat ce biti neverovatan pa nek probaju da vas guraju gde oni hoce.

 • Pa u potpunosti se slažem da je potrebno nešto krupno i efektno uraditi. Simpatični su mi i ovi predlozi.
  Stalnim kritikama i obećanjima Pokret DJB je sam sebi podigao lestvicu jako visoko i logično je da su očekivanja građana sad velika.
  Posle dva meseca ”nemuštog muljanja” u raznoraznim temama gde smo držani na svojevrsnom ”leru”, mislim da bi bilo dobro da se sad
  NA POLITIČKU SCENU ZAKORAČI NA VELIKA VRATA, EFEKTNO!
  Cilj je da, kao mala politička stranka na samom početku privuče što veću pažnju medija i da se preko njih predstavi kao ozbiljna poitička stranka sa kojom u budućosti neće biti kompromisa. U takvim okolnostima da argumenotvano kritikuje, iznose optužbe protiv vlasti i nudi nova rešenja.
  Važno je da u budućem politčkom delovanju pored sebe uvek ima medije, koji će to pratiti.
  Naravno da će to na početku biti komentarisano u većoj meri negativno.
  Ali računa se na duge staze, zar ne?
  Važno je da glas DJB dopre do što većeg broja građana i da bude prepoznatljiv.
  Pozdrav.